Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Duo kwarktaart met chocolaag

Duo kwarktaart met chocolaag

Dit recept is van: Cathy

  1. aardbei choco kwarktaart recept
Item 1 of 1
Duo kwarktaart met chocolaag
info
Benodigdheden
Stappen

Een laagjes kwarktaart met de lekkerste smaken: vanille, aardbei en chocolade. Dan zit je altijd goed. Deze kwarktaart bak je zonder oven, dus in de koelkast.

30 min.Bereidingstijd
180 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
12Porties
KwarktaartAardbeiChocoladetaartChocoladeKwark

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
    1 Pak
    Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
  • Boter (ongezouten roomboter)
    60 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Water
    300 ml
    Water
  • Magere kwark
    500 g
    Magere kwark

 

  • Slagroom (ongezoet)
    600 ml
    Slagroom (ongezoet)
  • Aardbeien
    17 Stuk(s)
    Aardbeien
  • Gelatine (Dr. Oetker)
    2 blaadje(s)
    Gelatine (Dr. Oetker)
  • Melkchocolade
    250 g
    Melkchocolade

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Steelpan
    Steelpan
  • Mengkom
    2 Stuk(s)
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Lepel
    Lepel

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Leg het velletje bakpapier uit het pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

2. Kruimelbodem bereiden

Smelt de boter (60 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix uit het pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

3. De eerste kwarktaart laag

Doe het water (300 ml) en de taartmix uit het pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel in een kom en klop dit met een mixer met garden op de laagste stand 1 minuut tot een glad mengsel.

Voeg de magere kwark (500 g) en slagroom (250 ml) toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand tenminste 2 minuten tot een luchtige massa.

Verdeel het taartmengsel over twee kommen. Verdeel één van de delen taartmengsel over de bodem en zet het 10 minuten in de koelkast.

4. Tweede laag aardbeienkwarktaart

Pureer wat aardbeien (5 stuks) met een staafmixer of een vork.

Voeg de aardbeienpuree toe aan de helft van het beslag dat je apart hebt gehouden en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand 2 minuten tot een luchtige massa.

Verdeel het tweede deel van het taartmengsel over de kwarktaart. Zet de kwarktaart weer in de koelkast terwijl je de chocoladelaag bereidt.

5. Derde chocoladelaag

Leg de Dr. Oetker Gelatine (2 blaadjes) in koud water om zacht te worden. Verwarm in een pannetje wat slagroom (150 ml). Snijd ondertussen de melkchocolade (250 g) in stukjes.

Zodra de slagroom kookt haal je deze van het vuur en voeg je de stukjes chocolade er aan toe. Meng dit tot een glad geheel.

Roer de uitgeknepen zachte gelatine blaadjes goed door het chocolade mengsel. Laat dit even staan.

Klop het laatste deel slagroom (200 ml) stevig met een mixer met garden. Spatel het chocolade mengsel voorzichtig door de slagroom tot het goed gemengd is. Verdeel dit mengsel over de kwarktaart. Laat de kwarktaart nu 3 uur opstijven in de koelkast.

6. Aansnijden en serveren

Snijd voorzichtig met een warm scherp mes de taart los van de taartrand. Haal de taartrand eraf. Verdeel de overige aardbeien (12 stuks) over de taart. Snijd de taart in punten met een scherp warm mes.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.