🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Moederdag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Regenboog
      • Seizoen bakken
        • Seizoen bakken
        • Lente
        • Zomer
        • Herfst
        • Winter
      • Geboorte
      • Verjaardag
      • Reisje door Europa
      • Brunch
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Moederdag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Regenboog
Seizoen bakken
Lente Zomer Herfst Winter
Geboorte Verjaardag Reisje door Europa Brunch Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Citroentaart met boterkoekbodem

Citroentaart met boterkoekbodem

Dit recept is van: Saakje

Citroentaart met Boterkoekbodem
Citroentaart met boterkoekbodem
Info Benodigdheden Stappen

Zo maak je van een boterkoek echt een heerlijke citroentaart! Hij lijkt een beetje op een lemon meringuetaart.

30 min. Bereidingstijd
40 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 Porties
Taart Meringue Lemon Meringue Citroen Boterkoek

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (op kamertemperatuur)
    200 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Koopmans Boterkoek
    1 Pak
    Koopmans Boterkoek
  • Bloem
    20 g
    Bloem
  • Citroenrasp (Dr. Oetker)
    1 el (eetlepels)
    Citroenrasp (Dr. Oetker)
  • Citroen
    3
    Citroen

 

  • Ei
    3
    Ei
  • Suiker (kristalsuiker)
    100 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Crème fraîche
    200 g
    Crème fraîche
  • Poedersuiker
    30 g
    Poedersuiker

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Springvorm Ø28 cm
    Springvorm Ø28 cm
  • Huishoudfolie
    Huishoudfolie
  • Mixer met deeghaken (en gardes)
    Mixer met deeghaken (en gardes)
    Productdetails
  •  
    Citruspers

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 190°C / hetelucht 170°C).

Vet de vorm licht in met boter en leg er een rond stukje bakpapier in, zo kun je straks makkelijk de boterkoek eruit tillen.

2. Boterkoekbodem maken

Roer de boter (200 g) zacht en voeg de boterkoekmix (van 1 pak Koopmans Boterkoek) toe.

Kneed het geheel met de deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg.

Pak het boterkoekdeeg in huishoudfolie in en leg het in de koelkast te rusten.

3. Vulling maken

Maak ondertussen de citroenvulling. Klop hiervoor de eieren (3 stuks) met de suiker (100 g), citroenrasp (1 el), citroensap (van 2,5 citroen) en bloem (20 g). Dit kan gewoon met een handgarde, het hoeft niet luchtig te worden.

4. Citroentaart bakken

Druk vervolgens het boterkoekdeeg dun in de vorm uit en maak een opstaand randje van het deeg.

Roer nog 1 keer de citroenvulling door, en schenk deze dan op de deegbodem. Zet de vorm voorzichtig in de oven.

Bak de citroentaart met boterkoekbodem in 40 minuten goudbruin en gaar en laat de citroentaart buiten de oven helemaal afkoelen.

5. Citroenroom maken

Pers ½ citroen uit. Klop de crème fraîche (200 g) op met de poedersuiker (30 g) en schep er vervolgens het citroensap doorheen.

Versier de afgekoelde citroentaart met deze citroenroom en maak het af met wat citroenrasp.

Bewaar de citroentaart tot serveren in de koelkast.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.