Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Driptaart toefjes

Driptaart toefjes

Dit recept is van: Cathy

  1. driptaart toefjes
Item 1 of 1
Driptaart toefjes
info
Benodigdheden
Stappen

Een prachtige driptaart met toefjes, in de mooiste kleuren van de regenboog. De vrolijke oranje drips maak je van een witte chocoladeganache, die je zelf kleurt.

60 min.Bereidingstijd
35 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
BiscuittaartDecorerenTaartWitte chocoladeBotercrème

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
  • Ei
    5 Stuk(s)
    Ei
  • Water
    50 ml
    Water
  • Boter (op kamertemperatuur)
    200 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Dr. Oetker Botercrème
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online
  • Melk
    250 ml
    Melk

 

  • Dr. Oetker Kleurstoffen
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Kleurstoffen
  • Aardbeienjam
    3 el (eetlepels)
    Aardbeienjam
  • Verse slagroom (onbereid)
    50 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Witte chocolade
    100 g
    Witte chocolade
  • Dr. Oetker Happy Days Mix
    1 Strooibusje(s)
    Dr. Oetker Happy Days Mix

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Springvorm (Ø20 cm)
    Springvorm (Ø20 cm)
    Bestel dit product online
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Lepel
    Lepel
  • Satéprikker
    Satéprikker
  • Bakje
    3 Stuk(s)
    Bakje
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Steelpan
    Steelpan
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • Glad spuitmondje
    Glad spuitmondje
    Bestel dit product online
  • Broodmes
    Broodmes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C).

Leg bakpapier op de springvormbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met de boter of bakspray.

2. Bak een biscuitbodem

Doe de Dr. Oetker Basismix Biscuittaart (1 pak), de eieren (5 stuks) en het water (50 ml) in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand (turbo) in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag.

Verdeel het beslag over de springvorm en strijk glad.

Bak de taart in 30 à 40 min gaar en goudbruin.

Laat de taart vervolgens op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm.

Prik met een satéprikker in het midden van de taart. Is de prikker droog, dan is de taart gaar.

3. Maak een flinke hoeveelheid botercrème

Klop de zachte boter (200 g, op kamertemperatuur) op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad en smeuïg en zonder klontjes.

Voeg de melk (250 ml) en de botercrèmemix (2 zakjes) toe. Mix het geheel ca. ¾ minuut met de mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom, zodat alle boter goed loskomt en door de crème gemengd kan worden.

Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

Verdeel de botercrème in twee gelijke delen. Doe één deel in een bakje voor de blauwe crème. De rest verdeel je over de overgebleven twee bakjes: een deel is voor de vulling en het andere deel voor de toefjes. Maak met Dr. Oetker kleurstoffen (1 pak) eerst de blauwe botercrème door klein beetje blauwe kleurstof toe te voegen en mix dit tot egale kleur.

4. Taart vullen en decoreren

Snijd de afgekoelde taart 2 keer door zodat je 3 lagen taart hebt. Op de onderste laag smeer je de ongekleurde botercrème. Leg de middelste laag taart er weer op en verdeel hierover aardbeienjam (3 el). Dek af met de bovenste laag.

Smeer de taart netjes af met de blauwe botercrème zodat je niets meer van de cake ziet. Zet de taart in de koelkast voor een paar uur, zodat de botercrème koud wordt.

Verwarm in een steelpan de slagroom (50 ml). Hak ondertussen de witte chocolade (100 g) in kleine stukjes. Zodra de slagroom gaat koken haal je de pan van het vuur. Voeg de stukjes chocolade hier aan toe. Roer goed door tot de ganache (mengsel slagroom en chocolade) helemaal glad is.

Voeg klein beetje rode en gele kleurstof toe en roer goed door de ganache. Herhaal dit aantal keer tot je een mooie oranje kleur hebt.

Neem de koude taart erbij en maak hier drips op. Met een lepel giet je kleine beetjes ganache over de rand van de taart. Verdeel hierna de rest van de ganache over de bovenkant van de taart.

Spuitzak gebruiken?

Vul de spuitzak met de ganache. Knip een puntje van de zak en spuit op de rand van de taart kleine beetjes ganache, zodat dit langzaam naar beneden loopt.

5. De finale driptaarttoefjes

Kleur het laatste bakje botercrème met klein beetje rode kleurstof, zodat deze roze kleurt. Leg het spuitmondje in de spuitzak en vul deze met de roze botercrème. Spuit netjes mooie kleine toefjes op de taart.

Strooi de gele parels, de spikkels en het groene gras van de Dr. Oetker Happy Days Mix (1 strooibusje) in een schaaltje. Meng dit door elkaar.

Neem een beetje in je hand en druk dit voorzichtig tegen de onderkant van de taart. Strooi het overige mengsel aan de binnenkant tussen de toefjes.

De mooiste toefjes?

Oefen eventueel eerst even wat toefjes op een bord. De crème kun je daarna weer toevoegen aan de rest in de spuitzak.

Meer bakken?

Kijk voor een verjaardag driptaart op DeLeuksteTaartenShop.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.