Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 175°C / hetelucht 160°C).
Vet een cakevorm in en bekleed deze met bakpapier.
Doe de fijngehakte dadels (200 g) in een kleine kom en strooi hier baksoda (1 tl) over heen.
Breng de sterke koffie (100 ml) aan de kook en schenk dit over de dadels en baksoda. Laat het even staan.
Meng in een andere kom de boter (75 g), suiker (210 g) en het ei (1 stuks).
Roer het vanille-aroma (1 tl) er door.
Meng in een andere kom bloem (225 g), kaneel (1 tl), gemalen kruidnagel (0,5 tl) en wat zout (1 tl). Voeg dit toe aan het botermengsel en roer het goed door.
Voeg als laatste de gemengde noten (120 g) en het dadelmengsel toe. Roer dit goed door en doe het beslag dan in de cakevorm.
Bak de dadelcake in ongeveer een uur gaar. De dadelcake is gaar als je er een satéprikker insteekt en die er schoon uitkomt. Laat de dadelcake 5 minuten staan. Haal daarna de cake uit de vorm en laat de cake afkoelen op een rooster.