Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Chocoladetaart met vier laagjes

Chocoladetaart met vier laagjes

Dit recept is van: Saakje

  1. Chocoladecake met lagen
Item 1 of 1
Chocoladetaart met vier laagjes
info
Benodigdheden
Stappen

Maak van een chocoladecake een heerlijke chocoladetaart. De laagjes zijn gevuld met roomkaas en frambozen.

50 min.Bereidingstijd
30 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
ChocoladeChocoladetaartTaartMoederdagVerjaardagValentijnFrambozenThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (op kamertemperatuur)
    220 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Koopmans Chocolade Cake
    1 Pak
    Koopmans Chocolade Cake
  • Ei
    4 null
    Ei
  • Witte chocolade
    200 g
    Witte chocolade
  • Verse slagroom (onbereid)
    200 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Suiker (kristalsuiker)
    75 g
    Suiker (kristalsuiker)

 

  • MonChou®
    200 g
    MonChou®
  • Frambozen
    100 g
    Frambozen
  • Pure chocolade
    75 g
    Pure chocolade
  • Rood fruit (bijv. aardbeien, rode bessen, framboos)
    200 g
    Rood fruit (bijv. aardbeien, rode bessen, framboos)
  • Witte chocolade
    50 g
    Witte chocolade

Keukenspullen

  • Broodmes
    Broodmes
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Satéprikker
    Satéprikker
  • Springvorm Ø18 cm
    2 null
    Springvorm Ø18 cm
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C).

Vet de springvormen in met boter en leg op de bodem een stukje bakpapier.

2. Chocoladebeslag maken

Klop de boter (200 g) met de mixer in een beslagkom zacht en romig.

Voeg de cakemix (1 pak Koopmans) en de eieren (4 stuks) toe.

Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel.

Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in circa 3 minuten tot een luchtig beslag.

Spatel de stukjes witte chocolade (200 g) door het beslag.

Verdeel het beslag over de twee springvormen en bak de cakes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Haal de cakes uit de oven en laat deze op een rooster helemaal afkoelen.

Gebruik je één springvorm? Dat kan ook!

Heb je geen twee springvormen, verdeel dan het beslag in twee gelijke delen en bak de cakes na elkaar.

3. Chocoladecake vullen

Snijd beide cakes in 2 lagen. Dit gaat het beste met een broodmes. Je hebt nu 4 lagen chocoladecake. Leg de onderste cakelaag op een mooie schaal. Klop de slagroom (200 ml) met de suiker (75 g) stijf. Roer de roomkaas (200 g) los en mix dit met de opgeklopte slagroom.

Druk de frambozen (100 g) door een zeef, vang het vruchtvlees en sap op. Roer dit door het slagroom-roomkaasmengsel zodat je een mooie roze kleur krijgt.

4. Laagjestaart maken

Nu kun je beginnen met opbouwen. Bestrijk de onderste helft met 1/3 van het slagroom-roomkaasmengsel. Leg de 2de laag cake er op en smeer weer 1/3 van het slagroom-roomkaasmengsel op de laag. Leg hier bovenop de derde laag cake en bestrijk deze ook met het roze mengsel.

Nu mag de bovenste laag er op, druk deze voorzichtig aan. Tip: als je het gevoel hebt dat de taart wat wankel is, smokkel dan met een satéprikker in het midden, dan blijven de lagen netjes op elkaar.

5. Chocoladetopping maken

Smelt de pure chocolade (75 g) met de roomboter (20 g) rustig in een steelpan.

Giet het mengsel over de taart en laat het lekker over de rand afdruipen.

Versier naar wens met fruit (200 g) en stukjes witte chocolade (50 g).

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.