🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Cranberry MonChoutaart met witte chocolade

Cranberry MonChoutaart met witte chocolade

Dit recept is van: Brenda Kookt!

Cranberry monchoutaart met witte chocolade
Cranberry MonChoutaart met witte chocolade
Info Benodigdheden Stappen

Brenda van Brendakookt.nl: " Zeg je kerstrecept, dan zeg je cranberry’s. Dit is de tijd van het jaar om deze lekkere besjes te gebruiken. Ik gebruik in dit recept niet de gedroogde variant, maar de verse besjes. De kandijkoekjesbodem, romige MonChouvulling met een vleugje witte chocolade en de kruidige cranberrytopping is een topcombinatie. De kersttaart die de show steelt deze maand!"

25 min. Bereidingstijd
120 min. Opstijftijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 Porties
Kerst op de taart Kerst MonChou Witte chocolade Kandij Zonder oven Thema recepten
0
Nog geen beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem
    1 Pak
    Dr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem
  • Boter (ongezouten roomboter)
    60 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Witte chocolade
    100 g
    Witte chocolade
  • MonChou® (op kamertemperatuur)
    200 g
    MonChou® (op kamertemperatuur)
  • Water (kamertemperatuur)
    100 ml
    Water (kamertemperatuur)

 

  • Verse slagroom (onbereid)
    250
    Verse slagroom (onbereid)
  •  
    125 g
    Cranberries (diepvries)
  •  
    1
    Kaneelstokje
  • Suiker (kristalsuiker)
    125 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Sinaasappelsap
    75 ml
    Sinaasappelsap

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Lepel
    Lepel
  • Kom
    Kom
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Steelpan
    Steelpan

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Kandijkoekjesbodem bereiden

Leg het bijgesloten velletje bakpapier op de bodem van de springvorm. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

Smelt de margarine of boter (60 g) in een pannetje. Haal de pan van het vuur en roer het zakje met kandijkoekjesmix (van 1 pak Dr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem) door de gesmolten boter.

Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm. Druk dit aan met de achterkant van een lepel. Zet de vorm ongeveer 10 minuten weg in de koelkast.

2. MonChoutaart bereiden

Smelt de witte chocolade (100 g) au bain-marie en laat afkoelen. Zorg ervoor dat het nog wel vloeibaar blijft. Klop de MonChou (200 g) in een kom met de mixer 1 minuut op de hoogste stand glad. Voeg hierna het water (100 ml) en de taartmix toe en mix dit op de middelste stand tot een gladde massa. Doe de ongeklopte slagroom (250 ml) erbij en klop dit met de mixer op de middelste stand 1,5 minuut tot een egale massa. Voeg tot slot de geraspte witte chocolade toe en roer voorzichtig door.

Giet het MonChoumengsel met witte chocolade over de kandijkoekjesbodem. Bestrijk met een spatel of de achterkant van een lepel tot een egaal geheel. Laat dit in de koelkast minimaal 2 uur opstijven, een nachtje kan ook.

MonChou tip

Gebruik voor de MonChou altijd de pakjes in wikkel en niet de smeerbare versie.

3. Kruidige cranberrytopping maken

Bereid de cranberrysaus door de cranberries (125 g), het kaneelstokje, de suiker (125 g) en de sinaasappelsap (75 ml) samen in een steelpannetje aan de kook te brengen. Zet het vuur lager als de suiker is opgelost. Laat dit zachtjes koken tot de cranberries openspringen.

Verwarm door tot de saus/jam gaat binden. Dit kun je controleren door een beetje op een koud schaaltje te lepelen, als het niet meer naar elkaar vloeit nadat je je vinger er doorheen heb gehaald, is het klaar.

Verwijder de kaneelstokjes en laat de cranberrysaus afkoelen.

Verdeel de afgekoelde cranberrysaus over de MonChoutaart. Haal de springvorm van de taart en snijd de taart in 12 punten.

Cranberries

Je kunt verse cranberries gebruiken, maar vriesvers kan ook!

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.