Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Churros

Churros

Dit recept is van: Annet

  1. Churros
Item 1 of 1
Churros
info
Benodigdheden
Stappen

In Nederland kennen we churros vooral van de kermis of een braderie. In Spanje eet men churros vooral 's morgens. Het is afhankelijk per streek hoe de churros eruit ziet en of hij wel of niet met bijvoorbeeld poedersuiker wordt gegeten. In dit recept is vanillesuiker toegevoegd. En serveren we ze met chocoladeglazuur en regenboogstrooisels.

15 min.Bereidingstijd
8 min.Baktijd
Moeilijkheid
4Porties
KindertraktatiesDecorerenChocoladeChurros: een heerlijke Spaanse lekkernijThema receptenBakken met kinderenDonuts

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Water
    700 ml
    Water
  • Zout
    0.5 tl (theelepels)
    Zout
  • Koopmans Patentbloem Kristal
    350 g
    Koopmans Patentbloem Kristal
  • Zonnebloemolie
    1250 ml
    Zonnebloemolie

 

  • Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
  • Dr. Oetker Glazuur Choco
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Glazuur Choco
  • Dr. Oetker Regenboogfantasie
    Dr. Oetker Regenboogfantasie

Keukenspullen

  • Pan
    Pan
  • Spuitzak (met gekarteld spuitmondje)
    Spuitzak (met gekarteld spuitmondje)
    Bestel dit product online
  • Friteuse (of diepe pan)
    Friteuse (of diepe pan)
  • Houten lepel
    Houten lepel
  •  
    Schuimspaan

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Doe het water (700 ml) met het zout (0,5 tl) in een pan. Breng dit aan de kook. Meng de bloem (350 ml) met de vanillesuiker (2 zakjes) en voeg dit toe. Roer tot er een stevig deeg ontstaat.

Roer het deeg door tot het deeg niet langer aan de bodem van de pan plakt. Wanneer het deeg niet mooi glad is kan het nog even gemixt worden met de mixer. Zo ontstaat er ook een mooi glad deeg.

Laat het deeg afkoelen.

2. Bak je churros en decoreer

Verwarm de olie (1250 ml) tot 180°C.

Doe het deeg in de spuitzak met het kartel spuitmondje. Spuit de churros direct in de pan. Doe dit door stukken van ongeveer 10 centimeter te spuiten en deze met een schaar af te knippen.

Frituur de churros ongeveer 7 tot 10 minuten. Verwijder de churros uit het vet. Laat de churros uitlekken op een stukje keukenrol.

Verwarm de chocolade glazuur (1 zakje) 10 minuten in heet water en kneed het goed door. Knip een hoekje af en doe de glazuur in een klein kommetje wat hoog en smal is. Doop de churros in de chocolade en versier ze met de regenboogstrooisels. Laat de chocolade opstijven. Klaar om te serveren!

Olie verhitten

Wanneer je de olie verhit tot 180°, zal deze ietsje afkoelen zodra je er deeg aan toevoegt. De churros schroeien net snel genoeg dicht.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.