Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Duo kwarktaart

Duo kwarktaart

Dit recept is van: Bakken.nl

  1. Duo-Kwarktaart
Item 1 of 1
Duo kwarktaart
info
Benodigdheden
Stappen

Verschillende taartlagen van de Duo Kwarktaart op een kruimelbodem maken deze taart niet alleen lekker, maar hij ziet er ook nog eens feestelijk uit!

15 min.Bereidingstijd
150 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
12Porties
KwarktaartKwarkZonder ovenAardbeiThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
    1 Pak
    Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
  • Boter (ongezouten roomboter)
    60 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Water
    300 ml
    Water
  • Magere kwark
    500 g
    Magere kwark
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Aardbeien
    5 null
    Aardbeien

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Steelpan
    Steelpan
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

2. Kruimelbodem bereiden

Smelt de boter (60 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix (van 1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel) door de gesmolten boter.

Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

3. De eerste kwarktaartlaag

Doe het water (300 ml) op kamertemperatuur en de taartmix (1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel) in een kom en klop dit met een mixer met garden op de laagste stand 1 minuut tot een glad mengsel.

Voeg de magere kwark (500 g) en de ongeklopte slagroom (250 g) toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast

Verdeel het taartmengsel over twee kommen.

Verdeel een van de delen taartmengsel over de bodem en zet dat 10 minuten in de koelkast.

4. Tweede laag aardbeienkwarktaart

Pureer de aardbeien (5 stuks) met een staafmixer of een vork.

Voeg de aardbeienpuree toe aan de helft van het beslag dat je apart hebt gehouden en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand 2 minuten tot een luchtige massa.

Verdeel het tweede deel van het taartmengsel over de kwarktaart.

Laat de taart ten minste 2,5 uur opstijven in de koelkast.

Snijd na het opstijven van de taart met behulp van een mes de taart los van de rand van de springvorm.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.