Saakje

Bakmeisje bij bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Chocoladetaart met blauwe bessen en witte chocolade

Nogal easy peasy deze chocoladetaart én belachelijk lekker met frisse blauwe bessen en stukjes witte chocolade. En ideaal aan deze chocoladetaart: NO BAKE, dus geen oven nodig! De chocoladetaart is extra lekker gemaakt met witte chocolade en blauwe bessen.

Bereiden

20 min

Opstijftijd

150 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

16 taartpunten

Voorbereiden

  1. Stap 1

    Leg een velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

Kruimelbodem

  1. Stap 2

    • 250 g maria biscuit

    • 100 g boter

    Verkruimel de koekjes in de keukenmachine of met een deegroller. Smelt de boter en meng dit door de koekjes.

  2. Stap 3

    Bekleed de springvorm met bakpapier. Bedek de bodem van de springvorm met het mengsel en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

Chocolade vulling bereiden

  1. Stap 4

    • 300 g pure chocolade

    • 400 ml slagroom

    Verwarm de slagroom in een pannetje maar laat deze niet koken.

  2. Stap 5

    Breek of hak de chocolade in stukjes en doe deze in een vuurvaste kom.

  3. Stap 6

    Schenk de warme slagroom op de chocolade en roer tot alles is gesmolten.

  4. Stap 7

    • 100 g witte chocolade

    Hak de witte chocolade ook in stukjes van ongeveer 0,5 bij 0,5 cm.

  5. Stap 8

    • 100 g blauwe bessen

    Spatel tenslotte de blauwe bessen en de stukjes witte chocolade door het mengsel.

Chocoladetaart bakken zonder oven

  1. Stap 9

    Verdeel de chocoladevulling over de kruimelbodem en zet de vorm in de koelkast. Laat de no bake chocoladetaart tenminste 2,5 uur opstijven.

Chocoladetaart decoreren

  1. Stap 10

    • 50 g witte chocolade

    Maak met behulp van een dunschiller of een kaasschaaf mooie schilfers van de witte chocolade.

  2. Stap 11

    Versier de chocoladetaart met de witte chocolade en het handje blauwe bessen.

    No Bake taart snijden

    Snijd de chocoladetaart aan met een warm mes, dan krijg je mooie stukken.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.