Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Eierkoeken

Eierkoeken

Dit recept is van: Annet

  1. eierkoeken
Item 1 of 1
Eierkoeken
info
Benodigdheden
Stappen

Eierkoeken, wie is er niet mee opgegroeid? Heb je ze ooit zelf gemaakt? Dat gaat zo makkelijk en snel! Hier lees je hoe.

10 min.Bereidingstijd
15 min.Baktijd
Moeilijkheid
10-12Porties
KoekjesCakeCitroen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Witte basterdsuiker
    80 g
    Witte basterdsuiker
  • Ei
    2 Stuk(s)
    Ei
  • Citroen
    1 Stuk(s)
    Citroen
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout

 

  • Koopmans Patentbloem Kristal
    80 g
    Koopmans Patentbloem Kristal
  • Maizena (bijv. Koopmans)
    20 g
    Maizena (bijv. Koopmans)
  • Dr. Oetker Backin bakpoeder
    1 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Backin bakpoeder

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • IJslepel
    IJslepel
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Pan
    Pan
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Neem de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 165°C).

Breng in een pan wat water aan de kook. Zorg voor een hittebestendige mengkom die goed op de pan past.

2. Eierkoekbeslag maken

Doe de witte basterdsuiker (80 g), eieren (2 stuks), rasp van citroen (1 stuks) en zout (snufje) in de mengkom. Zet de mengkom op de pan met kokend water. Zorg dat de onderkant van de kom het water niet raakt.

Mix het mengsel door tot het wit en schuimig is.

Zeef het Dr. Oetker Backin bakpoeder (1 tl), maïzena (20 g) en de kristalbloem (80 g) en voeg deze toe aan het eiermengsel. Doe dit voorzichtig met behulp van een spatel.

3. Bak je eierkoeken

Maak met het beslag hoopjes op de bakplaat. Dit kan met twee lepels of met een ijsschep. Zorg voor voldoende tussenruimte tussen de hoopjes beslag omdat het beslag uitloopt.

Bak de eierkoeken in 10 tot 15 minuten licht goudbruin. Laat de koeken hierna afkoelen op een rooster.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.