Annet

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Eierkoeken

Eierkoeken, wie is er niet mee opgegroeid? Heb je ze ooit zelf gemaakt? Dat gaat zo makkelijk en snel! Hier lees je hoe.

Bereiden

10 min

Baktijd

15 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

10-12 koeken

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 165°C

  1. Stap 1

    Neem de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Breng in een pan wat water aan de kook . Zorg voor een mengkom die goed op de pan aansluit.

Eierkoekbeslag maken

  1. Stap 3

    • 80 g witte basterdsuiker

    • 2 eieren

    • 1 citroen (rasp van)

    • Snufje zout

    Doe de suiker, eieren, citroenrasp en zout in de mengkom. Zet de mengkom op de pan met kokend water.

  2. Stap 4

    Mix het mengsel door tot het wit en schuimig is.

  3. Stap 5

    • 80 g Koopmans Patentbloem Kristal

    • 20 g Koopmans Maizena

    • 1 tl Dr. Oetker Backin

    Zeef het bakpoeder, maizena en de kristalbloem en voeg deze toe aan het eiermengsel. Doe dit voorzichtig met behulp van een spatel.

Bak je eierkoeken

  1. Stap 6

    Maak met het beslag hoopjes op de bakplaat. Dit kan met twee lepels of met een ijsschep. Zorg voor voldoende tussenruimte tussen de hoopjes beslag omdat het beslag uitloopt.

  2. Stap 7

    Bak de eierkoeken in 10 tot 15 minuten licht goudbruin. Laat de koeken hierna afkoelen op een rooster.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.