Saakje

Bakmeisje bij bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Chocoladetaart met 4 laagjes

Maak van een chocoladecake een heerlijke chocoladetaart. De laagjes zijn gevuld met roomkaas en frambozen.

Bereiden

50 min

Baktijd

30 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 150°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Vet de springvormen in met boter en leg op de bodem een stukje bakpapier.

Chocolade beslag maken

  1. Stap 3

    • 200 g roomboter

    Klop de boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig.

  2. Stap 4

    • 1 pak Koopmans Chocolade Cake

    • 4 eieren

    Voeg de cakemix en de eieren toe.

  3. Stap 5

    Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel.

  4. Stap 6

    Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in circa 3 minuten tot een luchtig beslag.

  5. Stap 7

    • 200 g witte chocolade

    Spatel de stukjes witte chocolade door het beslag.

  6. Stap 8

    Verdeel het beslag over de twee springvormen. TIP: heb je geen twee springvormen, verdeel dan het beslag in twee gelijke delen en bak de cakes na elkaar. Haal de cakes uit de oven en laat deze op een rooster helemaal afkoelen.

Chocolade cake vullen

  1. Stap 9

    Snijd beide cakes in 2 lagen. TIP: dit gaat het beste met een broodmes. Je hebt nu 4 lagen chocoladecake.

  2. Stap 10

    Leg de onderste cakelaag op een mooie schaal.

  3. Stap 11

    • 200 g slagroom

    • 75 g kristalsuiker

    • 200 g roomkaas (zachte, bijvoorbeel Monchou zacht & luchtig)

    Klop de slagroom met de suiker stijf. Roer de roomkaas los en mix dit met de opgeklopte slagroom.

  4. Stap 12

    • 100 g frambozen (mag uit de vriezer, laatze eerst ontdooien)

    Druk de frambozen door een zeef, vang het vruchtvlees en sap op. Roer dit door het slagroom-roomkaas mengsel zodat je een mooie roze kleur krijgt.

Laagjestaart maken

  1. Stap 13

    Nu kun je beginnen met opbouwen. Bestrijk de onderste helft met 1/3 van het slagroom-roomkaas mengsel.

  2. Stap 14

    Leg de 2e laag cake er op en smeer weer 1/3 van het slagroom-roomkaasmengsel op de laag.

  3. Stap 15

    Leg hier bovenop de derde laag cake en bestrijk deze ook met het roze mengsel.

  4. Stap 16

    Nu mag de bovenste laag er op, druk deze voorzichtig aan. TIP: als je het gevoel hebt dat de taart wat wankel is, smokkel dan met een sateprikker in het midden, dan blijven de lagen netjes op elkaar.

Chocolade topping maken

  1. Stap 17

    • 75 g pure chocolade

    • 20 g roomboter

    • 200 g gemengd vers rood fruit

    • 50 g witte chocolade (in stukjes)

    Smelt de chocola met de roomboter rustig in een steelpan. Giet het mengsel over de taart  en laat het lekker over de rand afdruipen. Versier naar wens met fruit en stukjes witte chocolade.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.