Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Frans Chocoladetaartje

Een heerlijk chocoladetaartje volgens Frans recept (moeulleux au chocolate). Het taartje is onweerstaanbaar doordat het rijk is aan echte chocolade en de binnenkant lekker smeuïg is. Gemakkelijk te maken. Ook lekker als dessert, helemaal met een bolletje ijs.

Bereiden

10 min

Baktijd

25 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

10 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 180°C

  1. Stap 1

    Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Vouw de bakvorm volgens de instructies op de verpakking en plaats deze op de bakplaat.

Chocolade taartje

  1. Stap 3

    • 125 g boter

    Smelt de boter in een steelpannetje.

  2. Stap 4

    • 2 eieren

    • 1 pak Dr. Oetker Smeuïg Chocoladetaartje

    • 50 ml water

    Doe de gesmolten boter samen met de eieren, het water en de mix in een mengkom en mix het met een mixer met garden op de laagste stand in ongeveer 30 seconden tot een glad chocoladetaartbeslag.

Chocoladetaartje bakken

  1. Stap 5

    Verdeel het chocoladebeslag over de bakvorm.

  2. Stap 6

    Plaats de bakvorm in het midden van de oven en bak het chocolade taartje in 25 minuten gaar.

  3. Stap 7

    • 100 g blauwe bessen

    Was de blauwe bessen.

  4. Stap 8

    Laat het chocoladetaartje in de bakvorm eerst 1 uur afkoelen op de bakplaat en vervolgens nog eens 1,5 uur in de koelkast.

  5. Stap 9

    • Poedersuiker

    • 100 g vanilleroomijs

    Verwijder na het afkoelen de bakvorm en serveer het chocoladetaartje met een bolletje vanille-ijs, blauwe bessen en wat poedersuiker.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.