Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Duo kwarktaart met lemon curd en munt

Duo kwarktaart met lemon curd en munt

Dit recept is van: Saakje

  1. Duo kwarktaart met munt en citroen
Item 1 of 1
Duo kwarktaart met lemon curd en munt
info
Benodigdheden
Stappen

Zo lekker! Een zomerse kwarktaart met twee laagjes: munt en citroen. Twee smaken die we kennen van de frisse dorstlessers. Het is dus ook een heerlijke combinatie in een duo-kwarktaart!

25 min.Bereidingstijd
150 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
10-12Porties
KwarktaartCitroenZonder ovenTaartLimoenLemoncurdThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
    1 Pak
    Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
  • Boter (ongezouten roomboter)
    60 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Citroenkwark
    450 g
    Citroenkwark
  • Slagroom (ongezoet)
    250 ml
    Slagroom (ongezoet)

 

  • Lemon curd
    300 g
    Lemon curd
  • Water
    150 ml
    Water
  • Munt
    4 takje(s)
    Munt

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  •  
    Staafmixer
  • Steelpan
    Steelpan

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

2. Kruimelbodem bereiden

Smelt de boter (60 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix (uit 1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel) door de gesmolten boter.

Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

3. De eerste kwarktaartlaag

Doe de citroenkwark (450 g), de slagroom (250 ml), het water (150 ml) en de lemon curd (150 g) in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar.

Voeg de taartmix toe en mix het geheel op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2,5 minuut tot een luchtige kwarktaartvulling.

Verdeel het taartmengsel over twee kommen.

Verdeel één van de twee delen taartmengsel over de bodem en zet het 10 minuten in de koelkast.

4. Tweede laag kwarktaart

Gebruik de staafmixer en maal hiermee de muntblaadjes (van 3 takjes) fijn samen met een kleine hoeveelheid water. Houd één takje munt over ter decoratie.

Doe dit groene mengsel in een kom.

Voeg de muntpuree toe aan de helft van het beslag dat je apart hebt gehouden en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand 2 minuten tot een luchtige massa.

Verdeel het tweede deel van het taartmengsel (dus met de munt) over de kwarktaart. Zet de kwarktaart weer in de koelkast.

5. Citroen-munttaart decoreren

Is de kwarktaart klaar voor serveren, roer dan de rest van de lemon curd (150 g) los en verdeel deze over de kwarktaart.

Snijd de taart met behulp van een mes los van de rand van de springvorm.

Versier met kleine takjes munt.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.