Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Thuisbakkers Recepten
Dulce de leche koekjes

Dulce de leche koekjes

Dit recept is van: iesje

  1. Dulce de leche koekjes
Item 1 of 1
Dulce de leche koekjes
info
Benodigdheden
Stappen
Heerlijke dikke koeken met een topping van roomkaas & dulce de leche.
30 min.Bereidingstijd
30 min.Bak- of opstijftijd
Thema receptenHigh teaVerjaardagZoete receptenKoekjes

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 1 pak koopmans zandkoekjes
  • 150 gr roomboter
  • 1 tl kaneel
  • 1 blikje gecondenseerde melk

 

  • 100 gr roomboter
  • 150 gr roomkaas
  • 100 gr poedersuiker
  • 1/2 tl vanille aroma

Keukenspullen

  • mixer
  • mengkom
  • bakplaat met bakpapier

Stappen

Stap: 1

Verwijder het papieren etiket en plaats het blikje in een pan met voldoende water, zodat het volledig ondergedompeld is. Breng het water aan de kook en laat het blikje drie uur koken. Controleer regelmatig of het blikje nog steeds volledig onder water staat, en voeg indien nodig extra water toe. Zorg ervoor dat het blikje constant onder water blijft om te voorkomen dat het ontploft.

Stap: 2

Roer de boter (150 g) zacht in een beslagkom. Voeg de zandkoekjesmix ( 1 pak) en het kaneel (1 tl) toe aan de zachte boter. Vet de bakplaat in met boter, gebruik bakspray of bakpapier. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot je een samenhangend deeg hebt. Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken. Rol van elk stuk deeg bolletjes en leg deze gedurende 1 uur in de vriezer. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor: 150 graden (hete lucht) 170 graden (elektrische oven) stand 2 (gasoven) Leg de bolletjes op de ingevette bakplaat met een tussenruimte van ongeveer 5 cm.

Stap: 3

Bak de koekjes in het midden van de oven gedurende 25-30 minuten, totdat ze gaar en lichtbruin zijn.

Stap: 4

Klop de boter (100 gram) in enkele minuten licht en romig. Voeg vervolgens de roomkaas (150 gram) en het vanille-extract toe, en mix totdat alles goed gemengd is. Voeg daarna de poedersuiker (100 gram) toe. Mix dit op een lage stand, of gebruik een spatel om de suiker door de crème te mengen. Zodra de poedersuiker volledig is opgenomen, kun je kort op een hoge stand mixen voor een luchtig en romig resultaat.

Stap: 5

Laat de koekjes volledig afkoelen. Vul een spuitzak of een ziplockzak met het roomkaasglazuur en spuit het glazuur rond het koekje zodat er een draaikolk ontstaat. Vul de rest van de swirl op door de dulce leche erin te spuiten.

Over dit recept

Dit recept is van iesje

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.