Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Cranberrytaart

Cranberrytaart

Dit recept is van: Annet

  1. Cranberrytaart met blauwe bessen
  2. Cranberrytaart
Item 1 of 2
Cranberrytaart
info
Benodigdheden
Stappen

Cranberrytaart is gewoonweg hemels, met een zoetzure vulling van cranberries en blauwe bessen, gehuld in een boterige taartbodem. In Amerika is deze taart de ster tijdens kerst, maar hier in Nederland lijkt het alsof we deze smaaksensatie nog niet helemaal hebben omarmd! Toch is deze topper echt een aanrader, die absoluut in de smaak zal vallen. Probeer 'm zelf en ontdek waarom deze lekkernij zo'n hit is

35 min.Bereidingstijd
75 min.Baktijd
Moeilijkheid
8-10Porties
Vochtige taartbodem voorkomen bij een cranberrytaart

Om een vochtige bodem te voorkomen kun je 3 eetlepels paneermeel of 3 verkruimelde beschuiten over de bodem strooien.

KerstBlauwe bessenTaartFeestdagenZoete recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  •  
    250 g (gram)
    Cranberries (diepvries)
  • Suiker (kristalsuiker)
    250 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  •  
    1 tl (theelepels)
    Kaneel (gemalen)
  •  
    1 null
    Sinaasappelrasp
  • Sinaasappelsap
    1 null
    Sinaasappelsap
  • Koopmans Appeltaart extra deeg
    1 Pak
    Koopmans Appeltaart extra deeg

 

  • Roomboter (of margarine)
    220 g (gram)
    Roomboter (of margarine)
  • Ei
    1 null
    Ei
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven
  • Blauwe bessen
    100 g (gram)
    Blauwe bessen
  • Maizena (bijv. Koopmans)
    2 el (eetlepels)
    Maizena (bijv. Koopmans)

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
  •  
    Liniaal
  • Mes (scherp)
    Mes (scherp)

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Cranberry vulling maken

Breng de cranberries, suiker, kaneel, rasp en sap van de sinaasappel aan de kook en laat dit minimaal 10 minuten zachtjes doorkoken. Zet evt. de staafmixer in de jam voor een gladde vulling.

Laat de vulling volledig afkoelen.

2. Cranberry taart maken

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Elektrische oven: 180°C. Heteluchtoven: 165°C. Gas oven: stand 3-4. Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray (bijv. Dr. Oetker). Roer de 220g boter zacht in een beslagkom en klop het ei los in een kommetje. Doe 2/3 van het ei in de beslagkom samen met de appeltaartmix. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg.

Rol het deeg uit tot een dikte van 3 a 4 mm, leg het op een (snij)plank en leg het deeg minimaal een uur in de koelkast. Dek het deeg af met huishoudfolie.

3. Taartraster maken

Bestuif het aanrecht met wat bloem en leg een stuk bakpapier klaar om het rooster op te kunnen maken.

Snijd stroken van 1,5 cm breed (of kies een ander breedte) en begin met vlechten van het rooster.

Druk met de ring van de springvorm een cirkel uit het deeg en leg apart. (evt. in de koelkast)

Bekleed met de rest van het deeg de bodem en zijkant van de springvorm.

Maak met de rest van het deeg kerstkoekjes en leg deze op de rand van de cranberrytaart.

4. Taart opbouwen

Roer de cranberryjam los en roer de blauwe bessen en de maïzena door elkaar.

Vul de springvorm (deeg zit al in de springvorm) met de jam. Leg voorzichtig het rooster op de taart en versier de rand met de kerstkoekjes.

Bak de taart in 65-75 minuten gaar en goudbruin. Laat de taart circa 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.