🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Duo kwarktaart met chocolaag

Duo kwarktaart met chocolaag

Dit recept is van: Cathy

aardbei choco kwarktaart recept
Duo kwarktaart met chocolaag
Info Benodigdheden Stappen

Een laagjes kwarktaart met de lekkerste smaken: vanille, aardbei en chocolade. Dan zit je altijd goed. Deze kwarktaart bak je zonder oven, dus in de koelkast.

30 min. Bereidingstijd
180 min. Opstijftijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 Porties
Kwarktaart Aardbei Chocoladetaart Chocolade Kwark
4
3 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
    1 Pak
    Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
  • Boter (ongezouten roomboter)
    60 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Water
    300 ml
    Water
  • Magere kwark
    500 g
    Magere kwark

 

  • Slagroom (ongezoet)
    600 ml
    Slagroom (ongezoet)
  • Aardbeien
    17 Stuk(s)
    Aardbeien
  • Gelatine (Dr. Oetker)
    2 blaadje(s)
    Gelatine (Dr. Oetker)
  • Melkchocolade
    250 g
    Melkchocolade

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Steelpan
    Steelpan
  • Mengkom
    2 Stuk(s)
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Lepel
    Lepel

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Leg het velletje bakpapier uit het pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

2. Kruimelbodem bereiden

Smelt de boter (60 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix uit het pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

3. De eerste kwarktaart laag

Doe het water (300 ml) en de taartmix uit het pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel in een kom en klop dit met een mixer met garden op de laagste stand 1 minuut tot een glad mengsel.

Voeg de magere kwark (500 g) en slagroom (250 ml) toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand tenminste 2 minuten tot een luchtige massa.

Verdeel het taartmengsel over twee kommen. Verdeel één van de delen taartmengsel over de bodem en zet het 10 minuten in de koelkast.

4. Tweede laag aardbeienkwarktaart

Pureer wat aardbeien (5 stuks) met een staafmixer of een vork.

Voeg de aardbeienpuree toe aan de helft van het beslag dat je apart hebt gehouden en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand 2 minuten tot een luchtige massa.

Verdeel het tweede deel van het taartmengsel over de kwarktaart. Zet de kwarktaart weer in de koelkast terwijl je de chocoladelaag bereidt.

5. Derde chocoladelaag

Leg de Dr. Oetker Gelatine (2 blaadjes) in koud water om zacht te worden. Verwarm in een pannetje wat slagroom (150 ml). Snijd ondertussen de melkchocolade (250 g) in stukjes.

Zodra de slagroom kookt haal je deze van het vuur en voeg je de stukjes chocolade er aan toe. Meng dit tot een glad geheel.

Roer de uitgeknepen zachte gelatine blaadjes goed door het chocolade mengsel. Laat dit even staan.

Klop het laatste deel slagroom (200 ml) stevig met een mixer met garden. Spatel het chocolade mengsel voorzichtig door de slagroom tot het goed gemengd is. Verdeel dit mengsel over de kwarktaart. Laat de kwarktaart nu 3 uur opstijven in de koelkast.

6. Aansnijden en serveren

Snijd voorzichtig met een warm scherp mes de taart los van de taartrand. Haal de taartrand eraf. Verdeel de overige aardbeien (12 stuks) over de taart. Snijd de taart in punten met een scherp warm mes.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.