Bewust en lekker is inmiddels alledaags: met de courgettecake zet jij iedereen iets heerlijks voor. De blauwe bessen en citroen geven een bijzondere smaakexplosie.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 170°C ).
Rasp de courgette in flinterdunne slierten en rasp de schil van een halve citroen. Pers het sap van de hele citroen.
Meng in een beslagkom de Koopmans Patentbloem Kristal (250 g), de witte basterdsuiker (130 g), de Dr. Oetker Baksoda (2 tl), Dr. Oetker Backin bakpoeder (2 tl) en de grofgehakte pecannoten (75 g) met wat zout (snufje) door elkaar. Kluts in een andere kom de eieren (3 stuks) los. Voeg hier de melk (120 ml), de zonnebloemolie (120 ml), Dr. Oetker Vanille Aroma (1 tl), citroensap, citroensrasp en de courgetteslierten aan toe. Roer goed door elkaar. Roer het courgette-beslag door het bloemmengsel. Spatel hier voorzichtig de blauwe bessen (100 g) doorheen.
Verdeel het beslag over een ingevette cakevorm en bak de courgettecake in het midden van de oven in 50 tot 60 minuten gaar en goudbruin.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.