Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

De ultieme stroopwafeltaart

Niet voor niets de ultieme stroopwafeltaart. Deze biscuittaart is gevuld met stroopwafel-mascarponeroom en versierd met stroopwafels gehuld in een heerlijk chocolaagje met knapperige nougatine.

Bereiden

30 min

Baktijd

40 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

10 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 170°C / Hetelucht 170°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor en plaats een rooster net onder het midden van de oven.

  2. Stap 2

    Leg het bakpapier op de bodem van de springvorm en plaats de rand hierop.

Stroopwafeltaart bakken

  1. Stap 3

    • 1 pak Dr. Oetker Basismix Biscuittaart

    • 5 eieren (m)

    • 50 ml water

    Doe de biscuittaart mix samen met 5 eieren en het water in een beslagkom. Meng het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtig beslag.

  2. Stap 4

    Bak de biscuittaart in 30 tot 40 minuten gaar en goudbruin. Laat de biscuittaart op een rooster afkoelen. Verwijder na 10 minuten de bakvorm, draai de taart om en leg de biscuittaart op een taartrooster om verder af te koelen.

Stroopwafelvulling maken

  1. Stap 5

    • 100 g pure chocolade

    • 6 stroopwafels

    Hak ondertussen de grote stroopwafels en de pure chocolade fijn.

  2. Stap 6

    • 3 eieren (alleen het eiwit)

    • 300 g mascarpone

    • 50 g suiker

    Scheid van de 3 overgebleven eieren de dooiers van het eiwit. Klop het eiwit met 50 gram suiker in een vetvrije kom stijf, totdat er pieken vormen. Voeg de mascarpone, de gehakte stroopwafels en de pure chocolade toe en roer voorzichtig om.

  3. Stap 7

    Vul een spuitzak met het mascarpone-stroopwafel mengsel en zet weg in de koelkast tot gebruik.

Stroopwafeltaart decoreren

  1. Stap 8

    • 1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco

    • 1 zakje Dr. Oetker Nougatine

    • 12 mini stroopwafels

    Verwarm het Chocoglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dip de onderste helft van de mini stroopwafels in het glazuur en besprenkel een kant van deze helft met de Nougatine. Laat de mini stroopwafels uitharden in de koelkast.

  2. Stap 9

    Snijd de afgekoelde stroopwafeltaart met een broodmes in drie lagen en plaats de onderste laag op een bord.

  3. Stap 10

    • 100 ml sterke koffie

    Besprenkel elke stroopwafeltaart-laag eerst met koffie en bestrijk ze daarna met ongeveer de helft van het mascarpone-stroopwafel mengsel.

  4. Stap 11

    Maak van 3 mini stroopwafels een sandwich. Spuit het overgebleven mascarpone-stroopwafelmengsel op een mini stroopwafel en druk er voorzichtig een mini stroopwafel op. Leg de mini sandwich bovenop de stroopwafeltaart.

  5. Stap 12

    Decoreer de onderste rand van de stroopwafeltaart met de resterende ministroopwafels. Plak ze met het overgebleven glazuur aan zijkant van de taart.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.