Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Chocoladetaart met mango en rode peper

Chocoladetaart met mango en rode peper

Dit recept is van: Bakken.nl team

  1. No-Bake-Mango-Rode-Peper-Chocoladetaart
Item 1 of 1
Chocoladetaart met mango en rode peper
info
Benodigdheden
Stappen

Een chocoladetaart met pit! Deze romige no bake chocoladetaart heeft de ultieme smaak combinatie. Romige chocolade, zoete mango en pittige rode peper.

15 min.Bereidingstijd
150 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
16Porties
Zonder ovenTaartChocoladetaartChocoladeThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  •  
    1 Stuk(s)
    Rode peper
  • Water
    100 ml
    Water
  • Boter (ongezouten roomboter)
    100 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Maria biscuit
    250 g
    Maria biscuit

 

  • Pure chocolade
    100 g
    Pure chocolade
  • Slagroom (ongezoet)
    100 ml
    Slagroom (ongezoet)
  • Mango
    2 Stuk(s)
    Mango

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Zeefje
    Zeefje
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Steelpan
    Steelpan
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Halveer de rode peper over de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper in kleine stukjes. Breng het water (100 ml) aan de kook, voeg de rode peper toe en laat het water met de pepers vervolgens goed afkoelen. Zeef zodra het water afgekoeld is de stukjes rode peper uit het water en bewaar zowel de stukjes peper als het peperwater.

2. Choco Kruimelbodem

Smelt de boter (100 g) in een pannetje. Neem de pan van het vuur en roer de verkruimelde maria biscuitjes (250 g) door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de springvorm en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

De perfecte kruimelbodem

Maria biscuits zijn droge koekjes en hebben daarom vaker wat meer boter nodig dan ander soort koekjes. Om ervoor te zorgen dat je deeg niet te kruimelig blijft, verkruimel dan eerst de koekjes en voeg langzaamaan de gesmolten boter toe totdat het koekkruim de juiste structuur heeft. Mocht je kruimeldeeg na 100 g boter nog te droog zijn, dan kun je beetje bij beetje iets meer boter toevoegen dan aangegeven, totdat je een vast deeg hebt. Druk deze vervolgens goed aan met de bolle kant van een lepel.

3. Chocolade vulling bereiden

Verhit de slagroom (100 ml) op het vuur. Laat het niet koken. Meng de gebroken pure chocolade (100 g) in een warmte vaste kom met de slagroom tot de chocolade gesmolten is. Laat dit vervolgens afkoelen. Spatel vervolgens voorzichtig twee derde van de rode peper stukjes erdoor en verdeel de taartvulling over de bodem. Schil de mango’s (2 stuks) en snijd in blokjes van 1 bij 1 cm. Verdeel over de chocoladevulling en decoreer met de overige peper stukjes. Zet de springvorm in de koelkast en laat de chocoladetaart ten minste 2.5 uur opstijven.

4. Serveren

Snijd met behulp van een mes de chocoladetaart los van de rand. Spoel een mes af met warm water, voordat je een taartpunt snijdt.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.