Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Flamingo cupcakejes

Flamingo cupcakejes

Dit recept is van: Cathy

  1. Kleine Flamingo cupcakes
Item 1 of 1
Flamingo cupcakejes
info
Benodigdheden
Stappen

Hier flamingo's, daar flamingo's. Nu ook op de cupcake! De liefde voor de roze flamingo kent geen grenzen.

45 min.Bereidingstijd
22 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
KindertraktatiesVerjaardagCupcakes & muffinsDecorerenBotercrèmeThema receptenBakken met kinderen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Rolfondant Wit
    1 Pak
    Dr. Oetker Rolfondant Wit
  • Dr. Oetker Kleurstoffen (rood)
    Dr. Oetker Kleurstoffen (rood)
  • Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
    1 Pak
    Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
  • Ei
    2 null
    Ei
  • Melk
    225 ml
    Melk

 

  • Boter (ongezouten roomboter)
    200 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Dr. Oetker Botercrème
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online
  • Choco Dip bruin (Dr. Oetker)
    1 Beker(s)
    Choco Dip bruin (Dr. Oetker)
  • Uitsteekvormpje hart
    Uitsteekvormpje hart
    Bestel dit product online

Keukenspullen

  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  • Muffin bakvorm
    Muffin bakvorm
  • Cupcakevormpjes
    12 null
    Cupcakevormpjes
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Spuitzak (met stervormig mondje)
    Spuitzak (met stervormig mondje)
  • Cocktailprikker
    Cocktailprikker

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Kleur 2/3e van het rolfondant met de tube rode kleurstof tot een mooie roze kleur. Rol een slangetje van 7 à 8 cm. Dit wordt de hals van de flamingo. Pak een klein beetje wit fondant en plak dit aan het rolletje, dit wordt het snaveltje. Vorm het geheel in een vraagteken en leg opzij. Herhaal dit nog 11 keer.

Rol het overige roze fondant uit en steek hieruit 24 hartjes voor de vleugels. Leg de hartjes bij de 12 flamingohalzen.

Laat dit minimaal 12 uur drogen. Nu worden de flamingo’s hard en blijven ze mooi rechtop staan in de cupcakes.

2. Cupcakejes maken

Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn en de boter zacht is. Verdeel over het muffinblik 12 cupcakevormpjes of zet ze op een bakplaat. Verwarm de oven voor (elektrisch 175°C / hetelucht 170°C). Voeg aan de cupcakemix (1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel) de eieren (2 stuks), melk (100 ml) en boter (100 g) toe en roer het geheel met de mixer op de laagste tand door elkaar.

Klop het met de mixer gedurende 1 minuut op de hoogste stand tot een glad beslag. Verdeel het beslag met 2 eetlepels of een ijsbolletjestang over de 12 cakevormpjes.

Plaats het muffinblik op het rooster in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de cupcakes in ongeveer 22 minuten gaar. De cupcakes zijn gaar als je met je vinger licht op de cupcake drukt en deze terugveert.

3. Decoreer je flamingo's

Klop de zachte boter (100 g) op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad en smeuïg en zonder klontjes. Voeg de melk (125 ml) en de Mix voor Botercrème (1 zakje) toe. Mix het geheel ca ¾ minuut met de mixer met garden op de laagste stand door elkaar.

Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom, zodat alle boter goed loskomt en door de crème gemengd kan worden. Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

Kleur nu de botercrème. Druppel voorzichtig wat rode kleurstof erbij en mix door. Voeg elke keer weer een druppel toe tot de juiste kleur is bereikt. Leg een spuitmond in de spuitzak en vul deze met de botercrème.

Maak op de cupcakes mooie toeven van de roze botercrème. Verwarm het bakje Dr. Oetker Chocodip bruin in de magnetron. Verwijder deksel en aluminiumfolie volledig van het bakje. Verwarm de geopende beker gedurende 1,5 minuut bij 300 Watt (niet op het rooster van magnetron plaatsen).

Roer de chocodip goed door. Verwarm zo nodig nog een of twee keer 20 seconden opnieuw bij 300 Watt, tot de chocodip volledig vloeibaar is. Dip een stukje van de witte snavel in de chocodip. Laat even uitdruppelen. Dip een cocktailprikker in de chocolade en teken hiermee een oogje op de flamingo. Zet hierna de hals in de roze toef botercrème. Herhaal dit met alle halzen.

Steek per cupcake 2 hartjes in de botercrème, hiermee maak je de vleugels en zo zijn je flamingocupcakes écht af!

Meer bakken?

Kijk voor meer flamingocupcakes op DeLeuksteTaartenShop.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.