Je hebt vast weleens een hapje koekdeeg gesnoept toen je koekjes aan het bakken was... Soms smaakt het nog lekkerder dan de koekjes zelf! Dit koekdeeg kun je met een gerust hart snoepen, want er zit geen rauw ei in en je verhit ook de bloem, zodat dit ook helemaal veilig is om op te eten.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 170°C) en verdeel de Koopmans Patentbloem Kristal (100 g) op een bakplaat. Verhit de bloem tenminste 5 minuten. Laat het daarna afkoelen.
Klop de boter (100 g) samen met de lichtbruine basterdsuiker (100 g), poedersuiker (25 g) en Dr. Oetker Vanille aroma (0,5 tl) zacht en luchtig.
In plaats van vanille-aroma kun je ook 1 zakje vanillesuiker gebruiken voor alcoholvrije cookie dough.
Voeg de volle melk (50 ml), bloem en zout (snufje) toe en mix het tot een mooi cookie dough.
Spatel als laatste de Dr. Oetker Chocolate chips (1 zakje) door het cookie dough. Laat het cookie dough in de koelkast ten minste 1 uur rusten en stevig worden.
Maak met behulp van een ijsschep mooie bolletjes cookie dough en serveer het direct. Lekker met vers fruit zoals bijvoorbeeld aardbeien (10 stuks), ijs of met nog meer chocolade!