🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Feestelijke verjaardagstaart met pistache

Feestelijke verjaardagstaart met pistache

Dit recept is van: Bakken.nl

Feestelijke verjaardagstaart pistache
Feestelijke verjaardagstaart met pistache
Info Benodigdheden Stappen

Een feestelijke drip cake met een biscuit van pistachenoten, een frisse vulling van citroen-botercrème en vrolijke decoratie. Met deze taart verras je iedere jarige of zijn gasten op een wel hele speciale manier!

60 min. Bereidingstijd
45 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
8-10 Porties
Biscuittaart Citroen Taart Verjaardag Pistache Thema recepten
4
7 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
    1 Pak
    Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
  • Ei
    5 Stuk(s)
    Ei
  • Water
    50 ml
    Water
  • Pistachenoten
    120 g
    Pistachenoten
  • Boter (op kamertemperatuur)
    100 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Dr. Oetker Botercrème
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online

 

  • Melk
    125 ml
    Melk
  • Citroen
    1 Stuk(s)
    Citroen
  • Dr. Oetker Glazuur Wit
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Glazuur Wit
  • Dr. Oetker Kleurstoffen
    Dr. Oetker Kleurstoffen
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Suiker (kristalsuiker)
    20 g
    Suiker (kristalsuiker)

Keukenspullen

  • Springvorm (Ø20 cm)
    Springvorm (Ø20 cm)
    Bestel dit product online
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Dr. Oetker Bakspray
    Dr. Oetker Bakspray
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Rasp
    Rasp
    Productdetails
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • Kom
    Kom
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Bereidingsvideo

Let op!

In de video wordt een oude botercrème verpakking gebruikt. Volg voor de vernieuwde bereidingswijze de stappen op de achterkant van de verpakking.

2. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C).

Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de rand in met bakspray of wat boter.

Hak de pistachenoten (120 g) grof.

3. Biscuitbodem maken

Doe de Dr. Oetker Basismix Biscuittaart (1 pak), de eieren (5 stuks) en het water (50 ml) in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag. Roer een deel van de grof gehakte pistachenoten (90 g) door het beslag en vul de springvorm met dit beslag (voor max 2/3). Plaats de springvorm in de voorverwarmde oven en bak de taart in 40 tot 45 minuten goudbruin en gaar.

Laat de biscuitbodem hierna goed afkoelen op een rooster.

4. Citroen-botercrème maken

Klop vervolgens de zachte boter (100 g) op de laagste stand met een mixer met garden glad, smeuïg en zonder klontjes. Voeg de melk (125 ml) en de mix (1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème) toe.

Roer het geheel circa een halve minuut op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt. Ga met een lepel over de bodem en langs de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrème gemengd kan worden. Klop tot een luchtig geheel. Rasp de schil van de citroen en voeg toe aan de botercrème.

5. Feesttaart vullen en decoreren

Snijd de taart in 2 gelijke delen. Dit gaat het makkelijkst met een taartzaag.

Spuit een laagje botercrème op de onderste laag van de cake. Leg de bovenste plak erop en druk zachtjes aan. Besmeer de bovenkant en de zijkant met botercrème en strijk met een spatel glad. De cake mag er nog een beetje doorheen schijnen.

Leg het zakje Dr. Oetker Glazuur Wit (1 zakje) in een pannetje of kom met heet water (niet kokend) gedurende 5 minuten. Kneed het zakje hierna goed door en doe de inhoud in een kom. Roer een paar druppels gele en blauwe kleurstof (Dr Oetker Kleurstoffen) door het glazuur zodat het glazuur een lichtgroene pistachekleur krijgt.

Giet het glazuur langzaam en beetje bij beetje langs de rand van de bovenkant van de taart zodat er groene 'drips' ontstaan. Verdeel de overige gehakte pistachenoten (30 g) over de bovenkant. Klop de slagroom (250 ml) samen met de suiker (20 g) op en spuit kleine toefjes op de rand van de cake.

Feestelijke verjaardagstip

Decoreer de taart met feestelijke kaarsjes of een verjaardagsprikker met happy birthday!

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.