Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Drip kwarkcake met verse frambozen

Drip kwarkcake met verse frambozen

Dit recept is van: Saakje

  1. Kwarkcake met roze vulling
Item 1 of 1
Drip kwarkcake met verse frambozen
info
Benodigdheden
Stappen

Een cakeje vindt bijna iedereen lekker. Dus met deze geboortecake zit je als geboortetraktatie altijd goed! Je kunt eindeloos variëren met versieringen zoals met een mooie roze driplaag.

30 min.Bereidingstijd
60 min.Baktijd
Moeilijkheid
20-25Porties
Bewaren

Kwarkcake zelf bewaar je het best bij kamertemperatuur. Door de mascarponevulling, is deze cake in de koeling max. een dag houdbaar.

CakeFrambozenGeboorteKwarkJamKwarkcakeZomer

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Kwarkcake
    1 Pak
    Koopmans Kwarkcake
  • Magere kwark
    200 g
    Magere kwark
  • Water
    25 ml
    Water
  • Ei
    3 null
    Ei
  • Citroensap
    1 null
    Citroensap
  • Verse slagroom (onbereid)
    200 ml
    Verse slagroom (onbereid)

 

  • Mascarpone
    250 g
    Mascarpone
  • Frambozenjam
    0.5 Potje(s)
    Frambozenjam
  •  
    20 ml
    Bessensap
  • Frambozen
    1 Bakje(s)
    Frambozen
  •  
    1 handje(s)
    Roze muisjes
  • Poedersuiker
    150 g
    Poedersuiker

Keukenspullen

  • Cakevorm 30 cm
    Cakevorm 30 cm
    Bestel dit product online
  • Boter om in te vetten
    Boter om in te vetten
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Spuitzak (met gekarteld spuitmondje)
    Spuitzak (met gekarteld spuitmondje)
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C).

Vet de cakevorm in, bekleed de bodem en de lange wand met een stuk bakpapier en vet de korte kanten in. Strooi een beetje bloem in de cakevorm, verdeel het en klop het overige eruit.

2. Kwarkcakebeslag maken

Doe de magere kwark (200 g) in een beslagkom en voeg het water (25 ml), de cakemix (1 pak Koopmans Kwarkcake) en de eieren (3 stuks) in één keer toe.

Mix het geheel met een mixer met garden op de laagste stand tot een glad beslag. Klop daarna op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig beslag.

Spatel als laatste het citroenrasp (van 1 citroen) door het beslag.

3. Kwarkcake bakken

Schenk het beslag in de cakevorm, strijk glad en bak in de oven in ongeveer 60 minuten gaar en goudbruin. Prik met een satéprikker in het midden van de cake. Is de prikker droog (er zit geen cakebeslag aan), dan is de cake gaar.

Haal de cake uit de oven en til met behulp van het bakpapier de cake eruit. Laat de cake daarna verder afkoelen op een rooster.

4. De vulling maken

Klop de slagroom (200 ml) stijf.

Klop in een andere kom de mascarpone (250 g) op met poedersuiker (1 el). Spatel de slagroom erbij en mix het geheel tot een stevig mengsel.

Schep het in een spuitzak met kartelmondje en bewaar het zolang in de koelkast.

5. Kwarkcake versieren

Snijd de kwarkcake met een broodmes horizontaal in 3 plakken. Leg de onderste plak alvast op de plank of schaal waarop je de cake wilt serveren. Besmeer deze laag met een beetje frambozenjam. Spuit met de spuitzak toefjes room op deze laag.

Leg de middelste laag cake erop en herhaal de stappen met de frambozenjam en de room.

Roer een stevig glazuur van het bessensap (20 ml) en de poedersuiker (150 g). Voeg steeds beetje bij beetje meer poedersuiker toe, totdat je een echt dik glazuur krijgt. Schep dit over in een spuitzak en verdeel het over de bovenkant van de cake.

Versier de bovenkant met de rest van de room, frambozen en natuurlijk wat roze muisjes.

Bewaar de cake in de koeling, of nog beter: serveer ‘m direct. Eet smakelijk!

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.