Cathy

Decoratie- en bakster van Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Chocoladetaart met Toblerone®

Deze chocoladetaart met Toblerone® bak je zonder oven. Romig, fugdy en vol van smaak. Deze chocoladetaart bak je in jouw koelkast, handig!

Bereiden

15 min

Opstijftijd

150 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

16 taartpunten

Voorbereiden

  1. Stap 1

    Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

Kruimelbodem

  1. Stap 2

    • 250 g maria biscuit

    • 100 g boter

    Verkruimel de koekjes in de keukenmachine of met een deegroller. Smelt de boter en meng dit door de koekjes.

  2. Stap 3

    Bekleed de springvorm met bakpapier. Bedek de bodem van de springvorm met het mengsel en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

Chocolade vulling bereiden

  1. Stap 4

    • 300 g Toblerone®

    • 400 ml slagroom

    Verwarm de slagroom in een pannetje maar laat deze niet koken.

  2. Stap 5

    Breek of hak de Toblerone in stukjes en doe deze in een vuurvaste kom.

  3. Stap 6

    Schenk de warme slagroom op de Toblerone en roer tot alles is gesmolten.

  4. Stap 7

    Schenk de ganache op de koekbodem en laat zeker 2 uur opstijven in de koelkast.

Serveren

  1. Stap 8

    • 3 el Dr. Oetker Nougatine

    Strooi de Nougatine over de chocoladetaart. Snijd met behulp van een mes de taart los van de rand.

    Snijtip

    Spoel een mes af met warm water, voordat je een taartpunt snijdt.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.