Een cakeje vindt bijna iedereen lekker. Dus met deze geboortecake zit je als geboortetraktatie altijd goed! Je kunt eindeloos variëren met versieringen zoals met een mooie roze driplaag.
Kwarkcake zelf bewaar je het best bij kamertemperatuur. Door de mascarponevulling, is deze cake in de koeling max. een dag houdbaar.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C).
Vet de cakevorm in, bekleed de bodem en de lange wand met een stuk bakpapier en vet de korte kanten in. Strooi een beetje bloem in de cakevorm, verdeel het en klop het overige eruit.
Doe de magere kwark (200 g) in een beslagkom en voeg het water (25 ml), de cakemix (1 pak Koopmans Kwarkcake) en de eieren (3 stuks) in één keer toe.
Mix het geheel met een mixer met garden op de laagste stand tot een glad beslag. Klop daarna op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig beslag.
Spatel als laatste het citroenrasp (van 1 citroen) door het beslag.
Schenk het beslag in de cakevorm, strijk glad en bak in de oven in ongeveer 60 minuten gaar en goudbruin. Prik met een satéprikker in het midden van de cake. Is de prikker droog (er zit geen cakebeslag aan), dan is de cake gaar.
Haal de cake uit de oven en til met behulp van het bakpapier de cake eruit. Laat de cake daarna verder afkoelen op een rooster.
Klop de slagroom (200 ml) stijf.
Klop in een andere kom de mascarpone (250 g) op met poedersuiker (1 el). Spatel de slagroom erbij en mix het geheel tot een stevig mengsel.
Schep het in een spuitzak met kartelmondje en bewaar het zolang in de koelkast.
Snijd de kwarkcake met een broodmes horizontaal in 3 plakken. Leg de onderste plak alvast op de plank of schaal waarop je de cake wilt serveren. Besmeer deze laag met een beetje frambozenjam. Spuit met de spuitzak toefjes room op deze laag.
Leg de middelste laag cake erop en herhaal de stappen met de frambozenjam en de room.
Roer een stevig glazuur van het bessensap (20 ml) en de poedersuiker (150 g). Voeg steeds beetje bij beetje meer poedersuiker toe, totdat je een echt dik glazuur krijgt. Schep dit over in een spuitzak en verdeel het over de bovenkant van de cake.
Versier de bovenkant met de rest van de room, frambozen en natuurlijk wat roze muisjes.
Bewaar de cake in de koeling, of nog beter: serveer ‘m direct. Eet smakelijk!