Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Dadelcake

Dadelcake

Met koffie

Dit recept is van: Bakken.nl

  1. dadelcake
Item 1 of 1
Dadelcake
info
Benodigdheden
Stappen

Zin in een zoete plak cake bomvol smaak? Kies dan voor deze dadelcake met koffie en kruiden. De perfecte traktatie bij de thee, koffie of gewoon zomaar.

20 min.Bereidingstijd
60 min.Baktijd
Moeilijkheid
10Porties
CakeDadelsNotenKoffie

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Baksoda
    1 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Baksoda
  •  
    200 g
    Dadel (medjoul, ontpit)
  • Sterke koffie
    100 ml
    Sterke koffie
  • Boter (ongezouten roomboter)
    75 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Ei
    1 null
    Ei
  • Suiker (kristalsuiker)
    210 g
    Suiker (kristalsuiker)

 

  • Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
    1 tl (theelepels)
    Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
  • Koopmans Patentbloem Kristal
    225 g
    Koopmans Patentbloem Kristal
  • Kaneel
    1 tl (theelepels)
    Kaneel
  •  
    0.5 tl (theelepels)
    Kruidnagel
  • Zout
    1 tl (theelepels)
    Zout
  •  
    120 g
    Gemengde noten

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Cakevorm 25 cm
    Cakevorm 25 cm
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    2 null
    Mengkom
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 175°C / hetelucht 160°C).

Vet een cakevorm in en bekleed deze met bakpapier.

2. Dadelcakebeslag maken

Doe de fijngehakte dadels (200 g) in een kleine kom en strooi hier baksoda (1 tl) over heen.

Breng de sterke koffie (100 ml) aan de kook en schenk dit over de dadels en baksoda. Laat het even staan.

Meng in een andere kom de boter (75 g), suiker (210 g) en het ei (1 stuks).

Roer het vanille-aroma (1 tl) er door.

Meng in een andere kom bloem (225 g), kaneel (1 tl), gemalen kruidnagel (0,5 tl) en wat zout (1 tl). Voeg dit toe aan het botermengsel en roer het goed door.

Voeg als laatste de gemengde noten (120 g) en het dadelmengsel toe. Roer dit goed door en doe het beslag dan in de cakevorm.

3. Dadelcake bakken

Bak de dadelcake in ongeveer een uur gaar. De dadelcake is gaar als je er een satéprikker insteekt en die er schoon uitkomt. Laat de dadelcake 5 minuten staan. Haal daarna de cake uit de vorm en laat de cake afkoelen op een rooster.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.