Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Chocoladetaart met blauwe bessen en witte chocolade

Chocoladetaart met blauwe bessen en witte chocolade

Dit recept is van: Saakje

  1. chocoladetaart zonder oven met witte chocolade
Item 1 of 1
Chocoladetaart met blauwe bessen en witte chocolade
info
Benodigdheden
Stappen

Deze easy peasy chocoladetaart is belachelijk lekker met frisse blauwe bessen en stukjes witte chocolade. En ideaal aan deze chocoladetaart: no bake, dus geen oven nodig!

20 min.Bereidingstijd
150 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
16Porties
ChocoladeChocoladetaartTaartZonder oven

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Maria biscuit
    250 g
    Maria biscuit
  • Boter (ongezouten roomboter)
    100 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Pure chocolade
    300 g
    Pure chocolade
  • Verse slagroom (onbereid)
    400 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Witte chocolade
    150 g
    Witte chocolade
  • Blauwe bessen
    100 g
    Blauwe bessen

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Dunschiller
    Dunschiller
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Steelpan
    Steelpan
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Leg een velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

2. Kruimelbodem

Verkruimel de Mariabiscuit (250 g) met een deegroller of in de keukenmachine. Smelt de boter (100 g) en meng dit door de koekjes.

Bekleed de springvorm met bakpapier. Bedek de bodem van de springvorm met het mengsel en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

De perfecte kruimelbodem

Maria biscuits zijn droge koekjes en hebben daarom vaker wat meer boter nodig dan ander soort koekjes. Om ervoor te zorgen dat je deeg niet te kruimelig blijft, verkruimel dan eerst de koekjes en voeg langzaamaan de gesmolten boter toe totdat het koekkruim de juiste structuur heeft. Mocht je kruimeldeeg na 100 g boter nog te droog zijn, dan kun je beetje bij beetje iets meer boter toevoegen dan aangegeven, totdat je een vast deeg hebt. Druk deze vervolgens goed aan met de bolle kant van een lepel.

3. Chocoladevulling bereiden

Verwarm de slagroom (400 ml) in een pannetje maar laat deze niet koken.

Breek of hak de pure chocolade (300 g) in stukjes en doe deze in een vuurvaste kom.

Schenk de warme slagroom op de chocolade en roer tot alles is gesmolten.

Hak een deel van de witte chocolade (100 g) ook in stukjes van ongeveer 0,5 bij 0,5 cm.

Spatel tenslotte de blauwe bessen (100 g) en de stukjes witte chocolade door het mengsel. Houd een paar blauwe bessen over voor de garnering.

4. Chocoladetaart bakken zonder oven

Verdeel de chocoladevulling over de kruimelbodem en zet de vorm in de koelkast. Laat de no bake-chocoladetaart ten minste 2,5 uur opstijven.

5. Chocoladetaart decoreren

Maak met behulp van een dunschiller of een kaasschaaf mooie schilfers van de resterende witte chocolade (50 g).

Versier de chocoladetaart met de witte chocolade en het handje blauwe bessen.

Taart aansnijden

Gebruik een met warm water afgespoeld mes voor het aansnijden van een mooie taartpunt.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.