Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Chocolate chip cookies

Die allerlekkerste chocolate chip cookies met witte en bruine chocolade en die heerlijke pecans!

Bereiden

30 min

Baktijd

12 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 koeken

Koekendeeg maken

  1. Stap 1

    • 125 g roomboter

    Smelt de roomboter in een steelpannetje op laag vuur. Haal zodra de boter bruin begint te kleuren de pan van het vuur en laat afkoelen.

  2. Stap 2

    • 50 g witte basterdsuiker

    • 135 g lichtbruine basterdsuiker

    Doe de gesmolten roomboter samen met de witte basterdsuiker en de lichtbruine basterdsuiker in een mengkom en klop glad met een garde.

  3. Stap 3

    • 1 tl zeezout (grofgemalen)

    • 1 ei

    • 1 tl Dr. Oetker Vanille Aroma

    • 160 g Koopmans Patentbloem Kristal

    • 0,5 tl Dr. Oetker Baksoda

    • 0,5 tl Dr. Oetker Backin

    Voeg 1 theelepel van het zeezout, een ei en de vanille aroma toe en klop glad. Zeef de kristalbloem samen met de baking soda en het bakpoeder boven de mengkom en roer met behulp van een spatel tot een glad deeg.

  4. Stap 4

    • 70 g Dr. Oetker Chocolate Chips

    • 70 g witte chocolade (grofgehakt)

    • 70 g pecannoten (grofgehakt)

    Spatel tenslotte de chocolate chips, de witte chocolade en de pecannoten door het deeg. Dek af met folie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.

Chocolate chip koeken bakken

Elektrisch 170°C / Hetelucht 170°C

  1. Stap 5

    Verwarm ondertussen de oven voor. Bekleed beide bakplaten met bakpapier.

  2. Stap 6

    Schep met een ijslepel- of met 2 eetlepels - 12 bolletjes deeg uit de mengkom. Plaats op iedere bakplaat 6 bolletjes. Deze koeken lopen uit dus laat voldoende ruimte tussen het beslag.

  3. Stap 7

    Plaats de bakplaten één voor één in het midden van de oven en bak de koeken in 12 tot 15 minuten gaar en goudbruin. Laat goed afkoelen en verwijder dan van de bakplaat.

    Koekdeeg is altijd nog zacht aan het einde van de baktijd. Pas bij het afkoelen worden de koeken krokant.

  4. Stap 8

    • 1 tl zeezout (grofgemalen)

    Garneer de chocolate chip cookies voor serveren met wat nog wat snufjes grof zeezout.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.