Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Drip cake met unicornstrooisel

Drip cake met unicornstrooisel

Dit recept is van: Bakken.nl

  1. Sprinkle Unicorn Dripcake
Item 1 of 1
Drip cake met unicornstrooisel
info
Benodigdheden
Stappen

Een kleurrijke drip cake, gedecoreerd met unicorn-decoratiestrooisel en heerlijke donuts voor een vrolijke feesttaart!

60 min.Bereidingstijd
45 min.Baktijd
Moeilijkheid
10Porties
UnicornBiscuittaartDecorerenDonutsBotercrèmeThema receptenRegenboog

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
    1 Pak
    Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
  • Ei
    5 Stuk(s)
    Ei
  • Water
    50 ml
    Water
  • Roomboter (op kamertemperatuur)
    200 g
    Roomboter (op kamertemperatuur)
  • Melk
    250 ml
    Melk
  • Dr. Oetker Botercrème
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online

 

  • Citroen aroma (Dr. Oetker)
    3 tl (theelepels)
    Citroen aroma (Dr. Oetker)
  • Dr. Oetker Kleurstoffen
    1 Pak
    Dr. Oetker Kleurstoffen
  • Dr. Oetker Glazuur Wit
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Glazuur Wit
  •  
    3 Stuk(s)
    Donut (naturel)
  • Unicorn Mix (Dr. Oetker)
    1 Strooibusje(s)
    Unicorn Mix (Dr. Oetker)

Keukenspullen

  • Springvorm Ø18 cm (hoog)
    Springvorm Ø18 cm (hoog)
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Dr. Oetker Bakspray
    Dr. Oetker Bakspray
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Taartzaag
    Taartzaag
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Kom
    Kom
    Bestel dit product online
  • Bakje
    3 Stuk(s)
    Bakje

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C).

Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de rand in met bakspray.

2. Bak een biscuittaart

Doe de mix uit het pak Dr. Oetker Basismix Biscuittaart, de eieren (5 stuks) en het water (50 ml) in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag. Plaats de springvorm op een rooster iets onder het midden in de voorverwarmde oven. Bak de taart in 40 tot 50 minuten gaar en goudbruin. Verwijder de springvorm en laat de biscuittaart goed afkoelen op een rooster.

3. Maak een luchtige botercrème

Klop de zachte boter (200 g) op de laagste stand met een mixer met garden glad, smeuïg en zonder klontjes. Voeg de melk (250 ml) en de mix voor botercrème (2 zakjes) toe. Roer het geheel circa een halve minuut op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt. Ga met een lepel over de bodem en langs de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrème gemengd kan worden. Klop tot een luchtig geheel.

4. Drip cake decoreren

Rasp naar smaak de citroenaroma (2-3 el) toe aan de botercrème. Verdeel de botercrème over 3 bakjes en voeg aan 1 bakje een paar druppels rode kleurstof zodat er roze ontstaat, aan 1 bakje een paar druppels blauwe kleurstof en aan het resterende bakje rode én blauwe druppels toe zodat er lila ontstaat. Haal de taart uit de vorm en snijd de taart in 2 gelijke delen, dit gaat het makkelijkst met een taartzaag. Spuit een laagje botercrème op de onderste laag van de cake. Leg de bovenste plak erop en druk zachtjes aan. Besmeer de bovenkant en de zijkant met botercrème en strijk met een spatel glad. De cake mag er nog een beetje doorheen schijnen. Neem een kleine spatel en bestreek de cake met kleine veegjes gekleurde botercrème. Strijk het vervolgens glad met een grotere spatel. Leg het zakje Dr. Oetker Glazuur wit in een pannetje of kom met heet water (niet kokend) gedurende 5 minuten. Kneed het zakje hierna goed door en doe de inhoud in een kom. Roer een paar druppels blauwe en gele kleurstof door het glazuur zodat het een pistachekleur krijgt. Giet het glazuur langzaam en beetje bij beetje langs de rand van de bovenkant van de taart zodat er groene drips ontstaan. Garneer de taart met donuts (3 stuks) en verdeel de unicornmix over de bovenkant van de taart.

Meer bakken?

Kijk voor een unicorn driptaart op DeLeuksteTaartenShop.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.