Met lijnzaad als magische truc kun je genieten van overheerlijke cupcakes, zonder je druk te maken over dieetbeperkingen of voorkeuren! Deze slimme ei-vervanger brengt een vrolijke draai aan je bakavontuur en laat je genieten van smakelijke lekkernijen die iedereen met een grote glimlach op hun gezicht zullen laten zitten. Dus gooi die eieren uit het raam en omarm de magie van lijnzaad terwijl je de meest verrukkelijke cupcakes tevoorschijn tovert!
Lijnzaad werkt als een ei-vervanger in cupcakes vanwege de vezels die in het zaad aanwezig zijn. Deze vezels absorberen water en vormen een gelachtige textuur, vergelijkbaar met een ei. Dit helpt bij het binden van de ingrediënten en geeft structuur aan de cupcakes. Bovendien voegt lijnzaad een voedingsboost toe, omdat het rijk is aan omega-3-vetzuren, vezels en antioxidanten. De aanbevolen verhouding is 1 eetlepel gemalen lijnzaad gemengd met 2-3 eetlepels water om één ei te vervangen. Met lijnzaad als ei-vervanger kun je genieten van heerlijke cupcakes, ongeacht dieetbeperkingen of voorkeuren.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Zorg dat de boter zacht is.
Meng het gebroken lijnzaad (2 el) met het water (6 el) en laat dit 10 minuten staan.
Haal de bakplaat uit de oven en plaats de cakevormpjes erop. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Voeg aan de cupcakemix het lijnzaadei, melk (100 ml) en boter (100 g) toe en roer het geheel met de mixer op de laagste stand tot een glad beslag.
Klop het cupcakebeslag met de mixer gedurende 1 minuut op de hoogste stand tot een glad beslag.
Verdeel het beslag met 2 eetlepels of ijsbolletjestang over de cakevormpjes. Doe de cupcakevormpjes voller als normaal.
Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de cupcakes in ca. 25-30 minuten gaar.
Je kunt controleren of de cupcakes gaar zijn door er licht met de vinger op te drukken. Veert de cupcake iets terug, dan is de cupcake gaar.
Laat de cupcake afkoelen op een rooster.
Klop de zachte boter (100 g) op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.
Voeg de melk (100 ml) , de gepureerde frambozen (50 g) en de mix voor de botercrème (zakje) toe. Roer het geheel in ca. 1/2 minuut op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrême gemengd kan worden.
Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème. Doe de botercrème in een spuitzak met een kartelmondje.
Spuit een toef op iedere cupcake en decoreer met de aardbeien, frambozen, perziken en munt.