🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Churros

Churros

Dit recept is van: Annet

Churros
Churros
Info Benodigdheden Stappen

In Nederland kennen we churros vooral van de kermis of een braderie. In Spanje eet men churros vooral 's morgens. Het is afhankelijk per streek hoe de churros eruit ziet en of hij wel of niet met bijvoorbeeld poedersuiker wordt gegeten. In dit recept is vanillesuiker toegevoegd. En serveren we ze met chocoladeglazuur en regenboogstrooisels.

15 min. Bereidingstijd
8 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
4 Porties
Kindertraktaties Decoreren Chocolade Churros: een heerlijke Spaanse lekkernij Thema recepten Bakken met kinderen Donuts
5
1 beoordeling Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Water
    700 ml
    Water
  • Zout
    0.5 tl (theelepels)
    Zout
  • Koopmans Patentbloem Kristal
    350 g
    Koopmans Patentbloem Kristal
  • Zonnebloemolie
    1250 ml
    Zonnebloemolie

 

  • Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
  • Dr. Oetker Glazuur Choco
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Glazuur Choco
  • Dr. Oetker Regenboogfantasie
    Dr. Oetker Regenboogfantasie

Keukenspullen

  • Pan
    Pan
  • Spuitzak (met gekarteld spuitmondje)
    Spuitzak (met gekarteld spuitmondje)
    Bestel dit product online
  • Friteuse (of diepe pan)
    Friteuse (of diepe pan)
  • Houten lepel
    Houten lepel
  •  
    Schuimspaan

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Doe het water (700 ml) met het zout (0,5 tl) in een pan. Breng dit aan de kook. Meng de bloem (350 ml) met de vanillesuiker (2 zakjes) en voeg dit toe. Roer tot er een stevig deeg ontstaat.

Roer het deeg door tot het deeg niet langer aan de bodem van de pan plakt. Wanneer het deeg niet mooi glad is kan het nog even gemixt worden met de mixer. Zo ontstaat er ook een mooi glad deeg.

Laat het deeg afkoelen.

2. Bak je churros en decoreer

Verwarm de olie (1250 ml) tot 180°C.

Doe het deeg in de spuitzak met het kartel spuitmondje. Spuit de churros direct in de pan. Doe dit door stukken van ongeveer 10 centimeter te spuiten en deze met een schaar af te knippen.

Frituur de churros ongeveer 7 tot 10 minuten. Verwijder de churros uit het vet. Laat de churros uitlekken op een stukje keukenrol.

Verwarm de chocolade glazuur (1 zakje) 10 minuten in heet water en kneed het goed door. Knip een hoekje af en doe de glazuur in een klein kommetje wat hoog en smal is. Doop de churros in de chocolade en versier ze met de regenboogstrooisels. Laat de chocolade opstijven. Klaar om te serveren!

Olie verhitten

Wanneer je de olie verhit tot 180°, zal deze ietsje afkoelen zodra je er deeg aan toevoegt. De churros schroeien net snel genoeg dicht.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.