Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Thuisbakkers Recepten
Frambozen taart met lemon curd en witte chocolade

Frambozen taart met lemon curd en witte chocolade

Dit recept is van: Maxime9615

  1. Frambozen taart met lemon curd en witte chocolade
Item 1 of 1
Frambozen taart met lemon curd en witte chocolade
info
Benodigdheden
Stappen
Een frisse maar zoete taart
60 min.Bereidingstijd
35 min.Bak- of opstijftijd
Tips & Tricks
Tip: als je geen chocolade schaafsels heb gebruik dan een kaasschaaf om krullen te maken
Thema receptenFeestdagenMoederdagVerjaardagZoete receptenTaartBiscuittaart

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 1 pak biscuittaart van dr. Oetker
  • 750 ml slagroom
  • 2 zakjes klop-fix
  • 90 gr suiker

 

  • 1 potje lemon curd
  • 300 gr frambozen
  • 100 gr witte chocolade schaafsels

Keukenspullen

  • Springvorm van 20 cm
  • Bakpapier
  • Mixer
  • Spuitzak
  • Sjabloon
  • Kleurstof naar keuzen

Stappen

Stap: 1

Bak de bescuit taart zoals op de verpakking staat. Laat het volledig afkoelen voordat je de bescuit taart gaat aansnijden.

Stap: 2

Als de bescuit is afgekoeld snijd je hem 2x horizontaal zodat je uiteindelijk 3 plakken bescuit hebt.

Stap: 3

Klop de slagroom met de klopfix en de suiker stijf.

Stap: 4

Pak nu de onderste laag bescuit. Doe 1/3 deel van de slagroom in de spuitzak. Spuit een rand slagroom op de bescuit. Dit zorgt ervoor dat de cake niet ingaat zakken.

Stap: 5

Doe nu een laagje lemon curd op de plak bescuit.

Stap: 6

Snij ongeveer 175 gram frambozen door de midden. En verdeel een beetje over de lemon curd.

Stap: 7

Doe er nu een laagje slagroom boven op. Leg een nieuw laag bescuit er bovenop en herhaal stap 4, 5 en 7

Stap: 8

Als je bescuit bol gebakken is is het soms handig om de bovenste laag bescuit er op zijn kop op te leggen. Zo heb je een rechte bovenkant.

Stap: 9

Smeer nu de taart af met slagroom. Zorg dat je nog een beetje overhoud voor de sjabloon.

Stap: 10

Het laatste beetje slagroom geeft je met kleurstof een kleur naar keuze. Spatel de kleurstof langzaam door de slagroom heen.

Stap: 11

Pak de sjabloon en leg hem tegen de zijkant van de taart aan. Pak een klein beetje slagroom en smeer het over de sjabloon heen. Haal de sjabloon weg en maak hem schoon voordat je verder gaat. Herhaal dit totdat je de taart rond bent.

Stap: 12

Decoreer nu de bovenkant met de overgebleven frambozen. Strooi wat chocolade schaafsel naar wens er overheen.

Over dit recept

Dit recept is van Maxime9615

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.