Niet voor niets de ultieme stroopwafeltaart. Deze biscuittaart is gevuld met stroopwafel-mascarponeroom en versierd met stroopwafels gehuld in een heerlijk chocolaagje met knapperige nougatine.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C) en plaats een rooster net onder het midden van de oven.
Leg het bakpapier op de bodem van de springvorm en plaats de rand hierop.
Doe de Dr. Oetker Basismix biscuittaart (1 pak) samen met de eieren (5 stuks) en het water (50 ml) in een beslagkom.
Meng het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtig beslag.
Bak de biscuittaart in 30 tot 40 minuten gaar en goudbruin. Laat de biscuittaart op een rooster afkoelen. Verwijder na 10 minuten de bakvorm, draai de taart om en leg de biscuittaart op een taartrooster om verder af te koelen.
Hak ondertussen de grote stroopwafels (6 stuks) en de pure chocolade (100 g) fijn.
Scheid van de overgebleven eieren (3 stuks) de dooiers van het eiwit. Klop het eiwit met de suiker (50 g) in een vetvrije kom stijf, totdat er pieken vormen. Voeg de mascarpone (300 g), de gehakte stroopwafels en de pure chocolade toe en roer voorzichtig om.
Vul een spuitzak met het mascarpone-stroopwafelmengsel en zet weg in de koelkast tot gebruik.
Verwarm het Chocoglazuur (1 zakje) volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dip de onderste helft van de mini stroopwafels in het glazuur en besprenkel een kant van deze helft met de Nougatine (1 zakje). Laat de mini-stroopwafels (12 stuks) uitharden in de koelkast.
Snijd de afgekoelde stroopwafeltaart met een broodmes in drie lagen en plaats de onderste laag op een bord.
Besprenkel elke stroopwafeltaartlaag eerst met sterke koffie (100 ml) en bestrijk ze daarna met ongeveer de helft van het mascarpone-stroopwafelmengsel.
Spuit het overgebleven mascarpone-stroopwafelmengsel op 4 mini-stroopwafels en druk er voorzichtig een andere mini-stroopwafel op zodat je 4 mini-sandwiches krijgt. Leg de mini-sandwich bovenop de stroopwafeltaart.
Decoreer de onderste rand van de stroopwafeltaart met de resterende mini-stroopwafels. Plak ze met het overgebleven glazuur aan zijkant van de taart.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.