Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Cijfertaart

Cijfertaart

Dit recept is van: Bakken.nl team

  1. Cijfertaart
Item 1 of 1
Cijfertaart
info
Benodigdheden
Stappen

Of je nu je eigen verjaardag viert of iemand een tof verjaardagscadeau wilt geven: in beide gevallen is een zelfgebakken cijfertaart een geweldige traktatie!

30 min.Bereidingstijd
30 min.Baktijd
Moeilijkheid
10-15Porties
BotercrèmeTaartThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
  • Ei
    5 Stuk(s)
    Ei
  • Water
    50 ml
    Water
  • Boter (ongezouten roomboter)
    100 g
    Boter (ongezouten roomboter)

 

  • Dr. Oetker Botercrème
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online
  • Melk
    125 ml
    Melk
  • Speculaaskruiden
    Speculaaskruiden
  • Dr. Oetker Regenboogfantasie
    1 Strooibusje(s)
    Dr. Oetker Regenboogfantasie

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Karton (of dik papier)
    Karton (of dik papier)
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  •  
    Vierkante bakvorm (24 x 24)

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 160°C) en plaats een rooster net onder het midden van de oven.

Leg bakpapier op de bakvorm zodat je straks de biscuittaart er makkelijk uitkrijgt.

2. Biscuittaart bakken

Doe de Dr. Oetker Basismix Biscuittaart (1 pak) samen met de eieren (5 stuks) en het water (50 ml) in een beslagkom. Meng het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtig beslag.

Doe de helft van het beslag in de bakvorm. Bak de biscuittaart in 30 tot 40 minuten gaar en goudbruin. Laat de biscuittaart op een rooster afkoelen. Verwijder na 10 minuten de bakvorm, draai de taart om en leg de biscuittaart op een rooster om verder af te koelen. Herhaal dit voor de andere helft van het beslag.

3. Botercrème maken

Klop de boter (100 g) met de mixer op de laagste stand in 1 minuut glad. Voeg de melk (125 ml), de speculaaskruiden, de Dr. Oetker Mix voor luchtige botercrème (1 zakje) toe en mix het geheel in 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

Speculaaskruiden

Voeg wat speculaaskruiden toe aan de botercrème. Eerst een klein beetje toevoegen, proeven en dan eventueel meer toevoegen!

4. Cijfertaart decoreren

Teken een grote nummer 4 op karton en snijd het uit. Leg dit sjabloon op de twee taarten en snijd 2x het nummer uit.

Smeer een laagje botercrème op de onderste laag. Leg daar de tweede laag - tweede uitgesneden nummer 4 - op.

Besmeer alles met een laag botercrème en strijk glad.

Decoreer je cijftertaart nu naar wens! Bijvoorbeeld met Dr. Oetker Regenboogfantasie (1 strooibusje), chocolaatjes en frambozen.

Meer bakken?

Kijk voor een cijfertaart variatie op DeLeuksteTaartenShop.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.