Cathy

Decoratie- en bakster van Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Chocoladetaart met Tony's Chocolonely® zonder oven

Ben jij ook zo gek op de Tony's Chocolonely's® chocolade karamel-zeezout? Met deze chocolade kun je ook heel lekker bakken. Met dit no bake recept bak je een heerlijke chocoladetaart zonder oven met deze superlekkere chocolade.

Bereiden

15 min

Opstijftijd

150 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

16 taartpunten

Voorbereiden

  1. Stap 1

    Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

Kruimelbodem

  1. Stap 2

    • 250 g maria biscuit

    • 100 g boter

    Verkruimel de koekjes in de keukenmachine of met een deegroller. Smelt de boter en meng dit door de koekjes.

  2. Stap 3

    Bekleed de springvorm met bakpapier. Bedek de bodem van de springvorm met het mengsel en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

Chocolade vulling bereiden

  1. Stap 4

    • 200 g Tony's Chocolonely melk karamel zeezout®

    • 400 ml slagroom

    Verwarm de slagroom in een pannetje maar laat deze niet koken.

  2. Stap 5

    Breek of hak de Tony Chocolonely met karamel zeezout in stukjes en doe deze in een vuurvaste kom.

  3. Stap 6

    Schenk de warme slagroom op de Toblerone en roer tot alles is gesmolten.

  4. Stap 7

    Schenk de ganache op de koekbodem en laat zeker 2 uur opstijven in de koelkast.

Serveren

  1. Stap 8

    • 1 flesje karamelsaus

    • 50 g Tony's Chocolonely melk karamel zeezout®

    Hak de chocolade in kleine stukjes. Decoreer de chocoladetaart met de kleine stukjes chocolade en de Salted Caramel Cake- & Taartvulling.

    Topping

    Voeg wat grof zeezout toe als topping.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.