Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Cupcake zonder ei

Cupcake zonder ei

Dit recept is van: Annet

  1. Cupcake zonder ei
Item 1 of 1
Cupcake zonder ei
info
Benodigdheden
Stappen

Met lijnzaad als magische truc kun je genieten van overheerlijke cupcakes, zonder je druk te maken over dieetbeperkingen of voorkeuren! Deze slimme ei-vervanger brengt een vrolijke draai aan je bakavontuur en laat je genieten van smakelijke lekkernijen die iedereen met een grote glimlach op hun gezicht zullen laten zitten. Dus gooi die eieren uit het raam en omarm de magie van lijnzaad terwijl je de meest verrukkelijke cupcakes tevoorschijn tovert!

40 min.Bereidingstijd
27 min.Baktijd
Moeilijkheid
10Porties
Ei vervangen door lijnzaad

Lijnzaad werkt als een ei-vervanger in cupcakes vanwege de vezels die in het zaad aanwezig zijn. Deze vezels absorberen water en vormen een gelachtige textuur, vergelijkbaar met een ei. Dit helpt bij het binden van de ingrediënten en geeft structuur aan de cupcakes. Bovendien voegt lijnzaad een voedingsboost toe, omdat het rijk is aan omega-3-vetzuren, vezels en antioxidanten. De aanbevolen verhouding is 1 eetlepel gemalen lijnzaad gemengd met 2-3 eetlepels water om één ei te vervangen. Met lijnzaad als ei-vervanger kun je genieten van heerlijke cupcakes, ongeacht dieetbeperkingen of voorkeuren.

Cupcakes & muffinsGebakLifestyle receptenZoete recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
    1 Pak
    Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
  • Boter of margarine (op kamertemperatuur)
    100 g (gram)
    Boter of margarine (op kamertemperatuur)
  •  
    2 el (eetlepels)
    lijnzaad
  • Water
    6 el (eetlepels)
    Water
  • Melk (op kamertemperatuur)
    100 ml
    Melk (op kamertemperatuur)

 

  • Dr. Oetker Botercrème
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online
  • Roomboter (zacht)
    100 g (gram)
    Roomboter (zacht)
  • Melk (koud)
    100 ml
    Melk (koud)
  • Frambozen
    50 g (gram)
    Frambozen
  • Fruit naar keuze
    200 g (gram)
    Fruit naar keuze

Keukenspullen

  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • IJsbolletjestang of juslepel
    IJsbolletjestang of juslepel
  • Muffin en cupcake bakvorm
    Muffin en cupcake bakvorm
    Bestel dit product online
  • Cupcakevormpjes
    16 Stuk(s)
    Cupcakevormpjes
    Bestel dit product online
  • Spuitzak (met gekarteld spuitmondje)
    Spuitzak (met gekarteld spuitmondje)
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Zorg dat de boter zacht is.

Meng het gebroken lijnzaad (2 el) met het water (6 el) en laat dit 10 minuten staan.

Haal de bakplaat uit de oven en plaats de cakevormpjes erop. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Cupcakes zonder ei maken

Voeg aan de cupcakemix het lijnzaadei, melk (100 ml) en boter (100 g) toe en roer het geheel met de mixer op de laagste stand tot een glad beslag.

Klop het cupcakebeslag met de mixer gedurende 1 minuut op de hoogste stand tot een glad beslag.

Verdeel het beslag met 2 eetlepels of ijsbolletjestang over de cakevormpjes. Doe de cupcakevormpjes voller als normaal.

3. Cupcakes bakken

Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de cupcakes in ca. 25-30 minuten gaar.

Je kunt controleren of de cupcakes gaar zijn door er licht met de vinger op te drukken. Veert de cupcake iets terug, dan is de cupcake gaar.

Laat de cupcake afkoelen op een rooster.

4. Frambozen Botercrème maken

Klop de zachte boter (100 g) op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.

Voeg de melk (100 ml) , de gepureerde frambozen (50 g) en de mix voor de botercrème (zakje) toe. Roer het geheel in ca. 1/2 minuut op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrême gemengd kan worden.

Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème. Doe de botercrème in een spuitzak met een kartelmondje.

5. Cupcakes decoreren

Spuit een toef op iedere cupcake en decoreer met de aardbeien, frambozen, perziken en munt.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.