Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Citroentaart met boterkoekbodem

Citroentaart met boterkoekbodem

Dit recept is van: Saakje

  1. Citroentaart met Boterkoekbodem
Item 1 of 1
Citroentaart met boterkoekbodem
info
Benodigdheden
Stappen

Zo maak je van een boterkoek echt een heerlijke citroentaart! Hij lijkt een beetje op een lemon meringuetaart.

30 min.Bereidingstijd
40 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
TaartMeringueLemon MeringueCitroenBoterkoek

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (op kamertemperatuur)
    200 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Koopmans Boterkoek
    1 Pak
    Koopmans Boterkoek
  • Bloem
    20 g
    Bloem
  • Citroenrasp (Dr. Oetker)
    1 el (eetlepels)
    Citroenrasp (Dr. Oetker)
  • Citroen
    3 null
    Citroen

 

  • Ei
    3 null
    Ei
  • Suiker (kristalsuiker)
    100 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Crème fraîche
    200 g
    Crème fraîche
  • Poedersuiker
    30 g
    Poedersuiker

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Springvorm Ø28 cm
    Springvorm Ø28 cm
  • Huishoudfolie
    Huishoudfolie
  • Mixer met deeghaken (en gardes)
    Mixer met deeghaken (en gardes)
  •  
    Citruspers

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 190°C / hetelucht 170°C).

Vet de vorm licht in met boter en leg er een rond stukje bakpapier in, zo kun je straks makkelijk de boterkoek eruit tillen.

2. Boterkoekbodem maken

Roer de boter (200 g) zacht en voeg de boterkoekmix (van 1 pak Koopmans Boterkoek) toe.

Kneed het geheel met de deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg.

Pak het boterkoekdeeg in huishoudfolie in en leg het in de koelkast te rusten.

3. Vulling maken

Maak ondertussen de citroenvulling. Klop hiervoor de eieren (3 stuks) met de suiker (100 g), citroenrasp (1 el), citroensap (van 2,5 citroen) en bloem (20 g). Dit kan gewoon met een handgarde, het hoeft niet luchtig te worden.

4. Citroentaart bakken

Druk vervolgens het boterkoekdeeg dun in de vorm uit en maak een opstaand randje van het deeg.

Roer nog 1 keer de citroenvulling door, en schenk deze dan op de deegbodem. Zet de vorm voorzichtig in de oven.

Bak de citroentaart met boterkoekbodem in 40 minuten goudbruin en gaar en laat de citroentaart buiten de oven helemaal afkoelen.

5. Citroenroom maken

Pers ½ citroen uit. Klop de crème fraîche (200 g) op met de poedersuiker (30 g) en schep er vervolgens het citroensap doorheen.

Versier de afgekoelde citroentaart met deze citroenroom en maak het af met wat citroenrasp.

Bewaar de citroentaart tot serveren in de koelkast.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.