Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Chocolademousse met kruidnotencrumble

Chocolademousse met kruidnotencrumble

Dit recept is van: Saakje

  1. chocomousse met pepernoten
Item 1 of 1
Chocolademousse met kruidnotencrumble
info
Benodigdheden
Stappen

Dit is eigenlijk zo’n ontzettend makkelijk recept, maar wel echt verrukkelijk! Deze chocolademousse heb je in een handomdraai gemaakt. De mousse is lekker luchtig, romig en vol van chocolade en de verkruimelde kruidnoten geven een heerlijke crunch.

15 min.Bereidingstijd
120 min.Baktijd
Moeilijkheid
8Porties
SinterklaasKruidnotenDessertsChocoladeCrumbleThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Kruidnoten
    200 g
    Kruidnoten
  • Chocolade
    150 g
    Chocolade
  • Vanillevla
    250 ml
    Vanillevla
  • Verse slagroom (onbereid)
    300 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Cacaopoeder
    1 el (eetlepels)
    Cacaopoeder

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Glas
    8 Stuk(s)
    Glas
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • Steelpan
    Steelpan
  • Zeefje
    Zeefje

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Kruidnotencrumble

Hak alle kruidnoten (200 g) grof en verdeel de helft van de crumble over 8 glaasjes. Bewaar de rest voor bovenop.

2. Chocolademousse maken

Verwarm de vanillevla (250 ml) in een pan tot tegen het kookpunt. Haal de pan van het vuur en voeg dan de stukjes chocolade (150 g) toe en roer net zo lang duur totdat de chocolade gesmolten is. Zet het mengsel zo lang apart.

Klop in een beslagkom de slagroom (300 ml) stijf.

Spatel rustig een flinke lepel van het chocolademengsel door de slagroom. Spatel vervolgens de rest het chocolademengsel in gedeeltes door de slagroom.

3. Dessert opmaken

Schep de chocolademousse in een spuitzak, dan kun je gemakkelijk de glaasjes netjes vullen. Verdeel de mousse over de 8 glaasjes.

Laat de chocolademousse tenminste 2 uur opstijven in de koelkast.

Strooi met een zeefje cacao (1 el) bovenop de mousse en maak het af met de rest van de kruidnotencrumble.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.