Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Feestelijke verjaardagstaart met pistache

Feestelijke verjaardagstaart met pistache

Dit recept is van: Bakken.nl

  1. Feestelijke verjaardagstaart pistache
Item 1 of 1
Feestelijke verjaardagstaart met pistache
info
Benodigdheden
Stappen

Een feestelijke drip cake met een biscuit van pistachenoten, een frisse vulling van citroen-botercrème en vrolijke decoratie. Met deze taart verras je iedere jarige of zijn gasten op een wel hele speciale manier!

60 min.Bereidingstijd
45 min.Baktijd
Moeilijkheid
8-10Porties
BiscuittaartCitroenTaartVerjaardagPistacheThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
    1 Pak
    Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
  • Ei
    5 Stuk(s)
    Ei
  • Water
    50 ml
    Water
  • Pistachenoten
    120 g
    Pistachenoten
  • Boter (op kamertemperatuur)
    100 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Dr. Oetker Botercrème
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online

 

  • Melk
    125 ml
    Melk
  • Citroen
    1 Stuk(s)
    Citroen
  • Dr. Oetker Glazuur Wit
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Glazuur Wit
  • Dr. Oetker Kleurstoffen
    Dr. Oetker Kleurstoffen
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Suiker (kristalsuiker)
    20 g
    Suiker (kristalsuiker)

Keukenspullen

  • Springvorm (Ø20 cm)
    Springvorm (Ø20 cm)
    Bestel dit product online
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Dr. Oetker Bakspray
    Dr. Oetker Bakspray
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Rasp
    Rasp
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • Kom
    Kom
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Bereidingsvideo

Let op!

In de video wordt een oude botercrème verpakking gebruikt. Volg voor de vernieuwde bereidingswijze de stappen op de achterkant van de verpakking.

2. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C).

Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de rand in met bakspray of wat boter.

Hak de pistachenoten (120 g) grof.

3. Biscuitbodem maken

Doe de Dr. Oetker Basismix Biscuittaart (1 pak), de eieren (5 stuks) en het water (50 ml) in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag. Roer een deel van de grof gehakte pistachenoten (90 g) door het beslag en vul de springvorm met dit beslag (voor max 2/3). Plaats de springvorm in de voorverwarmde oven en bak de taart in 40 tot 45 minuten goudbruin en gaar.

Laat de biscuitbodem hierna goed afkoelen op een rooster.

4. Citroen-botercrème maken

Klop vervolgens de zachte boter (100 g) op de laagste stand met een mixer met garden glad, smeuïg en zonder klontjes. Voeg de melk (125 ml) en de mix (1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème) toe.

Roer het geheel circa een halve minuut op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt. Ga met een lepel over de bodem en langs de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrème gemengd kan worden. Klop tot een luchtig geheel. Rasp de schil van de citroen en voeg toe aan de botercrème.

5. Feesttaart vullen en decoreren

Snijd de taart in 2 gelijke delen. Dit gaat het makkelijkst met een taartzaag.

Spuit een laagje botercrème op de onderste laag van de cake. Leg de bovenste plak erop en druk zachtjes aan. Besmeer de bovenkant en de zijkant met botercrème en strijk met een spatel glad. De cake mag er nog een beetje doorheen schijnen.

Leg het zakje Dr. Oetker Glazuur Wit (1 zakje) in een pannetje of kom met heet water (niet kokend) gedurende 5 minuten. Kneed het zakje hierna goed door en doe de inhoud in een kom. Roer een paar druppels gele en blauwe kleurstof (Dr Oetker Kleurstoffen) door het glazuur zodat het glazuur een lichtgroene pistachekleur krijgt.

Giet het glazuur langzaam en beetje bij beetje langs de rand van de bovenkant van de taart zodat er groene 'drips' ontstaan. Verdeel de overige gehakte pistachenoten (30 g) over de bovenkant. Klop de slagroom (250 ml) samen met de suiker (20 g) op en spuit kleine toefjes op de rand van de cake.

Feestelijke verjaardagstip

Decoreer de taart met feestelijke kaarsjes of een verjaardagsprikker met happy birthday!

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.