Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Drip Cake

Drip Cake

Dit recept is van: Annet

  1. Drip biscuittaart
Item 1 of 1
Drip Cake
info
Benodigdheden
Stappen

Een echt fruitige showstopper deze heerlijke drip cake met rood fruit, citroenbavaroise, frambozenvulling en witte chocolade drips. Te bereiden met zorg, aandacht en heel veel plezier!

75 min.Bereidingstijd
35 min.Baktijd
Moeilijkheid
16Porties
BiscuittaartRood fruitCitroenFrambozenBotercrème

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
  • Ei (kamertemperatuur)
    5 Stuk(s)
    Ei (kamertemperatuur)
  • Water
    50 ml
    Water
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  •  
    50 g
    Molen De Hoop Bavaroisemix Citroen
  • Water (kamertemperatuur)
    50 ml
    Water (kamertemperatuur)

 

  • Roomboter (op kamertemperatuur)
    180 g
    Roomboter (op kamertemperatuur)
  • Poedersuiker
    100 g
    Poedersuiker
  • Bakken.nl Frambozenvulling
    4 el (eetlepels)
    Bakken.nl Frambozenvulling
  • Frambozen
    20 Stuk(s)
    Frambozen
  • Bakken.nl Chocoladedrip Wit
    1 Bakje(s)
    Bakken.nl Chocoladedrip Wit
  • Rood fruit (bijv. aardbeien, rode bessen, framboos)
    1 Bakje(s)
    Rood fruit (bijv. aardbeien, rode bessen, framboos)

Keukenspullen

  • Springvorm Ø18 cm (hoog)
    Springvorm Ø18 cm (hoog)
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Spuitzak (met glad spuitmondje)
    Spuitzak (met glad spuitmondje)
    Bestel dit product online
  • Taartzaag
    Taartzaag
  • Maatbeker
    Maatbeker

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 175°C / hetelucht 170°C).

Vet de springvorm in met boter of Dr. Oetker Bakspray.

2. Bak een biscuittaart

Doe de biscuitmix, de eieren (5 stuks) en het water (50 ml) in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag.

Plaats de springvorm op een rooster iets onder het midden in de voorverwarmde oven. Bak de taart in ongeveer 35 minuten gaar en goudbruin.

Laat de biscuitbodem vervolgens op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm.

Leg de biscuitbodem ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem. Laat de biscuitbodem goed afkoelen. De biscuitbodem is nu klaar om door te snijden, te vullen en te decoreren.

Gaarproef

Prik met een satéprikker in het midden van de biscuittaart. Is de prikker droog, dan is de biscuittaart gaar.

3. Maak de vullingen (tijdens het bakken)

Klop slagroom (250 ml) op totdat het lobbig wordt; op 'yoghurt' dikte.

Mix de Molen De Hoop Bavaroisemix Citroen (50 g) en het water (50 ml) tot een gladde massa. Spatel dit door de lobbige slagroom. De bavarois is nu klaar voor gebruik en stijft binnen 60 minuten op.

Doe de zachte roomboter (180 g) in een kom en klop de boter romig en wit. Voeg de poedersuiker (100 g) toe. Mix tot een luchtige botercrème. Dit duurt ongeveer 10 – 15 minuten. Doe de botercrème hierna in een spuitzak.

4. Drip cake vullen en decoreren

Snijd de taart horizontaal in drie delen. Vul het eerste deel met de Bakken.nl frambozenvulling (4 el). Leg hierop halve frambozen (20 stuks).

Plaats een laag op de eerste laag. Vul deze laag met de citroen bavaroise. Leg hierop halve frambozen. Plaats het laatste deel van de taart op de tweede laag.

Smeer de taart af met de botercrème. Doe dit met een spatel of een plat mes.

Zet de drip cake een ½ uur in de vriezer.

5. Drips en topping

Verwarm de Bakken.nl Chocoladedrip Wit (1 bakje) volgens de verpakking.

Haal de taart uit de vriezer. Doe de witte chocoladedrip in een maatbeker of een spuitflesje. Laat eerst de drips langs de rand van de taart lopen.

Vul daarna de rest van de bovenzijde van de drip cake op met de witte chocolade drip.

Decoreer de taart met vers gewassen rood fruit (1 bakje).

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.