Cathy

Decoratie- en bakster van Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Duo kwarktaart met chocolaag

Een laagjes kwarktaart met de lekkerste smaken: vanille, aardbei en chocolade. Dan zit je altijd goed. Deze kwarktaart bak je zonder oven, dus in de koelkast.

Bereiden

30 min

Opstijftijd

180 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

  1. Stap 1

    • 1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel

    Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

Kruimelbodem bereiden

  1. Stap 2

    • 60 g boter

    Smelt de boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.

  2. Stap 3

    Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

De eerste kwarktaart laag

  1. Stap 4

    • 400 ml water

    Doe 400 ml water op kamertemperatuur en de taartmix in een kom en klop dit met een mixer met garden op de laagste stand 1 minuut tot een glad mengsel.

  2. Stap 5

    • 500 g magere kwark

    • 250 ml slagroom

    Voeg de kwark en de ongeklopte slagroom toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand tenminste 2 minuten tot een luchtige massa. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast

  3. Stap 6

    Verdeel het taartmengsel over twee kommen.

  4. Stap 7

    Verdeel één van de delen taartmengsel over de bodem en zet het 10 minuten in de koelkast.

Tweede laag aardbeienkwarktaart

  1. Stap 8

    • 5 g aardbeien (vol of halfvol)

    Pureer de aardbeien met een staafmixer of een vork.

  2. Stap 9

    Voeg de aardbeienpuree toe aan de helft van het beslag dat je apart hebt gehouden en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand 2 minuten tot een luchtige massa.

  3. Stap 10

    Verdeel het tweede deel van het taartmengsel over de kwarktaart. Zet de kwarktaart weer in de koelkast terwijl je de chocoladelaag bereid.

Derde chocoladelaag

  1. Stap 11

    • 2 blaadjes Dr. Oetker Gelatine

    • 150 ml slagroom

    • 250 g melkchocolade

    Leg de 2 blaadjes gelatine in koud water om zacht te worden. Verwarm in een pannetje 150 ml slagroom. Snijd ondertussen de melkchocolade in stukjes.

  2. Stap 12

    Zodra de slagroom kookt haal je deze van het vuur en voeg je de stukjes chocolade er aan toe. Meng dit tot een glad geheel.

  3. Stap 13

    Roer de uitgeknepen zachte gelatine blaadjes goed door het chocolade mengsel. Laat dit even staan.

  4. Stap 14

    • 200 ml slagroom

    Klop de slagroom stevig met een mixer met garden. Spatel het chocolade mengsel voorzichtig door de slagroom tot het goed gemengd is. Verdeel dit mengsel over de kwarktaart. Laat de kwarktaart nu 3 uur opstijven in de koelkast.

Aansnijden en serveren

  1. Stap 15

    • 12 aardbeien

    Snijd voorzichtig met een warm scherp mes de taart los van de taartrand. Haal de taart rand eraf. Verdeel de aardbeien over de taart. Snijd de taart in punten met een scherp warm mes.

    Om hele mooie punten te snijden maak je elke keer je mes schoon.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.