Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Duo Kwarktaarten Citroen Aardbei

De taarten lijken een beetje op een vlaflip. Twee lekkere smaken door elkaar! Ideaal voor wie niet kan kiezen ;-) Met dit recept bak je twee kwarktaarten.

Bereiden

20 min

Opstijftijd

150 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

20-24 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch °C / Hetelucht °C

 1. Stap 1

  Leg het bijgesloten velletjes bakpapier over de springvormbodems. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

Twee kleuren kwarktaart maken

 1. Stap 2

  • 120 g boter

  • 1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Citroen

  • 1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Aardbei

  Smelt 120 gram boter in een pan. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakjes kruimelbodemmix door de gesmolten boter.

  Liever een taart?

  Wil je liever een taart? Dat kan, halveer alle ingrediënten. Neem de helft van een zakje taartmix en voeg daar 250 ml kwark, 200 ml water en 125 ml slagroom aan toe. Weeg bij voorkeur af met een digitale weegschaal, deze zijn het meest nauwkeurig.

 2. Stap 3

  Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vormen ca. 10 minuten in de koelkast.

 3. Stap 4

  • 1000 g magere kwark

  • 500 ml slagroom

  • 800 ml water

  Maak de mix voor de citroen kwarktaart zoals aangegeven op de verpakking. Voeg aan het eind enkele druppels gele kleurstof toe en roer net zolang door tot het een egale kleur is. Schenk de citroenkwarktaartvulling even in een andere schaal en maak de aardbeienkwarktaart vulling zoals aangegeven staat op de verpakking. Voeg daar aan het eind enkele druppels rode kleurstof aan toe.

 4. Stap 5

  Neem de springvormen uit de koelkast en schep nu steeds om en om een schep kwarkmix in iedere vorm. Roze, geel, steeds om en om en schenk het ook af en toe een beetje over elkaar heen. Laat de kwarktaarten in de koelkast goed opstijven en je Duo Kwarktaarten Citroen en Aardbei zijn gereed.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.