Saakje

Bakmeisje bij bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Cookie dough

Je hebt vast weleens een hapje koekdeeg gesnoept toen je koekjes aan het bakken was… nomnomnom. Soms smaakt het nog lekkerder dan de koekjes zelf! Dit koekdeeg kun je met een gerust hart snoepen, want er zit geen rauw ei in en je verhit ook de bloem, zodat dit ook helemaal veilig is om op te eten.

Bereiden

5 min

Opstijftijd

60 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

10 bolletjes

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 170°C

  1. Stap 1

    • 100 g Koopmans Patentbloem Kristal

    Verwarm de oven voor en verdeel de bloem op een bakplaat. Verhit de bloem tenminste 5 minuten. Laat het daarna afkoelen.

Cookie dough maken

  1. Stap 2

    • 100 g boter (op kamertemperatuur)

    • 100 g lichtbruine basterdsuiker

    • 25 g poedersuiker

    • 0,5 tl Dr. Oetker Vanille Aroma

    Klop de boter samen met de basterdsuiker, poedersuiker en vanille aroma zacht en luchtig.

  2. Stap 3

    • 50 ml melk (volle)

    • Snufje zout

    Voeg de melk, bloem en zout toe en mix het tot een mooi cookie dough.

  3. Stap 4

    • 1 zakje Dr. Oetker Chocolate Chips

    Spatel als laatste de chocolate chips door het cookie dough. Laat het cookie dough in de koelkast tenminste 1 uur rusten en stevig worden.

Cookie dough serveren

  1. Stap 5

    • 10 aardbeien (eventueel)

    Maak met behulp van een ijsschep mooie bolletjes cookie dough en serveer het direct. Lekker met vers fruit, ijs of met nog meer chocolade!

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.