Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Duo kwarktaart

Verschillende taartlagen van de Duo Kwarktaart op een kruimelbodem maken deze taart niet alleen lekker, maar ziet hij er ook nog eens feestelijk uit!

Bereiden

15 min

Opstijftijd

150 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

12 taartpunten

Taartbodem maken

  1. Stap 1

    • 1 pak Dr. Oetker Duo Kwarktaart

    Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

  2. Stap 2

    • 60 g boter

    Smelt 60 g boter in een pannetje. Neem het pannetje hierna van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.

  3. Stap 3

    Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast.

Laagjes kwarktaart maken

  1. Stap 4

    • 500 g volle kwark

    • 175 g water

    Doe het water en de volle kwark in een kom en klop dit met een mixer met garden op de laagste stand tot een glad mengsel.

  2. Stap 5

    Voeg een zakje taartmix toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa.

  3. Stap 6

    Verdeel het taartmengsel over de bodem en zet de taart 10 minuten in de koelkast.

  4. Stap 7

    • 450 g aardbeienkwark

    • 175 ml water

    Doe 175 ml water en de aardbeienkwark in dezelfde kom (schoonmaken is niet nodig) en klop dit met een mixer met garden op de laagste stand tot een glad kwarktaartmengsel.

  5. Stap 8

    Voeg het tweede zakje taartmix toe en klop het mengsel met de mixer met garden op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa. Verdeel het kwarktaarttaartmengsel over de taart.

  6. Stap 9

    Laat de kwarktaart ten minste 2½ uur opstijven in de koelkast.

    Punten snijden

    Snijd na het opstijven van de laagjes kwarktaart met een mes de taartrand los van de rand van de springvorm.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.