🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Eierkoeken

Eierkoeken

Dit recept is van: Annet

eierkoeken
Eierkoeken
Info Benodigdheden Stappen

Eierkoeken, wie is er niet mee opgegroeid? Heb je ze ooit zelf gemaakt? Dat gaat zo makkelijk en snel! Hier lees je hoe.

10 min. Bereidingstijd
15 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
10-12 Porties
Koekjes Cake Citroen
4
22 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Witte basterdsuiker
    80 g
    Witte basterdsuiker
  • Ei
    2 Stuk(s)
    Ei
  • Citroen
    1 Stuk(s)
    Citroen
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout

 

  • Koopmans Patentbloem Kristal
    80 g
    Koopmans Patentbloem Kristal
  • Maizena (bijv. Koopmans)
    20 g
    Maizena (bijv. Koopmans)
  • Dr. Oetker Backin bakpoeder
    1 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Backin bakpoeder

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • IJslepel
    IJslepel
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Pan
    Pan
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Neem de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 165°C).

Breng in een pan wat water aan de kook. Zorg voor een hittebestendige mengkom die goed op de pan past.

2. Eierkoekbeslag maken

Doe de witte basterdsuiker (80 g), eieren (2 stuks), rasp van citroen (1 stuks) en zout (snufje) in de mengkom. Zet de mengkom op de pan met kokend water. Zorg dat de onderkant van de kom het water niet raakt.

Mix het mengsel door tot het wit en schuimig is.

Zeef het Dr. Oetker Backin bakpoeder (1 tl), maïzena (20 g) en de kristalbloem (80 g) en voeg deze toe aan het eiermengsel. Doe dit voorzichtig met behulp van een spatel.

3. Bak je eierkoeken

Maak met het beslag hoopjes op de bakplaat. Dit kan met twee lepels of met een ijsschep. Zorg voor voldoende tussenruimte tussen de hoopjes beslag omdat het beslag uitloopt.

Bak de eierkoeken in 10 tot 15 minuten licht goudbruin. Laat de koeken hierna afkoelen op een rooster.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.