Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Chocoladetaart met Toblerone

Chocoladetaart met Toblerone

Dit recept is van: Cathy

  1. chocoladetaart met toblerone
Item 1 of 1
Chocoladetaart met Toblerone
info
Benodigdheden
Stappen

Deze chocoladetaart met Toblerone® is romig, fudgy en vol van smaak. Je bakt hem niet in de oven, maar in de koelkast. Handig!

15 min.Bereidingstijd
150 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
16Porties
Zonder ovenTaartChocoladetaartChocolade

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Maria biscuit
    250 g
    Maria biscuit
  • Boter (ongezouten roomboter)
    100 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  •  
    300 g
    Toblerone®
  • Verse slagroom (onbereid)
    400 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  •  
    3 el (eetlepels)
    Nougatine

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Steelpan
    Steelpan
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

2. Kruimelbodem

Verkruimel de mariabiscuits (250 g) in de keukenmachine of met een deegroller. Smelt de boter (100 g) en meng dit door de koekjes. Bedek de bodem van de springvorm met het mengsel en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

De perfecte kruimelbodem

Maria biscuits zijn droge koekjes en hebben daarom vaker wat meer boter nodig dan ander soort koekjes. Om ervoor te zorgen dat je deeg niet te kruimelig blijft, verkruimel dan eerst de koekjes en voeg langzaamaan de gesmolten boter toe totdat het koekkruim de juiste structuur heeft. Mocht je kruimeldeeg na 100 g boter nog te droog zijn, dan kun je beetje bij beetje iets meer boter toevoegen dan aangegeven, totdat je een vast deeg hebt. Druk deze vervolgens goed aan met de bolle kant van een lepel.

3. Chocoladevulling bereiden

Verwarm de slagroom (400 ml) in een pannetje, maar laat deze niet koken. Breek of hak de Toblerone® (300 g) in stukjes en doe deze in een vuurvaste kom. Schenk de warme slagroom op de Toblerone® en roer tot alles is gesmolten. Dit mengsel is de ganache.

Laat de ganache afkoelen tot kamertemperatuur voordat je het mengsel over de taart giet. Houd in de gaten dat de ganache voldoende vloeibaar blijft.

Schenk de ganache op de koekbodem en laat zeker 2 uur opstijven in de koelkast.

4. Serveren

Strooi de Dr. Oetker Nougatine (3 el) over de chocoladetaart. Snijd met behulp van een mes de taart los van de rand.

Snijden

Spoel een mes af met warm water, voordat je een taartpunt snijdt.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.