Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Drip cake met unicornstrooisel

Kleurrijke drip cake gedecoreerd met unicorn decoratiestrooisel en heerlijke donuts voor een vrolijke feesttaart.

Bereiden

60 min

Baktijd

45 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

10 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 170°C / Hetelucht 170°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de rand in met bakspray.

Bak een biscuittaart

  1. Stap 3

    • 1 pak Dr. Oetker Basismix Biscuittaart

    • 5 eieren

    • 50 ml water

    Doe de mix, de eieren en het water in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag.

  2. Stap 4

    Plaats de springvorm op een rooster iets onder het midden in de voorverwarmde oven. Bak de taart in 40 tot 50 minuten gaar en goudbruin.

    Oventijd

    Omdat je de biscuittaart in een hoge vorm bakt, kan de oventijd iets afwijken dan aangegeven op de verpakking. Als je met een sateprikker erin prikt en hij komt er droog uit, dan is je taart gaar!

  3. Stap 5

    Verwijder de springvorm en laat de biscuittaart goed afkoelen op een rooster.

Maak een luchtige botercrème

  1. Stap 6

    • 200 g boter (kamertemperatuur)

    Klop de zachte boter op de laagste stand met een mixer met garden glad, smeuïg en zonder klontjes.

  2. Stap 7

    • 250 ml melk

    • 1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème

    Voeg de melk en de mix voor de botercrème toe. Roer het geheel circa een halve minuut op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt.

  3. Stap 8

    Ga met een lepel over de bodem en langs de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrème gemengd kan worden. Klop tot een luchtig geheel.

Drip cake decoreren

  1. Stap 9

    • 2-3 tl Dr. Oetker Citroen Aroma

    Rasp naar smaak de citroenaroma toe aan de botercrème.

  2. Stap 10

    • 1 doosje Dr. Oetker Kleurstoffen

    Verdeel de botercrème over 3 bakjes en voeg aan 1 bakje een paar druppels rood zodat er roze ontstaat, aan 1 bakje een aantal blauwe druppels en aan het resterende bakje rode én blauwe druppels toe zodat er lila ontstaat.

  3. Stap 11

    Haal de taart uit de vorm en snijd de taart in 2 gelijke delen, dit gaat het makkelijkst met een taartzaag. Spuit een laagje botercrème op de onderste laag van de cake.

  4. Stap 12

    Leg de bovenste plak erop en druk zachtjes aan. Besmeer de bovenkant en de zijkant met botercrème en strijk met een spatel glad. De cake mag er nog een beetje doorheen schijnen.

  5. Stap 13

    Neem een kleine spatel en bestreek de cake met kleine veegjes gekleurde botercrème. Strijk het vervolgens glad met een grotere spatel.

  6. Stap 14

    • 1 zakje Dr. Oetker Glazuur Wit

    Leg het zakje glazuur in een pannetje of kom met heet water (niet kokend) gedurende 5 minuten. Kneed het zakje hierna goed door en doe de inhoud in een kom.

  7. Stap 15

    Roer een paar druppels blauwe en gele kleurstof door het glazuur zodat het een pistachekleur krijgt. Giet het glazuur langzaam en beetje bij beetje langs de rand van de bovenkant van de taart zodat er groene drips ontstaan.

  8. Stap 16

    • 3 donuts (naturel)

    • 1 strooibusje Dr. Oetker Unicorn Mix

    Garneer de taart met donuts en verdeel de rest van de unicorn mix over de bovenkant van de taart.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.