Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Cranberry MonChoutaart met witte chocolade

Cranberry MonChoutaart met witte chocolade

Dit recept is van: Brenda Kookt!

  1. Cranberry monchoutaart met witte chocolade
Item 1 of 1
Cranberry MonChoutaart met witte chocolade
info
Benodigdheden
Stappen

Brenda van Brendakookt.nl: " Zeg je kerstrecept, dan zeg je cranberry’s. Dit is de tijd van het jaar om deze lekkere besjes te gebruiken. Ik gebruik in dit recept niet de gedroogde variant, maar de verse besjes. De kandijkoekjesbodem, romige MonChouvulling met een vleugje witte chocolade en de kruidige cranberrytopping is een topcombinatie. De kersttaart die de show steelt deze maand!"

25 min.Bereidingstijd
120 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
12Porties
Kerst op de taartKerstMonChouWitte chocoladeKandijZonder ovenThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem
    1 Pak
    Dr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem
  • Boter (ongezouten roomboter)
    60 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Witte chocolade
    100 g
    Witte chocolade
  • MonChou® (op kamertemperatuur)
    200 g
    MonChou® (op kamertemperatuur)
  • Water (kamertemperatuur)
    100 ml
    Water (kamertemperatuur)

 

  • Verse slagroom (onbereid)
    250 null
    Verse slagroom (onbereid)
  •  
    125 g
    Cranberries (diepvries)
  •  
    1 null
    Kaneelstokje
  • Suiker (kristalsuiker)
    125 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Sinaasappelsap
    75 ml
    Sinaasappelsap

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Lepel
    Lepel
  • Kom
    Kom
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Steelpan
    Steelpan

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Kandijkoekjesbodem bereiden

Leg het bijgesloten velletje bakpapier op de bodem van de springvorm. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

Smelt de margarine of boter (60 g) in een pannetje. Haal de pan van het vuur en roer het zakje met kandijkoekjesmix (van 1 pak Dr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem) door de gesmolten boter.

Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm. Druk dit aan met de achterkant van een lepel. Zet de vorm ongeveer 10 minuten weg in de koelkast.

2. MonChoutaart bereiden

Smelt de witte chocolade (100 g) au bain-marie en laat afkoelen. Zorg ervoor dat het nog wel vloeibaar blijft. Klop de MonChou (200 g) in een kom met de mixer 1 minuut op de hoogste stand glad. Voeg hierna het water (100 ml) en de taartmix toe en mix dit op de middelste stand tot een gladde massa. Doe de ongeklopte slagroom (250 ml) erbij en klop dit met de mixer op de middelste stand 1,5 minuut tot een egale massa. Voeg tot slot de geraspte witte chocolade toe en roer voorzichtig door.

Giet het MonChoumengsel met witte chocolade over de kandijkoekjesbodem. Bestrijk met een spatel of de achterkant van een lepel tot een egaal geheel. Laat dit in de koelkast minimaal 2 uur opstijven, een nachtje kan ook.

MonChou tip

Gebruik voor de MonChou altijd de pakjes in wikkel en niet de smeerbare versie.

3. Kruidige cranberrytopping maken

Bereid de cranberrysaus door de cranberries (125 g), het kaneelstokje, de suiker (125 g) en de sinaasappelsap (75 ml) samen in een steelpannetje aan de kook te brengen. Zet het vuur lager als de suiker is opgelost. Laat dit zachtjes koken tot de cranberries openspringen.

Verwarm door tot de saus/jam gaat binden. Dit kun je controleren door een beetje op een koud schaaltje te lepelen, als het niet meer naar elkaar vloeit nadat je je vinger er doorheen heb gehaald, is het klaar.

Verwijder de kaneelstokjes en laat de cranberrysaus afkoelen.

Verdeel de afgekoelde cranberrysaus over de MonChoutaart. Haal de springvorm van de taart en snijd de taart in 12 punten.

Cranberries

Je kunt verse cranberries gebruiken, maar vriesvers kan ook!

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.