Annet

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Courgette taart

Heb je in de zomer teveel courgette in je moestuin staan? Bak eens een zoete taart met courgette! Een kruidige taartje met een romige topping. Dat moet je echt eens proberen.

Bereiden

20 min

Baktijd

55 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch °C / Hetelucht °C

  1. Stap 1

    • 300 g courgette

    Was de courgette, snijd de zaadlijsten uit de courgette en rasp de courgette.

  2. Stap 2

    • 50 g pecannoten

    • 2 el sinaasappel (biologisch de rasp)

    Hak de pecannoten grof. Schrob en rasp de sinaasappel.

Courgette taart beslag maken

  1. Stap 3

    • 2 tl Dr. Oetker Backin

    • 200 g Koopmans Patentbloem Kristal

    • 3 tl kaneel

    • 135 g suiker

    • Snufje zout

    Doe de bloem, suiker, bakpoeder, zout en kaneel in een kom en mix het goed door elkaar.

  2. Stap 4

    • 75 g rozijnen (geweld)

    Mix de geraspte courgette en de gehakte pecannoten, sinaasappelrasp en de rozijnen door het bloemmengsel. (dit voorkomt dat de zware ingrediënten naar de bodem van de taart zakken.)

  3. Stap 5

  4. Stap 6

    • 75 ml zonnebloemolie

    Voeg de eieren en de olie toe. Roer alles goed door elkaar tot een glad mengsel.

  5. Stap 7

    Stort het courgette taartbeslag in de taartvorm. Bak de taart in 55 minuten gaar.

  6. Stap 8

    Laat de courgette taart helemaal afkoelen.

Roomtopping maken

  1. Stap 9

    • 35 g poedersuiker

    • 100 g roomkaas

    • 1 tl sinaasappelsap

    Meng de roomkaas, poedersuiker en sinaasappel en bestrijk de taart met de roomtopping.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.