🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Drip kwarkcake met verse frambozen

Drip kwarkcake met verse frambozen

Dit recept is van: Saakje

Kwarkcake met roze vulling
Drip kwarkcake met verse frambozen
Info Benodigdheden Stappen

Een cakeje vindt bijna iedereen lekker. Dus met deze geboortecake zit je als geboortetraktatie altijd goed! Je kunt eindeloos variëren met versieringen zoals met een mooie roze driplaag.

30 min. Bereidingstijd
60 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
20-25 Porties
Bewaren

Kwarkcake zelf bewaar je het best bij kamertemperatuur. Door de mascarponevulling, is deze cake in de koeling max. een dag houdbaar.

Cake Frambozen Geboorte Kwark Jam Kwarkcake Zomer
5
1 beoordeling Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Kwarkcake
    1 Pak
    Koopmans Kwarkcake
  • Magere kwark
    200 g
    Magere kwark
  • Water
    25 ml
    Water
  • Ei
    3
    Ei
  • Citroensap
    1
    Citroensap
  • Verse slagroom (onbereid)
    200 ml
    Verse slagroom (onbereid)

 

  • Mascarpone
    250 g
    Mascarpone
  • Frambozenjam
    0.5 Potje(s)
    Frambozenjam
  •  
    20 ml
    Bessensap
  • Frambozen
    1 Bakje(s)
    Frambozen
  •  
    1 handje(s)
    Roze muisjes
  • Poedersuiker
    150 g
    Poedersuiker

Keukenspullen

  • Cakevorm 30 cm
    Cakevorm 30 cm
    Bestel dit product online
  • Boter om in te vetten
    Boter om in te vetten
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Spuitzak (met gekarteld spuitmondje)
    Spuitzak (met gekarteld spuitmondje)
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C).

Vet de cakevorm in, bekleed de bodem en de lange wand met een stuk bakpapier en vet de korte kanten in. Strooi een beetje bloem in de cakevorm, verdeel het en klop het overige eruit.

2. Kwarkcakebeslag maken

Doe de magere kwark (200 g) in een beslagkom en voeg het water (25 ml), de cakemix (1 pak Koopmans Kwarkcake) en de eieren (3 stuks) in één keer toe.

Mix het geheel met een mixer met garden op de laagste stand tot een glad beslag. Klop daarna op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig beslag.

Spatel als laatste het citroenrasp (van 1 citroen) door het beslag.

3. Kwarkcake bakken

Schenk het beslag in de cakevorm, strijk glad en bak in de oven in ongeveer 60 minuten gaar en goudbruin. Prik met een satéprikker in het midden van de cake. Is de prikker droog (er zit geen cakebeslag aan), dan is de cake gaar.

Haal de cake uit de oven en til met behulp van het bakpapier de cake eruit. Laat de cake daarna verder afkoelen op een rooster.

4. De vulling maken

Klop de slagroom (200 ml) stijf.

Klop in een andere kom de mascarpone (250 g) op met poedersuiker (1 el). Spatel de slagroom erbij en mix het geheel tot een stevig mengsel.

Schep het in een spuitzak met kartelmondje en bewaar het zolang in de koelkast.

5. Kwarkcake versieren

Snijd de kwarkcake met een broodmes horizontaal in 3 plakken. Leg de onderste plak alvast op de plank of schaal waarop je de cake wilt serveren. Besmeer deze laag met een beetje frambozenjam. Spuit met de spuitzak toefjes room op deze laag.

Leg de middelste laag cake erop en herhaal de stappen met de frambozenjam en de room.

Roer een stevig glazuur van het bessensap (20 ml) en de poedersuiker (150 g). Voeg steeds beetje bij beetje meer poedersuiker toe, totdat je een echt dik glazuur krijgt. Schep dit over in een spuitzak en verdeel het over de bovenkant van de cake.

Versier de bovenkant met de rest van de room, frambozen en natuurlijk wat roze muisjes.

Bewaar de cake in de koeling, of nog beter: serveer ‘m direct. Eet smakelijk!

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.