Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Donuts

Vers zijn ze het lekkerst! En het is ook nog eens leuk om te doen: zelf donuts bakken. Met dit recept bak je twaalf lekkere donuts. Versier ze met jouw favoriete topping: lekkerrrrr!

Bereiden

80 min

Baktijd

40 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

12 stuks

Donuts deeg maken

  1. Stap 1

    • 375 g Koopmans Patentbloem Kristal

    Zeef de bloem boven een beslagkom.

    Bloem zeven

    Je zeeft de bloem zodat de donuts extra luchtig worden. Heb je geen zeef, dan lukt het ook wel om donuts te bakken ;-)

  2. Stap 2

    • 60 g boter (gesmolten en afgekoeld)

    • 2 eidooiers

    • 1 zakje Dr. Oetker Gist

    • 150 ml melk (lauwwarm)

    • 40 g suiker

    • Snufje zout

    Meng de gist door de bloem. Voeg de suiker, het zout, de eidooiers, melk en boter toe en kneed het met een mixer met deeghaken eerst op de laagste stand en vervolgens op de hoogste stand in ongeveer vijf minuten tot een donuts deeg.

  3. Stap 3

    Dek de kom af met plasticfolie en laat het donutdeeg een half uur rijzen op kamertemperatuur.

Donuts maken

  1. Stap 4

    Bestrooi een werkblad met een dun laagje bloem en kneed het donut deeg nog een keer kort door.

  2. Stap 5

    Rol het uit tot een lap van 1 cm dik. Steek cirkels met een doorsnede van 9 cm, steek vervolgens een kleine cirkel uit het midden, zodat de donut vorm ontstaat. Leg de ringen op een bord of bakplaat.

  3. Stap 6

    Dek het af met het folie en laat het nog een keer een half uur rijzen.

Donuts bakken

  1. Stap 7

    Bak de donuts aan beide kanten goud bruin. Haal het deeg met een schuimspatel uit de pan. Leg de donuts in een vergiet om ze te laten uitlekken en afkoelen.

Donuts decoreren

  1. Stap 8

    • 1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco

    • Dr. Oetker Regenboogfantasie

    Verwarm de chocoglazuur volgens de aanwijzingen op het zakje. Bestrooi het zachte glazuur met strooidecoraties.

    Donuts versieren

    Je kunt de donuts op zo veel verschillende manieren versieren. Kies jouw favoriete decoratie en glazuren en versier de donuts er mee.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.