Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Chocoladetaart met mango en rode peper

Een chocoladetaart met pit! Deze romige no bake chocoladetaart heeft de ultieme smaak combinatie. Romige chocolade, zoete mango en pittige rode peper.

Bereiden

15 min

Opstijftijd

150 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

16 taartpunten

Voorbereiden

  1. Stap 1

    Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

  2. Stap 2

    • 1 rode peper

    • 100 ml water

    Halveer de rode peper over de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper in kleine stukjes. Breng het water aan de kook, voeg de rode peper toe en laat het water met de pepers vervolgens goed afkoelen.

  3. Stap 3

    Zeef zodra het water afgekoeld is de stukjes rode peper uit het water en bewaar zowel de stukjes peper als het peperwater.

Choco Kruimelbodem

  1. Stap 4

    • 100 g boter

    • 250 g maria biscuit

    Smelt de boter in een pannetje. Neem de pan van het vuur en roer de verkruimelde maria biscuitjes door de gesmolten boter.

  2. Stap 5

    Bedek de bodem van de springvorm en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

Chocolade vulling bereiden

  1. Stap 6

    • 100 g pure chocolade

    • 100 ml slagroom

    Verhit de slagroom op het vuur. Laat het niet koken. Meng de gebroken pure chocolade in een warmte vaste kom met de slagroom tot de chocolade gesmolten is. Laat dit vervolgens afkoelen.

  2. Stap 7

    Spatel vervolgens voorzichtig tweederde van de rode peper stukjes erdoor en verdeel de taartvulling over de bodem.

  3. Stap 8

    • 2 mango's

    Schil de mango’s en snijd in blokjes van 1 bij 1 cm. Verdeel over de chocoladevulling en decoreer met de overige peper stukjes.

  4. Stap 9

    Zet de springvorm in de koelkast en laat de chocoladetaart ten minste 2,5 uur opstijven.

Serveren

  1. Stap 10

    Snijd met behulp van een mes de chocoladetaart los van de rand. Spoel een mes af met warm water, voordat je een taartpunt snijdt.

    Topping

    Voeg wat grof zeezout toe als topping.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.