Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Drip-ijstaart

Een geweldige stracciatella drip ijstaart naar eigen recept, in een halfuur zelf bereid, een echte zomerhit. Voeg heerlijk vers fruit toe aan je eigengemaakte ijs, vier uur opstijven, decoreer met heerlijke chocoladedip en je hebt deze geweldige showstopper!

Bereiden

15 min

Opstijftijd

240 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

8 porties

Voorbereiden

  1. Stap 1

    Neem een ronde diepvries bewaardoos van minimaal 1 liter inhoud en bekleed de binnenzijde, zo glad mogelijk, met huishoudfolie. Zorg voor voldoende plaats in de diepvries zodat de kom rechtop kan staan.

    Gebruik geen aluminiumfolie, deze is niet geschikt voor in de diepvries.

IJstaart bereiden

  1. Stap 2

    • 2 zakjes Dr. Oetker Basismix voor IJs Stracciatellla

    • 500 ml melk (volle melk voor extra romig ijs)

    Giet de koude melk in een mengkom. Voeg de zakjes ijsmix toe en meng met de mixer op de laagste stand. Klop vervolgens 3 minuten op de hoogste stand.

  2. Stap 3

    • 150 g fruit naar keuze

    Meng met behulp van een spatel het verse fruit naar keuze, bijvoorbeeld frambozen of blauwe bessen, door het ijsbeslag.

  3. Stap 4

    Giet het mengsel in de bewaardoos (bekleed met vershoudfolie), dek af en plaats tenminste 4 uur in de vriezer.

IJstaartdrips maken

  1. Stap 5

    • 1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco

    Breng wat water aan de kook en giet dit in een ruime beker of kom. Leg vervolgens het zakje glazuur 10 minuten in de kom. Zorg ervoor dat het zakje onder water blijft.

  2. Stap 6

    Haal het zakje voorzichtig uit het water en kneed het zakje glazuur goed door. Knip het hoekje van het zakje open.

  3. Stap 7

    • Dr. Oetker Glamour Mix (of soortgelijke decoratie)

    • 100 g frambozen (of ander vers fruit)

    Schenk het glazuur langzaam over het ijs zodat mooie drips ontstaan. Druk er nog wat verse vruchtjes zoals frambozen op en besprenkel met de decoratiemix.

    Nog meer decoratie?

    Wil je nog meer decoratie, denk dan bijvoorbeeld aan Dr. Oetker Amandelschaafsel en/of wat witte chocoladevlokken.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.