Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Citroentaart met yoghurt

Deze luchtige citroentaart heeft een oosters tintje. Het is gebakken met tarwegriesmeel en Griekse yoghurt. De citroentaart overschenk je nog met zelfgemaakte citroensaus. Dat is nog eens een citroentaart!

Bereiden

40 min

Baktijd

22 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

10 taartpunten

Voorbereiden

Elektrische oven 180°C, Heleluchtoven 160°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet het dun in met boter of gebruik Dr. Oetker Bakspray.

Het citroenbeslag

  1. Stap 2

    • 200 g Griekse yoghurt

    • 125 g suiker (fijn)

    • 75 ml zonnebloemolie

    • 2 eieren

    • 1 zakje Dr. Oetker Backin

    • 150 g Dr. Oetker Tarwegriesmeel

    Doe alle ingrediënten voor het beslag in een beslagkom. Meng het met de mixer op de laagste stand door elkaar en klop het dan met de mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een glad beslag. Schenk het beslag in de springvorm.

Citroentaart bakken

  1. Stap 3

    Bak de citroentaart in ca. 22 minuten gaar en mooi goudbruin. Neem de citroentaart uit de oven en snijd de citroentaart los van de rand, maar laat hem in de springvorm.

Citroenstroop

  1. Stap 4

    • 75 g Dr. Oetker Citroenrasp

    • 2 el water

    Meng de citroenrasp met water in een steelpannetje. Breng het al roerende aan de kook, zodat de suiker (van de citroenrasp) oplost. Laat de siroop 30 seconden doorkoken. Prik met een vork gaatjes in het nog warme gebak. Giet de citroenstroop langzaam over de taart, zodat de siroop in de citroentaart trekt.

Citroentaart serveren

  1. Stap 5

    • Beker Griekse yoghurt

    • Limoen (in schijfjes)

    Verwijder de springvorm en laat de taart verder afkoelen. Serveer een puntje citroentaart met een lepeltje Griekse yoghurt en een schijfje limoen.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.