🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.
Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.
Smelt de boter (60 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix (uit 1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel) door de gesmolten boter.
Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.
Doe de citroenkwark (450 g), lemon curd (150 g), de kwarktaartmix (uit 1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel) en het water (25 ml) in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand tot een glad mengsel.
Verdeel het taartmengsel over twee kommen.
Verdeel één van de twee delen taartmengsel over de bodem en zet het 10 minuten in de koelkast.
Gebruik de staafmixer en maal hiermee de muntblaadjes (van 3 takjes) fijn samen met een kleine hoeveelheid water. Houd één takje munt over ter decoratie.
Doe dit groene mengsel in een kom.
Voeg de muntpuree toe aan de helft van het beslag dat je apart hebt gehouden en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand 2 minuten tot een luchtige massa.
Verdeel het tweede deel van het taartmengsel (dus met de munt) over de kwarktaart. Zet de kwarktaart weer in de koelkast.
Is de kwarktaart klaar voor serveren, roer dan de rest van de lemon curd los en verdeel deze over de kwarktaart.
Snijd de taart met behulp van een mes los van de rand van de springvorm.
Versier met kleine takjes munt.