Maak van een chocoladecake een heerlijke chocoladetaart. De laagjes zijn gevuld met roomkaas en frambozen.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster iets onder het midden en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C).
Vet de springvormen in met boter en leg op de bodem een stukje bakpapier.
Klop de boter (200 g) met de mixer in een beslagkom zacht en romig.
Voeg de cakemix (1 pak Koopmans) en de eieren (4 stuks) toe.
Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel.
Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in circa 3 minuten tot een luchtig beslag.
Spatel de stukjes witte chocolade (200 g) door het beslag.
Verdeel het beslag over de twee springvormen en bak de cakes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Haal de cakes uit de oven en laat deze op een rooster helemaal afkoelen.
Heb je geen twee springvormen, verdeel dan het beslag in twee gelijke delen en bak de cakes na elkaar.
Snijd beide cakes in 2 lagen. Dit gaat het beste met een broodmes. Je hebt nu 4 lagen chocoladecake. Leg de onderste cakelaag op een mooie schaal. Klop de slagroom (200 ml) met de suiker (75 g) stijf. Roer de roomkaas (200 g) los en mix dit met de opgeklopte slagroom.
Druk de frambozen (100 g) door een zeef, vang het vruchtvlees en sap op. Roer dit door het slagroom-roomkaasmengsel zodat je een mooie roze kleur krijgt.
Nu kun je beginnen met opbouwen. Bestrijk de onderste helft met 1/3 van het slagroom-roomkaasmengsel. Leg de 2de laag cake er op en smeer weer 1/3 van het slagroom-roomkaasmengsel op de laag. Leg hier bovenop de derde laag cake en bestrijk deze ook met het roze mengsel.
Nu mag de bovenste laag er op, druk deze voorzichtig aan. Tip: als je het gevoel hebt dat de taart wat wankel is, smokkel dan met een satéprikker in het midden, dan blijven de lagen netjes op elkaar.
Smelt de pure chocolade (75 g) met de roomboter (20 g) rustig in een steelpan.
Giet het mengsel over de taart en laat het lekker over de rand afdruipen.
Versier naar wens met fruit (200 g) en stukjes witte chocolade (50 g).