Cathy

Decoratie- en bakster van Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Fault line taart

Op zoek naar een trendy recept? De fault line is een taart met een scherp randje; een eyecatcher met botercrème opgebouwd. In dit recept lees je hoe.

Bereiden

60 min

Baktijd

80 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 170°C / Hetelucht 170°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Leg bakpapier op de springvormbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met de boter of bakspray.

Bak twee biscuitbodems

  1. Stap 3

    • 1 pak Dr. Oetker Basismix Biscuittaart

    • 5 eieren

    • 50 ml water

    Doe de mix, de eieren en het water in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand (turbo) in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag.

  2. Stap 4

    Verdeel de helft van het beslag over de springvorm en strijk glad. Dek het restje beslag af en bewaar voor de 2e taart.

  3. Stap 5

    Bak de taart in 30-40 min gaar en goudbruin.

    Prik met een satéprikker in het midden van de taart. Is de prikker droog, dan is de taart gaar.

  4. Stap 6

    Laat de taart vervolgens op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm.

  5. Stap 7

    Herhaal bovenstaande stappen nog een keer met het overige beslag en bak een tweede biscuitbodem.

Maak een flinke hoeveelheid botercrème

  1. Stap 8

    • 200 g boter (kamertemperatuur)

    Klop de zachte boter op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad en smeuïg en zonder klontjes.

  2. Stap 9

    • 2 zakjes Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème

    • 250 ml melk

    Voeg de melk en de zakjes botercrèmemix toe. Mix het geheel ca ¾ minuut met de mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom, zodat alle boter goed los komt en door de crème gemengd kan worden.

  3. Stap 10

    • 2-3 druppels Dr. Oetker Citroen Aroma

    Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème. Voeg naar smaak 2 of 3 theelepels van de citroenaroma toe en mix nog even door.

Vullen en afsmeren

  1. Stap 11

    Snijd de beide afgekoelde taarten 2 keer door, zodat je 2 x 3 = 6 taartlagen hebt. Op de onderste laag smeer je laagje citroen botercrème.

  2. Stap 12

    • 4 el lemoncurd

    Leg de middelste laag taart er weer op en verdeel hierover 2 el lemon curd. Dek af met de bovenste laag.

  3. Stap 13

    Ga zo om en om door tot je alle lagen op elkaar hebt gezet. De taart wordt extra hoog. Smeer de taart dun maar netjes af met de botercrème. Zet de taart in de koelkast voor een paar uur, zodat de botercrème koud wordt.

Bouw je fault line taart op

  1. Stap 14

    • 1 strooibusje Dr. Oetker Regenboogfantasie

    Giet de sprinkes uit de bus in een schaaltje. Breng deze met je hand aan op het midden van de taart. Druk het goed aan.

  2. Stap 15

    Vul een spuitzak met de overige citroen botercrème. Spuit langs de randen van de spikkels een dikke laag botercrème zodat de spikkels niet bedekt worden.

  3. Stap 16

    Gebruik nu een side scraper om de botercrème glad te maken. Draai voorzichtig rondjes om het te veel weg te halen. Werk eventueel met spatel beetje bij. Zet de taart in de koeling.

  4. Stap 17

    • Kleurstof (eetbaar, goud)

    Verf met een klein kwastje de randjes van de botercrème goudkleurig.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.