Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Fault line taart

Fault line taart

Dit recept is van: Cathy

  1. Faultline taart met spikkels
Item 1 of 1
Fault line taart
info
Benodigdheden
Stappen

Op zoek naar een bijzonder recept? De fault line is een taart met een uniek tintje! Lees het recept aandachtig door en maak zelf zo'n fantastisch uitziende taart.

60 min.Bereidingstijd
80 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
TaartDecorerenBotercrèmeFeestjeLemoncurd

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
  • Ei
    5 Stuk(s)
    Ei
  • Water
    50 ml
    Water
  • Boter (op kamertemperatuur)
    200 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Dr. Oetker Botercrème
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online

 

  • Melk
    250 ml
    Melk
  • Citroen aroma (Dr. Oetker)
    2 Druppel(s)
    Citroen aroma (Dr. Oetker)
  • Lemoncurd
    4 el (eetlepels)
    Lemoncurd
  • Dr. Oetker Regenboogfantasie
    1 Strooibusje(s)
    Dr. Oetker Regenboogfantasie
  • Dr. Oetker Kleurstoffen (goud)
    Dr. Oetker Kleurstoffen (goud)

Keukenspullen

  • Springvorm Ø15 cm
    Springvorm Ø15 cm
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Boter om in te vetten
    Boter om in te vetten
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Lepel
    Lepel
  • Satéprikker
    Satéprikker
  • Schaal
    Schaal
  •  
    Edge side scraper
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • Kwastje
    Kwastje
    Bestel dit product online
  • Lepel
    Lepel

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

    Item 1 of 1

    1. Voorbereiden

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C).

    Leg bakpapier op de springvormbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met de boter of bakspray.

      Item 1 of 1

      2. Bak twee biscuitbodems

      Doe de mix van de Dr. Oetker Basismix Biscuittaart (1 pak), de eieren (5 stuks) en het water (50 ml) in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand (turbo) in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag.

      Verdeel de helft van het beslag over de springvorm en strijk glad. Dek het restje beslag af en bewaar voor de tweede taart.

      Bak de taart in 30 à 40 min gaar en goudbruin.

      Laat de taart vervolgens op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm.

      Herhaal bovenstaande stappen nog een keer met het overige beslag en bak een tweede biscuitbodem.

      Prik met een satéprikker in het midden van de taart. Is de prikker droog, dan is de taart gaar.

        Item 1 of 1

        3. Maak een flinke hoeveelheid botercrème

        Klop de zachte boter (200 g) op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad en smeuïg en zonder klontjes.

        Voeg de melk (250 ml) en de botercrèmemix (2 zakjes) toe. Mix het geheel ca. ¾ minuut met de mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom, zodat alle boter goed los komt en door de crème gemengd kan worden.

        Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème. Voeg naar smaak de citroenaroma (2-3 druppels) toe en mix nog even door.

        1. Faultline Step1 side scraper>
        Item 1 of 1

        4. Vullen en afsmeren

        Snijd de beide afgekoelde taarten 2 keer door, zodat je 2 x 3 = 6 taartlagen hebt. Op de onderste laag smeer je een laagje citroen-botercrème.

        Leg de middelste laag taart er weer op en verdeel hierover lemon curd (2 el). Dek af met de bovenste laag. Ga zo om en om door tot je alle lagen op elkaar hebt gezet. De taart wordt extra hoog. Smeer de taart dun maar netjes af met de botercrème. Zet de taart in de koelkast voor een paar uur, zodat de botercrème koud wordt.

        1. Faultline Step2 spikkels op taart>
        2. Faultline Step3 botercreme>
        3. Faultline Step4 side scraper>
        Item 1 of 3

        5. Bouw je fault line-taart op

        Giet de sprinkles van Dr. Oetker Regenboogfantasie (1 strooibusje) in een schaaltje. Breng deze met je hand aan op het midden van de taart. Druk het goed aan.

        Vul een spuitzak met de overige citroen botercrème. Spuit langs de randen van de spikkels een dikke laag botercrème zodat de spikkels niet bedekt worden.

        Gebruik nu een side scraper om de botercrème glad te maken. Draai voorzichtig rondjes om het te veel weg te halen. Werk eventueel met spatel beetje bij. Zet de taart in de koeling.

        Verf met een klein kwastje de randjes van de botercrème met de kleurstof (goud).

        Bakken.nl

        Over ons

        Algemene voorwaarden

        Privacybeleid

        Cookiebeleid

        Compliance

        Nieuwsbrief

        Klantenservice

        Contact

        Veelgestelde vragen

        Sociale media

        Instagram

        Facebook

        Pinterest

        © 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.