Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Dutch baby met speculoos

Pannenkoek, maar dan even anders. Hoewel hij Dutch Baby heet, deze pannenkoek komt toch echt overwaaien uit Amerika. Een Dutch Baby is een hele luchtige pannenkoek die je in de oven bakt in plaats van in de koekenpan. ,,Heerlijk luchtig, zo uit de oven op tafel en dan de mascarpone die langzaam smelt..hemels als je het mij vraagt!''

Bereiden

5 min

Baktijd

15 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

4 porties

Voorbereiden

Elektrisch 200°C / Hetelucht 180°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor en zet de pan of schaal in de oven zodat deze ook kan voorverwarmen.

Dutch baby beslag maken

  1. Stap 2

    • 4 eieren

    Klop met de mixer of garden de eieren luchtig.

  2. Stap 3

    • 70 g Koopmans Patentbloem Kristal

    • 0,5 tl suiker

    Voeg de bloem, suiker, melk, snufje zout en het bakpoeder toe.

  3. Stap 4

    Meng het beslag glad.

  4. Stap 5

    Haal de pan of schaal uit de oven en smeer deze in met wat boter zodat de Dutch baby niet plakt.

  5. Stap 6

    Giet het beslag in de pan en bak de Dutch baby in de oven voor 12 minuten.

Dutch baby maken

  1. Stap 7

    • 125 g mascarpone

    • 4 el speculoos

    Smelt de speculoos in de magnetron op een laag wattage en meng deze door de mascarpone. Roer langzaam en niet teveel zodat je een mooi marmer effect krijgt en de mascarpone haar stevigheid niet verliest!

  2. Stap 8

    • Handje gemengde noten

    Snijd of hak de noten klein, bijvoorbeeld door er overheen te rollen met een deegroller.

  3. Stap 9

    Haal de dutch baby uit de oven (let op: het handvat van de pan is natuurlijk ook heet!!) Schep het mascarponemengsel erop en bestrooi met de noten.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.