De allerlekkerste chocolate chip cookies met witte en bruine chocolade en heerlijke pecans!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Smelt de roomboter (125 g) in een steelpannetje op laag vuur. Haal zodra de boter bruin begint te kleuren de pan van het vuur en laat afkoelen.
Doe de gesmolten roomboter samen met de witte basterdsuiker (50 g) en de lichtbruine basterdsuiker (135 g) in een mengkom en klop glad met een garde.
Voeg het grofgemalen zeezout (1 tl), een ei (1 stuks) en de vanille aroma (1 tl) toe en klop glad. Zeef de Koopmans Patentbloem Kristal (160 g) samen met de baking soda (0,5 tl) en het Dr. Oetker Backin bakpoeder (0,5 tl) boven de mengkom en roer met behulp van een spatel tot een glad deeg.
Spatel tenslotte de Dr. Oetker Chocolate chips (70 g) de grofgehakte witte chocolade (70 g) en de grofgehakte pecannoten (70 g) door het deeg. Dek af met folie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm ondertussen de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C). Bekleed beide bakplaten met bakpapier.
Schep met een ijslepel - of met 2 eetlepels - 12 bolletjes deeg uit de mengkom. Plaats op iedere bakplaat 6 bolletjes. Deze koeken lopen uit, dus laat voldoende ruimte tussen het beslag.
Plaats de bakplaten één voor één in het midden van de oven en bak de koeken in 12 tot 15 minuten gaar en goudbruin. Laat goed afkoelen en verwijder dan van de bakplaat.
Koekdeeg is altijd nog zacht aan het einde van de baktijd. Pas bij het afkoelen worden de koeken krokant.
Garneer de chocolate chip cookies voor serveren met nog wat snufjes gemalen grof zeezout (1 tl).
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.