Saakje

Bakmeisje bij bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Citroentaart met boterkoekbodem

Zo maak je van een boterkoek echt een heerlijke citroentaart! Hij lijkt een beetje op een lemon meringuetaart.

Bereiden

30 min

Baktijd

40 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 190°C / Hetelucht 170°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Vet de vorm licht met boter in en leg er een rond stukje bakpapier in, zo kun je straks makkelijk de boterkoek eruit tillen.

Boterkoekbodem maken

  1. Stap 3

    • 200 g boter

    • 1 pak Koopmans Boterkoek

    Roer de boter zacht en voeg de botermix toe. Kneed het geheel met de deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg.

  2. Stap 4

    Pak het boterkoekdeeg in huishoudfolie in en leg het in de koelkast te rusten.

Vulling maken

  1. Stap 5

    • 20 g bloem

    • 1 el Dr. Oetker Citroenrasp (of rasp van een citroenschil)

    • 2,5 citroenen (sap)

    • 3 eieren

    • 100 g suiker

    Maak ondertussen de citroenvulling. Klop de eieren met de suiker, citroenrasp, –sap van 2,5 citroen en bloem. Dit kan gewoon met een handgarde, het hoeft niet luchtig te worden.

Citroentaart bakken

  1. Stap 6

    Druk vervolgens het boterkoekdeeg dun in de vorm uit en maak een opstaand randje van het deeg.

  2. Stap 7

    Roer nog 1 keer de citroenvulling door, en schenk deze dan op de deegbodem. Zet de vorm voorzichtig in de oven.

  3. Stap 8

    Bak de citroentaart met boterkoekbodem in 40 minuten goudbruin en gaar en laat de citroentaart buiten de oven helemaal afkoelen.

Citroenroom maken

  1. Stap 9

    • 0,5 citroen (sap)

    • 200 g crème fraîche

    • 30 g poedersuiker

    Pers ½ citroen uit. Klop de crème fraîche op met de poedersuiker en schep er vervolgens het citroensap doorheen.

  2. Stap 10

    Versier de afgekoelde citroentaart met de citroenroom en maak het af met wat citroenrasp.

  3. Stap 11

    Bewaar de citroentaart tot serveren in de koelkast.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.