Dit is eigenlijk zo’n ontzettend makkelijk recept, maar wel echt verrukkelijk! Deze chocolademousse heb je in een handomdraai gemaakt. De mousse is lekker luchtig, romig en vol van chocolade en de verkruimelde kruidnoten geven een heerlijke crunch.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Hak alle kruidnoten (200 g) grof en verdeel de helft van de crumble over 8 glaasjes. Bewaar de rest voor bovenop.
Verwarm de vanillevla (250 ml) in een pan tot tegen het kookpunt. Haal de pan van het vuur en voeg dan de stukjes chocolade (150 g) toe en roer net zo lang duur totdat de chocolade gesmolten is. Zet het mengsel zo lang apart.
Klop in een beslagkom de slagroom (300 ml) stijf.
Spatel rustig een flinke lepel van het chocolademengsel door de slagroom. Spatel vervolgens de rest het chocolademengsel in gedeeltes door de slagroom.
Schep de chocolademousse in een spuitzak, dan kun je gemakkelijk de glaasjes netjes vullen. Verdeel de mousse over de 8 glaasjes.
Laat de chocolademousse tenminste 2 uur opstijven in de koelkast.
Strooi met een zeefje cacao (1 el) bovenop de mousse en maak het af met de rest van de kruidnotencrumble.