🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Shop Recepten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Shop

Naar de shop Profiel Winkelwagen

Meer van bakken.nl

Recepten Bak & spaar shop
Brood Brownies
Cake
De beste bananenbrood recepten Cupcakes Kruidcake Kwarkcake Stroopwafelcake
Hartig
Borrelhapjes Bladerdeeg Hartige taart
Koekjes
No Bake
Kwarktaart MonChoutaart
Pannenkoeken
American Pancakes
Taart
Appeltaart Cheesecake Chocoladetaart Kwarktaart Lemon Meringue Mini taartjes MonChoutaart
Toetjes
Thema's
Valentijn Pasen Bakken met kinderen: kidsproof recepten voor jonge bakkers Rainbow Unicorn Kindertraktaties Moederdag Verjaardag Sinterklaas Oud & Nieuw Halloween Kerst
Baktips
Recepten
Duo kwarktaart met chocolaag

Duo kwarktaart met chocolaag

Dit recept is van: Cathy

aardbei choco kwarktaart
Duo kwarktaart met chocolaag
Info Benodigdheden Stappen

Een laagjes kwarktaart met de lekkerste smaken: vanille, aardbei en chocolade. Dan zit je altijd goed. Deze kwarktaart bak je zonder oven, dus in de koelkast.

30 min. Bereidingstijd
180 min. Opstijftijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 Porties
Kwarktaart Aardbei Chocoladetaart Chocolade Kwark
Log in om je favoriete recepten te bewaren

Benodigdheden

Ingrediënten

  •  Kwarktaart Naturel (Dr. Oetker)
    1 Pak
    Kwarktaart Naturel (Dr. Oetker)
  • Boter (ongezouten roomboter)
    60 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Water
    400 ml
    Water
  • Magere kwark
    500 g
    Magere kwark

 

  • Slagroom
    600 ml
    Slagroom
  • Aardbeien
    17 stuks
    Aardbeien
  • Gelatine (Dr. Oetker)
    2 blaadje(s)
    Gelatine (Dr. Oetker)
    Productdetails
    ${ error }
    € 0,95
  • Melkchocolade
    250 g
    Melkchocolade

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Productdetails
    ${ error }
    € 13,29
  • Steelpan
    Steelpan
  • Mengkom
    2 stuks
    Mengkom
    Productdetails
    ${ error }
    € 11,99
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
    ${ error }
    € 49,00
  • Spatel
    Spatel
  • Lepel
    Lepel

Stappen

1. Voorbereiden

Leg het velletje bakpapier uit het pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

2. Kruimelbodem bereiden

Smelt de boter (60 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix uit het pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

3. De eerste kwarktaart laag

Doe het water (400 ml) en de taartmix uit het pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel in een kom en klop dit met een mixer met garden op de laagste stand 1 minuut tot een glad mengsel.

Voeg de magere kwark (500 g) en slagroom (250 ml) toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand tenminste 2 minuten tot een luchtige massa. Verdeel het taartmengsel over twee kommen. Verdeel één van de delen taartmengsel over de bodem en zet het 10 minuten in de koelkast.

4. Tweede laag aardbeienkwarktaart

Pureer wat aardbeien (5 stuks) met een staafmixer of een vork. Voeg de aardbeienpuree toe aan de helft van het beslag dat je apart hebt gehouden en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand 2 minuten tot een luchtige massa. Verdeel het tweede deel van het taartmengsel over de kwarktaart. Zet de kwarktaart weer in de koelkast terwijl je de chocoladelaag bereidt.

5. Derde chocoladelaag

Leg de Dr. Oetker Gelatine (2 blaadjes) in koud water om zacht te worden. Verwarm in een pannetje wat slagroom (150 ml). Snijd ondertussen de melkchocolade (250 g) in stukjes. Zodra de slagroom kookt haal je deze van het vuur en voeg je de stukjes chocolade er aan toe. Meng dit tot een glad geheel. Roer de uitgeknepen zachte gelatine blaadjes goed door het chocolade mengsel. Laat dit even staan. Klop het laatste deel slagroom (200 ml) stevig met een mixer met garden. Spatel het chocolade mengsel voorzichtig door de slagroom tot het goed gemengd is. Verdeel dit mengsel over de kwarktaart. Laat de kwarktaart nu 3 uur opstijven in de koelkast.

6. Aansnijden en serveren

Snijd voorzichtig met een warm scherp mes de taart los van de taartrand. Haal de taartrand eraf. Verdeel de overige aardbeien (12 stuks) over de taart. Snijd de taart in punten met een scherp warm mes.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

 

 

Voor 23:00 besteld? Dezelfde werkdag op de bus.

 

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

WhatsApp

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2021 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.