Zin in een romige stroopwafeltaart met extra chocolade? Met dit recept bak je zonder oven een heerlijke romige taart. Deze taart maak je heel snel: binnen ongeveer tien minuten kan de taart de koelkast in!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Bekleed de bodem van de springvorm met het bijgeleverde bakpapiertje van Dr. Oetker MonChoutaart (1 pak).
Smelt de margarine (70 g, of boter) in een pannetje, neem de pan van het vuur. Breek de pure chocolade (50 g) in blokjes en smelt het in de hete boter. Voeg de inhoud van het zakje kruimelmix toe. Hak twee stroopwafels fijn en meng deze door de bodemmix. Bedek de bodem van de springvorm met de massa en druk, met bijvoorbeeld de achterkant van een lepel, gelijkmatig aan.
Klop in een kom de MonChou (200 g, 2 wikkels op kamertemperatuur) in 1 minuut glad, voeg hierna het water (100 ml), schenkstroop (3 el) en de taartmix toe en mix tot een gladde massa.
Hak wat pure chocolade (100 g) grof en spatel voorzichtig door de stroopwafeltaartvulling.
Voeg de ongeklopte slagroom (250 ml) toe en klop in 1,5 minuut tot een egale massa.
Giet dit MonChoumengsel over de bodem laat 2 uur opstijven.
Smelt wat pure chocolade (100 g) au bain-marie en garneer de stroopwafel-chocoladetaart speels met pure chocoladedrizzles.
Garneer de taart naar eigen inzicht met twee stroopwafels. Spoel een mes af met warm water, voordat je een taartpunt snijdt.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.