Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Thuisbakkers Recepten
Feestelijke vlindertaart

Feestelijke vlindertaart

Dit recept is van: Janita

  1. Feestelijke vlindertaart
  2. Feestelijke vlindertaart
  3. Feestelijke vlindertaart
Item 1 of 3
Feestelijke vlindertaart
info
Benodigdheden
Stappen
Heerlijke luchtige aardbeien biscuit vlindertaart, een feestje om te maken en een feestje om op te eten!
45 min.Bereidingstijd
20 min.Bak- of opstijftijd
Thema receptenVerjaardagZoete receptenTaartBiscuittaart

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 250 gram biscuitmix
  • 25 gram water
  • 4 eieren
  • Aardbei bavarois 100 gram

 

  • 500 gram ongesuikerde slagroom
  • 100 gram water
  • Versiering taart : macrons, vlinderversiering, vers fruit na eigen keuze
  • Aarbeienjam

Keukenspullen

  • Vlinder bakvorm
  • Mixer
  • Maatbeker/keukenweegschaal
  • Spatel
  • Taartbodemsnijder
  • spuitzak met spuitmondje

Stappen

Stap: 1

Verwarm de oven voor op 190 graden, spray of vet de bakvorm ondertussen in.

Stap: 2

Begin met het bereiden van de biscuitmix : meng de biscuitmix met het water en de eieren. Zet vervolgens de mixer op de hoogste stand om de mix 10minuten op te kloppen

Stap: 3

Giet de bescuitmix in de taartvorm en zet deze vervolgens in het midden van de oven. Bak de beschuitmix 20 minuutjes op 190graden.

Stap: 4

Bereiden van de aardbeien bavorois: Klop 500 gram slagroom stijf. Wacht totdat dit klaar is voordat je verder gaat. Meng 100 gram bavoroispoeder met 100ml lauw water. Spatel de opgeloste poeder door de slagroom. Zet de bavorois even in de koelkast om het goed te laten opstijven.

Stap: 5

Controleer na 20minuten baktijd met een saté prikker of de taart klaar is. (Als de prikker er schoon uit komt is de taart klaar, zo niet zet hem dan nog een paar minuutjes langer in de oven) Haal de taart uit de oven en laat deze afkoelen. Haal de taart uit de bakvorm en deel de taart op in drie lagen doormiddel van de taartbodemsnijder. spuit op de onderste laag bavorois Breng op de middelste laag aardbeien jam aan. En vul de bovenste laag aan met bavorois. Maak de taart op met versiering zoals fruit, macrons e.d

Over dit recept

Dit recept is van Janita

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.