Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies

Dit recept is van: Bakken.nl team

  1. Chocolate chip cookies
Item 1 of 1
Chocolate chip cookies
info
Benodigdheden
Stappen

De allerlekkerste chocolate chip cookies met witte en bruine chocolade en heerlijke pecans!

30 min.Bereidingstijd
12 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
KoekjesChocoladeNotenChocolate chipsFeestjeWitte chocolade

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Roomboter (gesmolten)
    125 g
    Roomboter (gesmolten)
  • Witte basterdsuiker
    50 g
    Witte basterdsuiker
  • Lichtbruine basterdsuiker
    135 g
    Lichtbruine basterdsuiker
  • Zeezout (grofgemalen)
    2 tl (theelepels)
    Zeezout (grofgemalen)
  • Ei
    1 Stuk(s)
    Ei
  • Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
    1 tl (theelepels)
    Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)

 

  • Koopmans Patentbloem Kristal
    160 g
    Koopmans Patentbloem Kristal
  • Baking soda
    0.5 tl (theelepels)
    Baking soda
  • Dr. Oetker Backin bakpoeder
    0.5 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Backin bakpoeder
  • Dr. Oetker Chocolate Chips
    70 g
    Dr. Oetker Chocolate Chips
  • Witte chocolade
    70 g
    Witte chocolade
  • Pecannoten
    70 g
    Pecannoten

Keukenspullen

  • Steelpan
    Steelpan
  • Garde
    Garde
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Zeefje
    Zeefje
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Huishoudfolie
    Huishoudfolie
  • Bakplaat
    2 Stuk(s)
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • IJslepel
    IJslepel

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

  1. chocolate-chip-cookies-boter>
  2. chocolate-chip-cookies-botersmelten>
  3. chocolate-chip-boterensuiker>
  4. chocolate-chip-cookies-aroma>
  5. chocolate-chip-bloemenbakingsoda>
  6. chocolate-chip-chocolate>
  7. chocolate-chip-afdekken>
Item 1 of 7

1. Koekjesdeeg maken

Smelt de roomboter (125 g) in een steelpannetje op laag vuur. Haal zodra de boter bruin begint te kleuren de pan van het vuur en laat afkoelen.

Doe de gesmolten roomboter samen met de witte basterdsuiker (50 g) en de lichtbruine basterdsuiker (135 g) in een mengkom en klop glad met een garde.

Voeg het grofgemalen zeezout (1 tl), een ei (1 stuks) en de vanille aroma (1 tl) toe en klop glad. Zeef de Koopmans Patentbloem Kristal (160 g) samen met de baking soda (0,5 tl) en het Dr. Oetker Backin bakpoeder (0,5 tl) boven de mengkom en roer met behulp van een spatel tot een glad deeg.

Spatel tenslotte de Dr. Oetker Chocolate chips (70 g) de grofgehakte witte chocolade (70 g) en de grofgehakte pecannoten (70 g) door het deeg. Dek af met folie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.

  1. chocolate-chip-opbakplaat>
  2. chocolate-chip-zeezout>
Item 1 of 2

2. Chocolate chip cookies bakken

Verwarm ondertussen de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C). Bekleed beide bakplaten met bakpapier.

Schep met een ijslepel - of met 2 eetlepels - 12 bolletjes deeg uit de mengkom. Plaats op iedere bakplaat 6 bolletjes. Deze koeken lopen uit, dus laat voldoende ruimte tussen het beslag.

Plaats de bakplaten één voor één in het midden van de oven en bak de koeken in 12 tot 15 minuten gaar en goudbruin. Laat goed afkoelen en verwijder dan van de bakplaat.

Koekdeeg is altijd nog zacht aan het einde van de baktijd. Pas bij het afkoelen worden de koeken krokant.

Garneer de chocolate chip cookies voor serveren met nog wat snufjes gemalen grof zeezout (1 tl).

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.