Cathy

Decoratie- en bakster van Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Flamingo cupcakejes

Hier flamingo's, daar flamingo's. Nu ook op de cupcake! De liefde voor de roze flamingo kent geen grenzen.

Bereiden

45 min

Baktijd

22 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 cupcakes

Voorbereiden

Elektrisch 175°C / Hetelucht 170°C

 1. Stap 1

  • 1 zakje Dr. Oetker Rolfondant wit

  • Dr. Oetker Kleurstoffen (rood)

  Kleur 2/3e van het rolfondant met de tube rode kleurstof tot een mooie roze kleur. Rol een slangetje van 7 á 8 cm. Dit wordt de hals van de flamingo. Pak een klein beetje wit fondant en plak dit aan het rolletje, dit wordt het snaveltje. Vorm het geheel in een vraagteken en leg opzij. Herhaal dit nog 11 keer.

 2. Stap 2

  Rol het overige roze fondant uit en steek hieruit 24 hartjes voor de vleugels. Leg de hartjes bij de 12 flamingo halzen. Laat dit minimaal 12 uur drogen. Nu worden de flamingo’s hard en blijven ze mooi rechtop staan in de cupcakes.

Cupcakejes maken

Elektrisch 175°C / Hetelucht 170°C

 1. Stap 3

  Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn en de boter zacht is. Verdeel over het muffinblik 12 cupcake vormpjes of zet ze op een bakplaat. Verwarm de oven voor .

 2. Stap 4

  • 1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel

  • 2 eieren

  • 100 ml melk

  • 100 g boter

  Voeg aan de cupcakemix de eieren, melk en boter toe en roer het geheel met de mixer op de laagste tand door elkaar. Klop het met de mixer gedurende 1 minuut op de hoogste stand tot een glad beslag. Verdeel het beslag met 2 eetlepels of ijsbolletjestang over de 12 cakevormpjes.

 3. Stap 5

  Plaats het muffinblik op het rooster in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de cupcakes in ongeveer 22 minuten gaar. De cupcakes zijn gaar als je met je vinger licht op de cupcake drukt en deze terugveert.

Decoreer je flamingo's

 1. Stap 6

  • 1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème

  • 100 g roomboter (zacht)

  • 125 ml melk

  Klop de zachte boter op de laagste stand met de mixer met garden in 1 min. glad en smeuïg en zonder klontjes. Voeg de melk en de Mix voor Botercrème toe. Mix het geheel ca ¾ minuut met de mixer met garden op de laagste stand door elkaar.

 2. Stap 7

  Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom, zodat alle boter goed los komt en door de crème gemengd kan worden. Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

 3. Stap 8

  • Dr. Oetker Kleurstoffen (rood)

  Kleur nu de botercreme. Druppel voorzichtig wat roze kleurstof toe en mix door. Voeg elke keer weer toe tot de juiste kleur is bereikt. Leg een spuitmond in de spuitzak en vul deze met de botercreme.

 4. Stap 9

  • 1 beker Dr. Oetker Choco Dip Bruin

  Maak op de cupcakes mooie toeven van de roze botercreme. Verwarm het bakje Dr. Oetker Chocodip bruin in de magnetron. Verwijder deksel en aluminiumfolie volledig van het bakje. De geopende beker gedurende 1,5 minuut verwarm bij 300 Watt (niet op het rooster van magnetron plaatsen).

 5. Stap 10

  De chocodip goed doorroeren. Zo nodig nog een of twee keer 20 seconden opnieuw verwarmen bij 300 Watt tot de chocodip volledig vloeibaar is. Dip een stukje van de witte snavel in de chocodip. Laat even uit druppen. Dip een cocktailprikker in de chocolade en teken hiermee een oogje op de flamingo. Zet hierna de hals in de roze toef botercreme. Herhaal dit met alle halzen.

 6. Stap 11

  Steek per cupcake 2 hartjes in de botercreme, hiermee maak je de vleugels en zijn je flamingo cupcakes af.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.