Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Flamingo taart

Flamingo taart

Dit recept is van: Cathy

  1. Flamingotaart
Item 1 of 1
Flamingo taart
info
Benodigdheden
Stappen

Gaaf hè, deze taart! En het leuke is dat je 'm helemaal zelf kunt maken. We love flamingo's!

45 min.Bereidingstijd
35 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
TaartDecorerenThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
    1 Pak
    Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
  • Ei
    5 Stuk(s)
    Ei
  • Water
    50 ml
    Water
  • Boter (op kamertemperatuur)
    100 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Dr. Oetker Botercrème
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online

 

  • Melk
    125 ml
    Melk
  • Witte chocolade
    200 g
    Witte chocolade
  • Dr. Oetker Kleurstoffen (rood)
    Dr. Oetker Kleurstoffen (rood)
  • Aardbeienjam
    5 el (eetlepels)
    Aardbeienjam
  • Dr. Oetker Glazuur Choco
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Glazuur Choco

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Lepel
    Lepel
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Pan
    Pan
  • Kom
    Kom
    Bestel dit product online
  •  
    Snijplank
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Springvorm (Ø20 cm)
    Springvorm (Ø20 cm)
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C).

Leg bakpapier op de springvormbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met de boter of bakspray.

2. Biscuittaart bakken

Doe de biscuitmix (1 pak Dr. Oetker Basismix Biscuittaart), de eieren (5 stuks) en het water (50 ml) in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar.

Klop het geheel daarna op de hoogste stand (turbo) in minimaal 5 minuten tot een luchtig biscuitbeslag. Verdeel het biscuitbeslag over de springvorm en strijk glad.

Bak de biscuittaart in 30 à 40 min gaar en goudbruin.

Laat de biscuittaart vervolgens op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm. Leg de taart ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem. Laat de taart goed afkoelen.

Prik met een satéprikker in het midden van de taart. Is de prikker droog, dan is de taart gaar.

3. Botercrème maken

Klop de zachte boter (100 g) met de mixer met garden, op de laagste stand, in 1 minuut glad en smeuïg en zonder klontjes. Voeg de melk (125 ml) en de Dr. Oetker mix voor Luchtige botercrème toe (1 zakje) toe. Mix het geheel, iets minder dan een minuut, met de mixer met garden op de laagste stand door elkaar.

Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom, zodat alle boter goed loskomt en door de crème gemengd kan worden. Klop de massa in 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

4. Flamingo maken

Snijd de witte chocolade (200 g) in kleine blokjes. Leg 50 g witte chocolade apart.

De rest van de chocolade (150 g) smelt je au bain-marie. Als de witte chocolade gesmolten en goed doorgeroerd is, haal je het schaaltje uit het pannetje. Neem de pan van het vuur en roer de apart gehouden witte chocolade (50 g) door de gesmolten chocolade. Zo koelt de chocolade sneller af.

Kleur de gesmolten witte chocolade roze door wat rode kleurstof (Dr. Oetker Kleurstoffen) toe te voegen. Voeg de kleurstof beetje bij beetje toe en roer het ondertussen goed door. Ga door tot je een mooie roze kleur hebt.

Leg op een grote snijplank een vel bakpapier. Schep een lepel roze chocolade op het bakpapier en smeer dit uit in waaiervorm. Maak in totaal 10 waaiers, vijf voor de linkerkant en vijf voor de rechterkant.

Maak de hals van de flamingo door een gespiegeld vraagteken te maken. Verwarm het zakje chocoladeglazuur en maak hiermee een oog en het puntje van de snavel. Leg de roze chocolade in de koelkast tot het hard geworden is. Bewaar het restje chocolade om de vleugels te plakken op de taart.

5. Flamingotaart vullen

Meng een derde van de botercrème met wat aardbeienjam (2 el). Kleur de rest van de botercrème roze met de rode kleurstof (Dr. Oetker).

Snijd de afgekoelde taart twee keer door zodat je drie lagen taart hebt. Op de onderste laag smeer je de aardbeiencrème.

Leg de middelste laag taart er weer op en verdeel hierover wat aardbeienjam (3 el). Dek dit af met de bovenste taartlaag.

Zet de flamingotaart een uur in de koelkast, zodat de botercrème en de taart wat steviger worden.

6. Flamingotaart maken

Snijd met een scherp mesje een stuk in de taart, zodat je daar de hals van de flamingo in kunt steken.

Verwarm het restje roze chocolade au bain-marie. Plak hiermee de uitgeharde vleugels aan de zijkant van de flamingotaart.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.