Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Feestelijke verjaardagstaart met pistache

Een feestelijke drip cake met een biscuit van pistachenoten, een frisse vulling van citroen botercrème en vrolijke decoratie. Met deze taart verras je iedere jarige of zijn gasten op een wel heel speciale manier.

Bereiden

60 min

Baktijd

45 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

8-10 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 170°C / Hetelucht 170°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de rand in met bakspray.

Biscuitbodem maken

  1. Stap 3

    • 1 pak Dr. Oetker Basismix Biscuittaart

    • 5 eieren

    • 50 ml water

    Doe de mix, de eieren en het water in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar.

  2. Stap 4

    • 90 g pistachenoten (grofgehakt)

    Klop het geheel daarna op de hoogste stand in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag. Roer 90 g grofgehakte pistachenoten door het beslag en vul de springvorm met dit beslag (voor max 2/3).

  3. Stap 5

    Plaats de springvorm in de voorverwarmde oven en bak de taart in 40 tot 45 minuten goudbruin en gaar.

  4. Stap 6

    Laat de biscuitbodem hierna goed afkoelen op een rooster.

Citroen-botercrème maken

  1. Stap 7

    • 100 g boter

    Klop vervolgens de zachte boter op de laagste stand met een mixer met garden glad, smeuïg en zonder klontjes.

  2. Stap 8

    • 1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème

    • 125 ml melk

    Voeg de melk en de mix voor de botercrème toe. Roer het geheel circa een halve minuut op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt.

  3. Stap 9

    Ga met een lepel over de bodem en langs de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrème gemengd kan worden. Klop tot een luchtig geheel.

  4. Stap 10

    • 1 citroen

    Rasp de schil van de citroen en voeg toe aan de botercrème.

Feesttaart vullen en decoreren

  1. Stap 11

    Snijd de taart in 2 gelijke delen, dit gaat het makkelijkst met een taartzaag. Spuit een laagje botercrème op de onderste laag van de cake.

  2. Stap 12

    Leg de bovenste plak erop en druk zachtjes aan. Besmeer de bovenkant en de zijkant met botercrème en strijk met een spatel glad. De cake mag er nog een beetje doorheen schijnen.

  3. Stap 13

    • 1 zakje Dr. Oetker Glazuur Wit

    Leg het zakje glazuur in een pannetje of kom met heet water (niet kokend) gedurende 5 minuten. Kneed het zakje hierna goed door en doe de inhoud in een kom.

  4. Stap 14

    • Dr. Oetker Kleurstoffen (blauw en geel)

    Roer er een paar druppels gele en blauwe kleurstof toe zodat het glazuur een lichtgroene pistachekleur krijgt. Giet het glazuur langzaam en beetje bij beetje langs de rand van de bovenkant van de taart zodat er groene drips ontstaan.

  5. Stap 15

    • 30 g pistachenoten (grofgehakt)

    Verdeel de gehakte pistachenoten over de bovenkant.

  6. Stap 16

    • 250 ml slagroom

    • 20 g suiker

    Klop de slagroom samen met de suiker op en spuit kleine toefjes op de rand van de cake.

    Feestelijke verjaardagtip

    Decoreer de taart met feestelijke kaarsjes of een verjaardagsprikker met happy birthday!

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.