Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Dino taart

Dino taart

Dit recept is van: Karin

  1. Dino taart maken
  2. Dino taart recept
Item 1 of 2
Dino taart
info
Benodigdheden
Stappen

Ken jij een dinoliefhebber die binnenkort jarig is? Maak dan deze vrolijke groene dinotaart. Helemaal from scratch en naast dat hij er fantastisch uitziet, is deze taart door de zoete aardbeienjam en roomkaas erg lekker.

90 min.Bereidingstijd
25 min.Baktijd
Moeilijkheid
16-20Porties
TaartVerjaardag

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bloem
    325 g (gram)
    Bloem
  • Bakpoeder
    2.5 tl (theelepels)
    Bakpoeder
  • Zout
    0.5 tl (theelepels)
    Zout
  • Boter (ongezouten roomboter)
    470 g (gram)
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Suiker (kristalsuiker)
    610 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Zonnebloemolie
    3 el (eetlepels)
    Zonnebloemolie
  • Vanille extract
    1 el (eetlepels)
    Vanille extract

 

  • Ei
    4 Stuk(s)
    Ei
  • Melk
    300 ml
    Melk
  • Eiwit (liefst gepasteuriseerd)
    150 g (gram)
    Eiwit (liefst gepasteuriseerd)
  • Roomkaas
    200 g (gram)
    Roomkaas
  • Aardbeienjam
    Aardbeienjam
  • Kleurstof (lichtgroen, donkergroen & geel)
    Kleurstof (lichtgroen, donkergroen & geel)
  • Fondant (zwart, wit, geel)
    Fondant (zwart, wit, geel)

Keukenspullen

  • Bakvormen laagjestaart Ø15 (bijv. Wilton)
    Bakvormen laagjestaart Ø15 (bijv. Wilton)
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Pan met hittebestendige schaal  (au bain-marie)
    Pan met hittebestendige schaal (au bain-marie)
  • Taartkarton
    Taartkarton
  • Paletmes
    Paletmes
  • Spuitzak
    3 Stuk(s)
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • Spuitmondjes gevarieerd
    Spuitmondjes gevarieerd
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Cakes bakken

Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius. Spray de 4 bakvormen van 15 cm in met bakspray.

Zeef de bloem (325 g), bakpoeder (2.5 tl) en zout (0.5 tl) in een kom en zet opzij.

Doe de boter (170 g), suiker (310 g), olie (3 el) en vanille extract (1 el) in een kom en mix dit tot het luchtig en licht van kleur is.

Voeg een voor een de eieren (4 stuks) toe en mix tot alles goed vermengd is.

Voeg de helft van de droge ingrediënten toe en mix tot het net is opgenomen. Voeg langzaam de melk (300 ml) toe.

Voeg de rest van de droge ingrediënten toe en mix tot alles goed gemengd is. Pas op dat je het beslag niet te lang mixt. Verdeel het beslag over de 4 bakvormen.

2. Zwitserse meringue botercrème bereiden

Doe de eiwitten (150 g) en de suiker (300 g) in een hittebestendige kom en verwarm dit au bain marie tot de suiker volledig is opgelost (50 - 60 graden Celcius).

Mix de verwarmde eiwitten in een keukenmixer tot de eiwitten stijf zijn geworden. Voeg de (koude) boter (300 g) klontje voor klontje toe.

Laat het mengsel ongeveer 10 minuten mixen tot het een romige massa wordt.

Voeg de roomkaas (200 g) in kleine delen toe en mix tot alles goed is vermengd. Pas op voor overmixen!

3. Dino taart opbouwen en decoreren

Plaats een cakelaag op een taartkarton . Smeer een laagje botercrème op de cake en verdeel daar bovenop een laagje aardbeienjam (of vulling naar keuze).

Plaats de tweede cakelaag op de vulling. Herhaal bovenstaande stap hierna nog 2 keer.

Kleur een deel van de botercrème lichtgroen en smeer dit aan de bovenkant en zijkant van de taart. Strijk glad met behulp van een paletmes.

Kleur (een deel van) de overgebleven botercrème geel en donkergroen. Vul 2 spuitzakken en spuit met verschillende spuitmondjes toefjes op de bovenkant en zijkant van de taart zodat er een 'kam', rug en staart ontstaat.

Maak van geel fondant driehoekjes en steek die in de toefjes. Maak van zwart en wit fondant ogen en een mond met tanden en plak deze op de voorkant van de taart.

Spuit eventueel een randje donkergroene botercrème aan de onderkant van de taart.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.