🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Drip Cake

Drip Cake

Dit recept is van: Annet

Drip biscuittaart
Drip Cake
Info Benodigdheden Stappen

Een echt fruitige showstopper deze heerlijke drip cake met rood fruit, citroenbavaroise, frambozenvulling en witte chocolade drips. Te bereiden met zorg, aandacht en heel veel plezier!

75 min. Bereidingstijd
35 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
16 Porties
Biscuittaart Rood fruit Citroen Frambozen Botercrème
5
1 beoordeling Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
  • Ei (kamertemperatuur)
    5 Stuk(s)
    Ei (kamertemperatuur)
  • Water
    50 ml
    Water
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  •  
    50 g
    Molen De Hoop Bavaroisemix Citroen
  • Water (kamertemperatuur)
    50 ml
    Water (kamertemperatuur)

 

  • Roomboter (op kamertemperatuur)
    180 g
    Roomboter (op kamertemperatuur)
  • Poedersuiker
    100 g
    Poedersuiker
  • Bakken.nl Frambozenvulling
    4 el (eetlepels)
    Bakken.nl Frambozenvulling
  • Frambozen
    20 Stuk(s)
    Frambozen
  • Bakken.nl Chocoladedrip Wit
    1 Bakje(s)
    Bakken.nl Chocoladedrip Wit
  • Rood fruit (bijv. aardbeien, rode bessen, framboos)
    1 Bakje(s)
    Rood fruit (bijv. aardbeien, rode bessen, framboos)

Keukenspullen

  • Springvorm Ø18 cm (hoog)
    Springvorm Ø18 cm (hoog)
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Spuitzak (met glad spuitmondje)
    Spuitzak (met glad spuitmondje)
    Bestel dit product online
  • Taartzaag
    Taartzaag
    Productdetails
  • Maatbeker
    Maatbeker

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 175°C / hetelucht 170°C).

Vet de springvorm in met boter of Dr. Oetker Bakspray.

2. Bak een biscuittaart

Doe de biscuitmix, de eieren (5 stuks) en het water (50 ml) in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag.

Plaats de springvorm op een rooster iets onder het midden in de voorverwarmde oven. Bak de taart in ongeveer 35 minuten gaar en goudbruin.

Laat de biscuitbodem vervolgens op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm.

Leg de biscuitbodem ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem. Laat de biscuitbodem goed afkoelen. De biscuitbodem is nu klaar om door te snijden, te vullen en te decoreren.

Gaarproef

Prik met een satéprikker in het midden van de biscuittaart. Is de prikker droog, dan is de biscuittaart gaar.

3. Maak de vullingen (tijdens het bakken)

Klop slagroom (250 ml) op totdat het lobbig wordt; op 'yoghurt' dikte.

Mix de Molen De Hoop Bavaroisemix Citroen (50 g) en het water (50 ml) tot een gladde massa. Spatel dit door de lobbige slagroom. De bavarois is nu klaar voor gebruik en stijft binnen 60 minuten op.

Doe de zachte roomboter (180 g) in een kom en klop de boter romig en wit. Voeg de poedersuiker (100 g) toe. Mix tot een luchtige botercrème. Dit duurt ongeveer 10 – 15 minuten. Doe de botercrème hierna in een spuitzak.

4. Drip cake vullen en decoreren

Snijd de taart horizontaal in drie delen. Vul het eerste deel met de Bakken.nl frambozenvulling (4 el). Leg hierop halve frambozen (20 stuks).

Plaats een laag op de eerste laag. Vul deze laag met de citroen bavaroise. Leg hierop halve frambozen. Plaats het laatste deel van de taart op de tweede laag.

Smeer de taart af met de botercrème. Doe dit met een spatel of een plat mes.

Zet de drip cake een ½ uur in de vriezer.

5. Drips en topping

Verwarm de Bakken.nl Chocoladedrip Wit (1 bakje) volgens de verpakking.

Haal de taart uit de vriezer. Doe de witte chocoladedrip in een maatbeker of een spuitflesje. Laat eerst de drips langs de rand van de taart lopen.

Vul daarna de rest van de bovenzijde van de drip cake op met de witte chocolade drip.

Decoreer de taart met vers gewassen rood fruit (1 bakje).

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.