Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
De ultieme stroopwafeltaart

De ultieme stroopwafeltaart

Dit recept is van: Bakken.nl team

  1. ultieme stroopwafeltaart
Item 1 of 1
De ultieme stroopwafeltaart
info
Benodigdheden
Stappen

Niet voor niets de ultieme stroopwafeltaart. Deze biscuittaart is gevuld met stroopwafel-mascarponeroom en versierd met stroopwafels gehuld in een heerlijk chocolaagje met knapperige nougatine.

30 min.Bereidingstijd
40 min.Baktijd
Moeilijkheid
10Porties
TaartVerjaardagBiscuittaartStroopwafelThema receptenVaderdag

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
    1 Pak
    Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
  • Ei
    8 Stuk(s)
    Ei
  • Water
    50 ml
    Water
  • Pure chocolade
    100 g
    Pure chocolade
  • Mascarpone
    300 g
    Mascarpone
  • Suiker (kristalsuiker)
    50 g
    Suiker (kristalsuiker)

 

  • Dr. Oetker Glazuur Choco
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Glazuur Choco
  •  
    1 Zakje(s)
    Nougatine
  • Sterke koffie
    100 ml
    Sterke koffie
  • Stroopwafels
    6 Stuk(s)
    Stroopwafels
  •  
    18 Stuk(s)
    Mini stroopwafels

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Springvorm Ø18 cm
    Springvorm Ø18 cm
    Bestel dit product online
  • Broodmes
    Broodmes
  • Spuitzak
    2 Stuk(s)
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • Spuitmondjes gevarieerd
    Spuitmondjes gevarieerd
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C) en plaats een rooster net onder het midden van de oven.

Leg het bakpapier op de bodem van de springvorm en plaats de rand hierop.

2. Stroopwafeltaart bakken

Doe de Dr. Oetker Basismix biscuittaart (1 pak) samen met de eieren (5 stuks) en het water (50 ml) in een beslagkom.

Meng het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtig beslag.

Bak de biscuittaart in 30 tot 40 minuten gaar en goudbruin. Laat de biscuittaart op een rooster afkoelen. Verwijder na 10 minuten de bakvorm, draai de taart om en leg de biscuittaart op een taartrooster om verder af te koelen.

3. Stroopwafelvulling maken

Hak ondertussen de grote stroopwafels (6 stuks) en de pure chocolade (100 g) fijn.

Scheid van de overgebleven eieren (3 stuks) de dooiers van het eiwit. Klop het eiwit met de suiker (50 g) in een vetvrije kom stijf, totdat er pieken vormen. Voeg de mascarpone (300 g), de gehakte stroopwafels en de pure chocolade toe en roer voorzichtig om.

Vul een spuitzak met het mascarpone-stroopwafelmengsel en zet weg in de koelkast tot gebruik.

4. Stroopwafeltaart decoreren

Verwarm het Chocoglazuur (1 zakje) volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dip de onderste helft van de mini stroopwafels in het glazuur en besprenkel een kant van deze helft met de Nougatine (1 zakje). Laat de mini-stroopwafels (12 stuks) uitharden in de koelkast.

Snijd de afgekoelde stroopwafeltaart met een broodmes in drie lagen en plaats de onderste laag op een bord.

Besprenkel elke stroopwafeltaartlaag eerst met sterke koffie (100 ml) en bestrijk ze daarna met ongeveer de helft van het mascarpone-stroopwafelmengsel.

Spuit het overgebleven mascarpone-stroopwafelmengsel op 4 mini-stroopwafels en druk er voorzichtig een andere mini-stroopwafel op zodat je 4 mini-sandwiches krijgt. Leg de mini-sandwich bovenop de stroopwafeltaart.

Decoreer de onderste rand van de stroopwafeltaart met de resterende mini-stroopwafels. Plak ze met het overgebleven glazuur aan zijkant van de taart.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.