Ben jij ook zo gek op de Tony's Chocolonely's® chocolade met karamel-zeezout? Met deze chocolade kun je ook heel lekker bakken. Met dit recept bak je een heerlijke chocoladetaart zonder oven met deze superlekkere chocolade!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.
Verkruimel de mariabiscuit (250 g) in de keukenmachine of met een deegroller. Smelt de boter (100 g) en meng dit door de koekjes. Bekleed de springvorm met bakpapier. Bedek de bodem van de springvorm met het mengsel en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.
Maria biscuits zijn droge koekjes en hebben daarom vaker wat meer boter nodig dan ander soort koekjes. Om ervoor te zorgen dat je deeg niet te kruimelig blijft, verkruimel dan eerst de koekjes en voeg langzaamaan de gesmolten boter toe totdat het koekkruim de juiste structuur heeft. Mocht je kruimeldeeg na 100 g boter nog te droog zijn, dan kun je beetje bij beetje iets meer boter toevoegen dan aangegeven, totdat je een vast deeg hebt. Druk deze vervolgens goed aan met de bolle kant van een lepel.
Verwarm de slagroom (400 ml) in een pannetje, maar laat deze niet koken. Breek of hak de Tony's Chocolonely met karamel-zeezout (200 g) in stukjes en doe deze in een vuurvaste kom. Schenk de warme slagroom op de Tony Chocolonely en roer tot alles is gesmolten. Schenk de ganache op de koekbodem en laat zeker 2 uur opstijven in de koelkast.
Hak de overige chocolade (50 g) in kleine stukjes. Decoreer de chocoladetaart met de kleine stukjes chocolade en de karamelsaus (1 flesje).