Of je nu je eigen verjaardag viert of iemand een tof verjaardagscadeau wilt geven: in beide gevallen is een zelfgebakken cijfertaart een geweldige traktatie!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 160°C) en plaats een rooster net onder het midden van de oven.
Leg bakpapier op de bakvorm zodat je straks de biscuittaart er makkelijk uitkrijgt.
Doe de Dr. Oetker Basismix Biscuittaart (1 pak) samen met de eieren (5 stuks) en het water (50 ml) in een beslagkom. Meng het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtig beslag.
Doe de helft van het beslag in de bakvorm. Bak de biscuittaart in 30 tot 40 minuten gaar en goudbruin. Laat de biscuittaart op een rooster afkoelen. Verwijder na 10 minuten de bakvorm, draai de taart om en leg de biscuittaart op een rooster om verder af te koelen. Herhaal dit voor de andere helft van het beslag.
Klop de boter (100 g) met de mixer op de laagste stand in 1 minuut glad. Voeg de melk (125 ml), de speculaaskruiden, de Dr. Oetker Mix voor luchtige botercrème (1 zakje) toe en mix het geheel in 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.
Voeg wat speculaaskruiden toe aan de botercrème. Eerst een klein beetje toevoegen, proeven en dan eventueel meer toevoegen!
Teken een grote nummer 4 op karton en snijd het uit. Leg dit sjabloon op de twee taarten en snijd 2x het nummer uit.
Smeer een laagje botercrème op de onderste laag. Leg daar de tweede laag - tweede uitgesneden nummer 4 - op.
Besmeer alles met een laag botercrème en strijk glad.
Decoreer je cijftertaart nu naar wens! Bijvoorbeeld met Dr. Oetker Regenboogfantasie (1 strooibusje), chocolaatjes en frambozen.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.