Deze luchtige citroentaart heeft een oosters tintje. Het is gebakken met tarwegriesmeel en Griekse yoghurt. De citroentaart overschenk je nog met zelfgemaakte citroensaus. Dat is nog eens een citroentaart!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 160°C). Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet het dun in met boter of gebruik Dr. Oetker Bakspray.
Doe de Griekse yoghurt (200 g), suiker (125 g), zonnebloemolie (75 ml), eieren (2 stuks), Dr. Oetker Backin en het tarwegriesmeel (150 g) in een beslagkom. Meng de ingrediënten met de mixer op de laagste stand door elkaar en klop het dan met de mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een glad beslag. Schenk het beslag in de springvorm.
Bak de citroentaart in ca. 22 minuten gaar en mooi goudbruin. Neem de citroentaart uit de oven en snijd de citroentaart los van de rand, maar laat hem in de springvorm.
Meng de citroenrasp (75 g) met water (2 el) in een steelpannetje. Breng het al roerend aan de kook, zodat de suiker (van de citroenrasp) oplost. Laat de siroop 30 seconden doorkoken. Prik met een vork gaatjes in het nog warme gebak. Giet de citroenstroop langzaam over de taart, zodat de siroop in de citroentaart trekt.
Verwijder de springvorm en laat de taart verder afkoelen. Snijd de limoenen in schijfjes. Serveer een puntje citroentaart met een lepeltje Griekse yoghurt en een schijfje limoen.