Je kunt ook heel eenvoudig een lekkere chocoladetaart maken. Deze chocoladetaart maak je op basis van een cakemix. Na het bakken vul je 'm met een heerlijke chocoladeslagroom.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C). Vet de cake- of springvorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem of gebruik bakspray.
Weeg 225 g cakemeel af.
Klop met de mixer de boter (200 g) zacht en romig in een beslagkom.
Voeg witte basterdsuiker (200 g) toe en meng het geheel tot een gladde massa.
Mix één voor één de eieren (3 stuks) door en klop het geheel gedurende ca. 5 minuten op de hoogste stand tot een luchtig beslag.
Voeg melk (2 el), cacaopoeder (2 el) en het afgewogen cakemeel in gedeelten toe en meng het tot een glad geheel.
Verwarm de slagroom (200 ml) in een pannetje tot deze net niet kookt. Haal de pan van het vuur. Breek de chocolade (200 g, puur, melk of een combinatie ervan) in kleine stukjes en doe deze erbij. Roer totdat de chocolade helemaal gesmolten is. Zet dit mengsel in de koelkast om te laten afkoelen.
Als het helemaal is afgekoeld, klop dan de chocoladeslagroom stijf.
Snijd de chocoladetaart horizontaal doormidden en vul met een dikke laag chocoladeroom.
Spuit verschillende toefjes van chocoladeroom op de bovenkant van de chocoladetaart totdat de gehele bovenkant bedekt is met room.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.