Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Dadelcake met koffie

Dat is nog eens andere cake! Een overheerlijke dadelcake met koffie en kruiden. Zo bak je echt een bijzondere cake.

Bereiden

20 min

Baktijd

60 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

10 plakjes

Voorbereiden

Elektrisch 175°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Vet een cakevorm in en bekleed deze met bakpapier.

Dadelcake beslag maken

  1. Stap 3

    • 1 tl Dr. Oetker Baksoda

    • 200 g dadels (ontpit en fijngehakt)

    Doe de dadels in een kleine kom en strooi hier baksoda over heen.

  2. Stap 4

    • 100 ml koffie (sterk)

    Breng de koffie aan de kook en schenk dit over de dadels en Baksoda. Laat het even staan.

  3. Stap 5

    • 75 g boter (op kamertemperatuur)

    • 1 ei (op kamertemperatuur)

    • 210 g suiker

    Meng in een andere kom de boter, suiker en het ei.

  4. Stap 6

    • 1 tl Dr. Oetker Vanille Aroma

    Roer het vanille aroma er door.

  5. Stap 7

    • 225 g Koopmans Patentbloem Kristal

    • 1 tl kaneel

    • 0,5 tl kruidnagel (gemalen)

    • 1 tl zout

    Meng in een andere kom de bloem, specerijen en het zout. Voeg dit toe aan het botermengsel en roer het goed door.

  6. Stap 8

    • 120 g gemengde noten

    Voeg als laatste de noten en het dadelmengsel toe. Roer dit goed door en doe het beslag dan in de cakevorm.

Dadelcake bakken

  1. Stap 9

    Bak de dadelcake in ongeveer een uur gaar.

    Gaarproef

    De dadelcake is gaar als je er een satéprikker insteekt en die er schoon uitkomt.

  2. Stap 10

    Laat de dadelcake 5 minuten staan en haal daarna de cake uit de vorm en laat de cake afkoelen op een rooster.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.