Annet

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Churros

In Nederland kennen we churros vooral van de kermis of een braderie. In Spanje eet men churros vooral 's morgens. Het is afhankelijk per streek hoe de churros eruit ziet en of hij wel of niet met bijvoorbeeld poedersuiker wordt gegeten. In dit recept is vanillesuiker toegevoegd. En serveren we ze met chocoladeglazuur en regenboogstrooisels.

Bereiden

15 min

Baktijd

8 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

4 porties

Voorbereiden

 1. Stap 1

  • 700 ml water

  • ½ tl zout

  • 350 g Koopmans Patentbloem Kristal

  • 2 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker

  Doe het water met het zout in een pan. Breng dit aan de kook. Meng de bloem met de vanillesuiker en voeg dit toe. Roer tot er een stevig deeg ontstaat.

 2. Stap 2

  Roer het deeg door tot het deeg niet langer aan de bodem van de pan plakt. Wanneer het deeg niet mooi glad is kan het nog even gemixt worden met de mixer. Zo ontstaat er ook een mooi glad deeg.

 3. Stap 3

  Laat het deeg afkoelen.

Bak je churros en decoreer

 1. Stap 4

  Verwarm de olie tot 180°C.

  Wanneer je de olie verhit tot 180°, zal deze ietsje afkoelen zodra je er deeg aan toevoegt. De churros schroeien net snel genoeg dicht.

 2. Stap 5

  Doe het deeg in de spuitzak met het kartel spuitmondje. Spuit de churros direct in de pan. Doe dit door stukken van ongeveer 10 centimeter te spuiten en deze met een schaar af te knippen.

 3. Stap 6

  Frituur de churros ongeveer 7 tot 10 minuten. Verwijder de churros uit het vet. Laat de churros uitlekken op een stukje keukenrol.

 4. Stap 7

  • 1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco

  • Dr. Oetker Regenboogfantasie

  Verwarm de chocolade glazuur 10 minuten in heet water en kneed het goed door. Knip een hoekje af en doe de glazuur in een klein kommetje wat hoog en smal is. Doop de churros in de chocolade en versier ze met de regenboogstrooisels. Laat de chocolade opstijven. Klaar om te serveren!

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.