Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Donuts

Donuts

Dit recept is van: Bakken.nl

  1. donuts
Item 1 of 1
Donuts
info
Benodigdheden
Stappen

Vers zijn ze het lekkerst! En het is ook nog eens leuk om te doen, zelf donuts bakken. Met dit recept bak je twaalf lekkere donuts. Versier ze met jouw favoriete topping!

80 min.Bereidingstijd
40 min.Baktijd
Moeilijkheid
12 stuksPorties
KindertraktatiesKoekjesThema receptenBakken met kinderen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Patentbloem Kristal
    375 g
    Koopmans Patentbloem Kristal
  • Boter (ongezouten roomboter)
    60 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Eidooier
    2 null
    Eidooier
  • Dr. Oetker Gist
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Gist
  • Melk (lauwwarm 40°C)
    150 ml
    Melk (lauwwarm 40°C)

 

  • Suiker (kristalsuiker)
    40 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Zout
    null snufje(s)
    Zout
  • Dr. Oetker Glazuur Choco
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Glazuur Choco
  • Dr. Oetker Regenboogfantasie
    Dr. Oetker Regenboogfantasie

Keukenspullen

  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  •  
    Frituurpan
  •  
    Zonnebloemolie (om in te bakken)
  •  
    Plasticfolie
  • Zeefje
    Zeefje

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Donutdeeg maken

Smelt de boter (60 g) en laat dit afkoelen.

Zeef de bloem (375 g) boven een beslagkom.

Meng de gist (1 zakje) door de bloem. Voeg de suiker (40 g), het zout (snufje), de eidooiers (2 stuks), melk (150 ml) en boter toe en kneed het met een mixer met deeghaken eerst op de laagste stand en vervolgens op de hoogste stand in ongeveer vijf minuten tot een donutdeeg.

Dek de kom af met plasticfolie en laat het donutdeeg een half uur rijzen op kamertemperatuur.

2. Donuts maken

Bestrooi een werkblad met een dun laagje bloem en kneed het donut deeg nog een keer kort door.

Rol het uit tot een lap van 1 cm dik. Steek cirkels met een doorsnede van 9 cm, steek vervolgens een kleine cirkel uit het midden, zodat de donutvorm ontstaat. Leg de ringen op een bord of bakplaat.

Dek het af met het folie en laat het nog een keer een half uur rijzen.

3. Donuts bakken

Bak de donuts aan beide kanten goudbruin. Haal het deeg met een schuimspatel uit de pan. Leg de donuts in een vergiet om ze te laten uitlekken en afkoelen.

Verwarm de chocoglazuur (1 zakje) volgens de aanwijzingen op het zakje. Bestrooi het zachte glazuur met strooidecoraties.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.