Saakje

Bakmeisje bij bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Drip kwarkcake met verse frambozen

Een cakeje vindt bijna iedereen lekker. Dus met deze geboortecake zit je als geboortetraktatie altijd goed! Je kunt eindeloos variëren met versieringen zoals zo'n een mooie roze driplaag.

Bereiden

30 min

Baktijd

60 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

20-25 plakjes

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 150°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Vet de cakevorm in, bekleed de bodem en de lange wand met een stuk bakpapier en vet de korte kanten in. Strooi een beetje bloem in de cakevorm, verdeel het en klop het overige eruit.

Kwarkcakebeslag maken

  1. Stap 3

    • 1 pak Koopmans Kwarkcake

    • 200 g magere kwark

    • 25 ml water

    • 3 eieren

    Doe de juiste hoeveelheid magere kwark in een beslagkom en voeg het water, de cakemix en 3 eieren in één keer toe. Mix het geheel met een mixer met garden op de laagste stand tot een glad beslag. Klop daarna op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig beslag.

  2. Stap 4

    • Citroensap (van 1 citroen)

    Spatel als laatste het citroenrasp door het beslag.

Kwarkcake bakken

  1. Stap 5

    Schenk het beslag in de cakevorm, strijk glad en bak in de oven in ongeveer 60 minuten gaar en goudbruin.

    Gaarproef

    Prik met een satéprikker in het midden van de cake. Is de prikker droog (er zit geen cakebeslag aan), dan is de cake gaar.

  2. Stap 6

    Haal de cake uit de oven en til met behulp van het bakpapier de cake eruit. Laat de cake daarna verder afkoelen op een rooster.

De vulling maken

  1. Stap 7

    • 200 ml slagroom

    Klop de slagroom stijf.

  2. Stap 8

    • 250 g mascarpone

    Klop in een andere kom de mascarpone met 1 eetlepel poedersuiker op. Spatel de slagroom erbij en mix het geheel tot een stevig mengsel.

  3. Stap 9

    Schep het in een spuitzak met kartelmondje en bewaar het zolang in de koelkast.

Kwarkcake versieren

  1. Stap 10

    Snijd de kwarkcake met een broodmes horizontaal in 3 plakken. Leg de onderste plak alvast op de plank of schaal waarop je de cake wilt serveren. Besmeer deze laag met een beetje frambozenjam. Spuit met de spuitzak toefjes room op deze laag.

  2. Stap 11

    • 1/2 potje frambozenjam

    Leg de middelste laag cake erop en herhaal de stappen met de frambozenjam en de room.

  3. Stap 12

    • 20 ml bessensap

    • Bakje frambozen

    • Handje roze muisjes

    • 150 g poedersuiker

    Roer een stevig glazuur van het bessensap en de poedersuiker. Voeg steeds beetje bij beetje meer poedersuiker toe, totdat je een echt dik glazuur krijgt. Schep dit over in een spuitzak en verdeel het over de bovenkant van de cake. Versier de bovenkant met de rest van de room, frambozen en natuurlijk wat roze muisjes. Bewaar de cake in de koeling, of nog beter: serveer ‘m direct. Eet smakelijk!

    Bewaren

    Kwarkcake zelf bewaar je het best bij kamertemperatuur. Door de mascarponevulling, is deze cake in de koeling max. een dag houdbaar.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.