Cathy

Decoratie- en bakster van Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Flamingo taart

Gaaf he, deze taart! En het leuke is, je kunt 'm helemaal zelf maken. We love flamingo's!

Bereiden

45 min

Baktijd

35 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 170°C / Hetelucht 170°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Leg bakpapier op de springvormbodem plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met de boter of bakspray.

Biscuittaart bakken

  1. Stap 3

    • 1 pak Dr. Oetker Basismix Biscuittaart

    • 5 eieren

    • 50 ml water

    Doe de biscuitmix, de eieren en het water in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar

  2. Stap 4

    Klop het geheel daarna op de hoogste stand (turbo) in minimaal 5 minuten tot een luchtig biscuitbeslag. Verdeel het biscuitbeslag over de springvorm en strijk glad.

  3. Stap 5

    Bak de biscuittaart in 30-40 min gaar en goudbruin.

    Gaarproef

    Prik met een satéprikker in het midden van de taart. Is de prikker droog, dan is de taart gaar.

  4. Stap 6

    Laat de biscuittaart vervolgens op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm. Leg de taart ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem. Laat de taart goed afkoelen.

Botercrème maken

  1. Stap 7

    • 100 g roomboter

    Klop de zachte boter met de mixer met garden, op de laagste stand, in 1 minuut glad en smeuïg en zonder klontjes.

  2. Stap 8

    • 1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème

    • 125 ml melk

    Voeg de melk en de mix voor botercrème toe. Mix het geheel, iets minder dan een minuut , met de mixer met garden op de laagste stand door elkaar.

  3. Stap 9

    Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom, zodat alle boter goed los komt en door de crème gemengd kan worden. Klop de massa in 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

Flamingo maken

  1. Stap 10

    • 200 g witte chocolade

    Snijd de witte chocolade in kleine blokjes. Leg 50 g witte chocolade apart. De rest smelt je au bain-marie. Als de witte chocolade gesmolten is en goed doorgeroerd haal je het schaaltje uit het pannetje.

  2. Stap 11

    • Dr. Oetker Kleurstoffen (alleen de rode tube)

    Neem de pan van het vuur en roer de 50 g witte chocolade door de gesmolten chocolade. Zo koelt de chocolade sneller af. Kleur de gesmolten witte chocolade roze door wat rode kleurstof toe te voegen. Voeg de kleurstof beetje bij beetje toe en roer het ondertussen goed door. Ga door tot je een mooie roze kleur hebt.

  3. Stap 12

    Leg op een grote snijplank een vel bakpapier. Schep een lepel roze chocolade op het bakpapier en smeer dit uit in waaiervorm. Maak in totaal 10 waaiers, vijf voor linkerkant en vijf voor rechterkant.

  4. Stap 13

    Maak de hals van de flamingo door een gespiegeld vraagteken te maken. Verwarm het bakje chocoladedip en maak hiermee een oog en het puntje van de snavel.

  5. Stap 14

    Leg de roze chocolade in de koelkast tot het hard geworden is. Bewaar het restje chocolade om de vleugels te plakken op de taart.

Flamingo taart vullen

  1. Stap 15

    • 2 el aardbeienjam

    Meng eenderde van de botercrème met de aardbeienjam. Kleur de rest van de botercrème roze met de rode kleurstof.

  2. Stap 16

    Snijd de afgekoelde taart twee keer door zodat je drie lagen taart hebt. Op de onderste laag smeer je de aardbeiencrème .

  3. Stap 17

    • 3 el aardbeienjam

    Leg de middelste laag taart er weer op en verdeel hierover drie eetlepels aardbeienjam. Dek af dit af met de bovenste taartlaag.

  4. Stap 18

    Zet de flamingotaart in de koelkast voor een uur. Zodat de botercrème en de taart wat steviger worden.

Flamingo taart maken

  1. Stap 19

    Snijd met een scherp mesje een stuk in de taart, zodat je daar de hals van de flamingo in kunt steken.

  2. Stap 20

    Verwarm het restje roze chocolade au-bain-marie. Plak hiermee de uitgeharde vleugels aan de zijkant van de flamingotaart.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.