Een geweldige stracciatella-drip-ijstaart naar eigen recept, in een halfuur zelf bereid, een echte zomerhit. Voeg heerlijk vers fruit toe aan je eigengemaakte ijs, vier uur opstijven, decoreer met heerlijke chocoladedip en je hebt deze geweldige showstopper!
Wil je extra romig ijs? Gebruik dan volle melk.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Neem een ronde diepvries bewaardoos van minimaal 1 liter inhoud en bekleed de binnenzijde, zo glad mogelijk, met huishoudfolie. Gebruik geen aluminiumfolie, deze is niet geschikt voor in de diepvries.
Zorg voor voldoende plaats in de diepvries zodat de kom of doos rechtop kan staan.
Breng de melk (500 ml), slagroom (500ml) en vanille extract (4 tl) aan de kook in een pan. Haal de pan van het vuur en zet opzij om een beetje af te koelen.
Gebruik ondertussen een mixer om het eigeel (8 stuks), de suiker (160 g) en het zout (2 mespuntjes) in een kom schuimig te kloppen. Roer het melk-roommengsel erdoor en roer het romig boven een heetwaterbad. Zet dan apart om af te koelen.
Vul het mengsel in een diepvriesbestendige bewaardoos en vries in. Dek het af met huishoudfolie. Roer het ijs de komende 2 uur om het half uur krachtig door. (haal ook het ijs goed van de zijkanten van de schaal.
Meng met behulp van een spatel de chocolate chips (2 zakjes) en het verse fruit (150 g) naar keuze, bijvoorbeeld frambozen of blauwe bessen, door het ijsbeslag.
Laat het ijs nogmaals 2 uur in de vriezer om verder te bevriezen.
Breng wat water aan de kook en giet dit in een ruime beker of kom. Leg vervolgens het zakje Dr. Oetker Glazuur Choco 10 minuten in de kom. Zorg ervoor dat het zakje onder water blijft.
Haal het zakje voorzichtig uit het water en kneed het zakje glazuur goed door. Knip het hoekje van het zakje open.
Schenk het glazuur langzaam over het ijs zodat mooie drips ontstaan. Druk er nog wat verse vruchtjes zoals frambozen (100 g) op en besprenkel met de Dr. Oetker Glamourmix of bijvoorbeeld amandelschaafsel of witte chocoladevlokken zoals op de foto.