Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Citroencake met glazuur

Citroencake met glazuur

Dit recept is van: Koopmans

  1. Citroencake met glazuur
Item 1 of 1
Citroencake met glazuur
info
Benodigdheden
Stappen

Een plakje cake is altijd lekker! Helemaal van deze lekkere frisse citroencake met zelfgemaakt citroenglazuur. Dit glazuur maak je met poedersuiker en citroensap.

10 min.Bereidingstijd
60 min.Baktijd
Moeilijkheid
20 plakjesPorties
CakeCitroenGebakZomer

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    150 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Ei
    4 Stuk(s)
    Ei
  • Citroencake (Koopmans)
    1 pak(ken)
    Citroencake (Koopmans)
  • Water
    5 el (eetlepels)
    Water
  • Citroensap
    1.5 el (eetlepels)
    Citroensap
  • Poedersuiker
    150 g
    Poedersuiker

Keukenspullen

  • Cakevorm 30 cm
    Cakevorm 30 cm
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

  1. citroencakemetglazuur-voorbereiden>
Item 1 of 1

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C).

Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem of gebruik een bakspray.

  1. citroencakemetglazuur-botermixen>
  2. citroencakemetglazuur-boter-mix>
  3. citroencakemetglazuur-ei-water>
  4. citroencakemetglazuur-beslaginvorm>
Item 1 of 4

2. Citroencake maken

Klop de boter (150 g) met de mixer zacht en romig in een beslagkom.

Voeg de citroencakemix (1 pak), het water (5 el) en de eieren (4 stuks) in één keer toe. Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut glad en daarna op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig citroencakebeslag.

Doe het beslag in de cakevorm en bak de cake in 55 - 60 minuten gaar en goudbruin.

Laat de citroencake 10 minuten afkoelen, haal vervolgens uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.

  1. citroencakemetglazuur-glazuur>
  2. citroencakemetglazuur-glazuurovercake>
Item 1 of 2

3. Citroenglazuur maken

Meng de poedersuiker (150 g) met het citroensap (1,5 el) tot een glad glazuur. Schenk het glazuur over de afgekoelde citroencake.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.