Zo lekker! Een zomerse kwarktaart met twee laagjes: munt en citroen. Twee smaken die we kennen van de frisse dorstlessers. Het is dus ook een heerlijke combinatie in een duo-kwarktaart!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.
Smelt de boter (60 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix (uit 1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel) door de gesmolten boter.
Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.
Doe de citroenkwark (450 g), de slagroom (250 ml), het water (150 ml) en de lemon curd (150 g) in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar.
Voeg de taartmix toe en mix het geheel op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2,5 minuut tot een luchtige kwarktaartvulling.
Verdeel het taartmengsel over twee kommen.
Verdeel één van de twee delen taartmengsel over de bodem en zet het 10 minuten in de koelkast.
Gebruik de staafmixer en maal hiermee de muntblaadjes (van 3 takjes) fijn samen met een kleine hoeveelheid water. Houd één takje munt over ter decoratie.
Doe dit groene mengsel in een kom.
Voeg de muntpuree toe aan de helft van het beslag dat je apart hebt gehouden en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand 2 minuten tot een luchtige massa.
Verdeel het tweede deel van het taartmengsel (dus met de munt) over de kwarktaart. Zet de kwarktaart weer in de koelkast.
Is de kwarktaart klaar voor serveren, roer dan de rest van de lemon curd (150 g) los en verdeel deze over de kwarktaart.
Snijd de taart met behulp van een mes los van de rand van de springvorm.
Versier met kleine takjes munt.