Brenda Kookt!

www.brendakookt.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Cranberry MonChoutaart met witte chocolade

Brenda van Brendakookt.nl: " Zeg je kerstrecept, dan zeg je cranberry’s. Dit is de tijd van het jaar om deze lekkere besjes te gebruiken. Ik gebruik in dit recept niet de gedroogde variant, maar de verse besjes. De kandijkoekjesbodem, romige MonChouvulling met een vleugje witte chocolade en de kruidige cranberrytopping is een topcombinatie. De kersttaart die de show steelt deze maand!"

Bereiden

25 min

Opstijftijd

120 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 taartpunten

Kandijkoekjesbodem bereiden

  1. Stap 1

    • 1 pak Dr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem

    Leg het bijgesloten velletje bakpapier op de bodem van de springvorm. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

  2. Stap 2

    • 60 g boter

    Smelt de margarine of boter in een pannetje. Haal de pan van het vuur en roer het zakje met kandijkoekjesmix door de gesmolten boter.

  3. Stap 3

    Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm. Druk dit aan met de achterkant van een lepel. Zet de vorm ongeveer 10 minuten weg in de koelkast.

MonChoutaart bereiden

  1. Stap 4

    • 100 g witte chocolade

    Smelt de witte chocolade au bain-marie en laat afkoelen. Zorg ervoor dat het nog wel vloeibaar blijft.

  2. Stap 5

    • 200 g MonChou ( 2 pakjes in wikkel)

    • 100 ml water (op kamertemperatuur)

    Klop de MonChou in een kom met de mixer 1 minuut op de hoogste stand glad. Voeg hierna het water en de taartmix toe en mix dit op de middelste stand tot een gladde massa.

    Gebruik voor de MonChou altijd de pakjes in wikkel en niet de smeerbare versie.

  3. Stap 6

    • 250 ml slagroom

    Doe de ongeklopte slagroom erbij en klop dit met de mixer op de middelste stand 1,5 minuut tot een egale massa. Voeg tot slot de geraspte witte chocolade toe en roer voorzichtig door.

  4. Stap 7

    Giet het MonChoumengsel witte chocolade over de kandijkoekjesbodem. Bestrijk met een spatel of de achterkant van een lepel tot een egaal geheel. Laat dit in de koelkast minimaal 2 uur opstijven, een nachtje kan ook.

Kruidige cranberrytopping maken

  1. Stap 8

    • 125 g cranberries (vers of vriesvers)

    • 1 kaneelstokje

    • 125 g kristalsuiker (of geleisuiker)

    • 75 ml sinaasappelsap (vers geperst)

    Bereid de cranberrysaus door de ingrediënten samen in een steelpannetje aan de kook te brengen. Zet het vuur lager als de suiker is opgelost. Laat dit zachtjes koken tot de cranberries openspringen.

  2. Stap 9

    Verwarm door tot de saus/jam gaat binden. Dit kun je controleren door een beetje op een koud schaaltje te lepelen, als het niet meer naar elkaar vloeit nadat je je vinger er doorheen heb gehaald is het klaar.

  3. Stap 10

    Verwijder de kaneelstokjes en laat de cranberrysaus afkoelen.

  4. Stap 11

    Verdeel de afgekoelde cranberrysaus over de MonChoutaart. Haal springvorm van de taart en snijd de taart in 12 punten.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.