Brenda van Brendakookt.nl: " Zeg je kerstrecept, dan zeg je cranberry’s. Dit is de tijd van het jaar om deze lekkere besjes te gebruiken. Ik gebruik in dit recept niet de gedroogde variant, maar de verse besjes. De kandijkoekjesbodem, romige MonChouvulling met een vleugje witte chocolade en de kruidige cranberrytopping is een topcombinatie. De kersttaart die de show steelt deze maand!"
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Leg het bijgesloten velletje bakpapier op de bodem van de springvorm. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.
Smelt de margarine of boter (60 g) in een pannetje. Haal de pan van het vuur en roer het zakje met kandijkoekjesmix (van 1 pak Dr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem) door de gesmolten boter.
Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm. Druk dit aan met de achterkant van een lepel. Zet de vorm ongeveer 10 minuten weg in de koelkast.
Smelt de witte chocolade (100 g) au bain-marie en laat afkoelen. Zorg ervoor dat het nog wel vloeibaar blijft. Klop de MonChou (200 g) in een kom met de mixer 1 minuut op de hoogste stand glad. Voeg hierna het water (100 ml) en de taartmix toe en mix dit op de middelste stand tot een gladde massa. Doe de ongeklopte slagroom (250 ml) erbij en klop dit met de mixer op de middelste stand 1,5 minuut tot een egale massa. Voeg tot slot de geraspte witte chocolade toe en roer voorzichtig door.
Giet het MonChoumengsel met witte chocolade over de kandijkoekjesbodem. Bestrijk met een spatel of de achterkant van een lepel tot een egaal geheel. Laat dit in de koelkast minimaal 2 uur opstijven, een nachtje kan ook.
Gebruik voor de MonChou altijd de pakjes in wikkel en niet de smeerbare versie.
Bereid de cranberrysaus door de cranberries (125 g), het kaneelstokje, de suiker (125 g) en de sinaasappelsap (75 ml) samen in een steelpannetje aan de kook te brengen. Zet het vuur lager als de suiker is opgelost. Laat dit zachtjes koken tot de cranberries openspringen.
Verwarm door tot de saus/jam gaat binden. Dit kun je controleren door een beetje op een koud schaaltje te lepelen, als het niet meer naar elkaar vloeit nadat je je vinger er doorheen heb gehaald, is het klaar.
Verwijder de kaneelstokjes en laat de cranberrysaus afkoelen.
Verdeel de afgekoelde cranberrysaus over de MonChoutaart. Haal de springvorm van de taart en snijd de taart in 12 punten.
Je kunt verse cranberries gebruiken, maar vriesvers kan ook!