Een feestelijke drip cake met een biscuit van pistachenoten, een frisse vulling van citroen-botercrème en vrolijke decoratie. Met deze taart verras je iedere jarige of zijn gasten op een wel hele speciale manier!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
In de video wordt een oude botercrème verpakking gebruikt. Volg voor de vernieuwde bereidingswijze de stappen op de achterkant van de verpakking.
Verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C).
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de rand in met bakspray of wat boter.
Hak de pistachenoten (120 g) grof.
Doe de Dr. Oetker Basismix Biscuittaart (1 pak), de eieren (5 stuks) en het water (50 ml) in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag. Roer een deel van de grof gehakte pistachenoten (90 g) door het beslag en vul de springvorm met dit beslag (voor max 2/3). Plaats de springvorm in de voorverwarmde oven en bak de taart in 40 tot 45 minuten goudbruin en gaar.
Laat de biscuitbodem hierna goed afkoelen op een rooster.
Klop vervolgens de zachte boter (100 g) op de laagste stand met een mixer met garden glad, smeuïg en zonder klontjes. Voeg de melk (125 ml) en de mix (1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème) toe.
Roer het geheel circa een halve minuut op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt. Ga met een lepel over de bodem en langs de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrème gemengd kan worden. Klop tot een luchtig geheel. Rasp de schil van de citroen en voeg toe aan de botercrème.
Snijd de taart in 2 gelijke delen. Dit gaat het makkelijkst met een taartzaag.
Spuit een laagje botercrème op de onderste laag van de cake. Leg de bovenste plak erop en druk zachtjes aan. Besmeer de bovenkant en de zijkant met botercrème en strijk met een spatel glad. De cake mag er nog een beetje doorheen schijnen.
Leg het zakje Dr. Oetker Glazuur Wit (1 zakje) in een pannetje of kom met heet water (niet kokend) gedurende 5 minuten. Kneed het zakje hierna goed door en doe de inhoud in een kom. Roer een paar druppels gele en blauwe kleurstof (Dr Oetker Kleurstoffen) door het glazuur zodat het glazuur een lichtgroene pistachekleur krijgt.
Giet het glazuur langzaam en beetje bij beetje langs de rand van de bovenkant van de taart zodat er groene 'drips' ontstaan. Verdeel de overige gehakte pistachenoten (30 g) over de bovenkant. Klop de slagroom (250 ml) samen met de suiker (20 g) op en spuit kleine toefjes op de rand van de cake.
Decoreer de taart met feestelijke kaarsjes of een verjaardagsprikker met happy birthday!