Zo maak je van een boterkoek echt een heerlijke citroentaart! Hij lijkt een beetje op een lemon meringuetaart.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 190°C / hetelucht 170°C).
Vet de vorm licht in met boter en leg er een rond stukje bakpapier in, zo kun je straks makkelijk de boterkoek eruit tillen.
Roer de boter (200 g) zacht en voeg de boterkoekmix (van 1 pak Koopmans Boterkoek) toe.
Kneed het geheel met de deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg.
Pak het boterkoekdeeg in huishoudfolie in en leg het in de koelkast te rusten.
Maak ondertussen de citroenvulling. Klop hiervoor de eieren (3 stuks) met de suiker (100 g), citroenrasp (1 el), citroensap (van 2,5 citroen) en bloem (20 g). Dit kan gewoon met een handgarde, het hoeft niet luchtig te worden.
Druk vervolgens het boterkoekdeeg dun in de vorm uit en maak een opstaand randje van het deeg.
Roer nog 1 keer de citroenvulling door, en schenk deze dan op de deegbodem. Zet de vorm voorzichtig in de oven.
Bak de citroentaart met boterkoekbodem in 40 minuten goudbruin en gaar en laat de citroentaart buiten de oven helemaal afkoelen.
Pers ½ citroen uit. Klop de crème fraîche (200 g) op met de poedersuiker (30 g) en schep er vervolgens het citroensap doorheen.
Versier de afgekoelde citroentaart met deze citroenroom en maak het af met wat citroenrasp.
Bewaar de citroentaart tot serveren in de koelkast.