Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Courgettecake met blauwe bessen en citroen

Bewust en lekker is inmiddels alledaags: met de courgettecake zet jij iedereen iets heerlijks voor. De blauwe bessen en citroen geven een bijzondere smaakexplosie.

Bereiden

30 min

Baktijd

55 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

20-35 plakjes

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 170°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    • 1 courgette

    • 1 citroen

    Rasp de courgette in flinterdunne slierten en de schil van een halve citroen. Pers het sap van de citroen.

Cakebeslag met courgette

  1. Stap 3

    • 250 g Koopmans Patentbloem Kristal

    • 130 g witte basterdsuiker

    • 2 tl Dr. Oetker Baksoda

    • 2 tl Dr. Oetker Backin

    • 75 g pecannoten (grofgehakt)

    • Snufje zout

    Meng in een beslagkom de bloem, de basterdsuiker, de backing soda, het bakpoeder en de pecannoten met een snuf zout door elkaar.

  2. Stap 4

    • 3 eieren

    • 120 ml melk

    • 120 ml zonnebloemolie

    • 1 tl Dr. Oetker Vanille Aroma

    Kluts in een andere kom de eieren los. Voeg hier de melk, de zonnebloemolie, het vanille extract, citroensap, citroensrasp en de courgetteslierten aan toe. Roer goed door elkaar.

  3. Stap 5

    • 100 g blauwe bessen

    Roer het courgette-beslag door het bloemmengsel. Spatel hier voorzichtig de blauwe bessen doorheen.

Courgettecake bakken

  1. Stap 6

    Verdeel het beslag over een ingevette cakevorm en bak de courgettecake in het midden van de oven in 50 tot 60 minuten gaar en goudbruin.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.