Heb je in de zomer teveel courgette in je moestuin staan? Bak eens een zoete taart met courgette! Een kruidige taartje met een romige topping. Dat moet je echt eens proberen.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (170 °C elektrisch/ 170°C hetelucht).
Was de courgette (300 g), snijd de zaadlijsten eruit en rasp de courgette. Hak de pecannoten (50 g) grof. Schrob en rasp de sinaasappels tot sinaasappelrasp (2 el). Pers alvast wat sinaasappelsap (1 tl) voor de laatste stap van het recept.
Doe de Koopmans Patentbloem Kristal (200 g), suiker (135 g), Dr. Oetker Backin (2 tl), wat zout (snufje) en kaneel (3 tl) in een kom en mix het goed door elkaar. Mix de geraspte courgette en de gehakte pecannoten, sinaasappelrasp en de gewelde rozijnen (75 g) door het bloemmengsel (dit voorkomt dat de zware ingrediënten naar de bodem van de taart zakken).
Voeg de eieren (2 stuks) en de zonnebloemolie (75 ml) toe. Roer alles goed door elkaar tot een glad mengsel. Stort het courgette taartbeslag in de taartvorm. Bak de taart in 55 minuten gaar. Laat de courgette taart helemaal afkoelen.
Meng de roomkaas (100 g), poedersuiker (35 g) en het sinaasappelsap (1 tl) en bestrijk de taart met de roomtopping.