Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Chocolade-stroopwafeltaart zonder oven

Zin in een romige stroopwafeltaart met extra chocolade? Met dit recept bak je zonder oven een heerlijke romige taart. No bake taart maak je heel snel, in ongeveer tien minuten kan de taart de koelkast in.

Bereiden

15 min

Opstijftijd

150 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

16 taartpunten

Voorbereiden

  1. Stap 1

    • 1 pak Dr. Oetker MonChoutaart

    Bekleed de bodem van de springvorm met het bijgeleverde bakpapiertje.

  2. Stap 2

    • 70 g margarine (of boter)

    • 50 g pure chocolade

    Smelt de margarine in een pannetje, neem de pan van het vuur. Breek de chocolade in blokjes. en smelt het in de hete boter. voeg de inhoud van het zakje kruimelmix toe. Hak twee stroopwafels fijn en meng deze door de bodemmix. Bedek de bodem van de springvorm met de massa en druk, met bijvoorbeeld de achterkant van een lepel, gelijkmatig aan.

MonChou taart bereiden

  1. Stap 3

    • 2 stroopwafels

    Hak twee stroopwafels fijn en meng deze door de bodemmix. Bekleed de bodem met het mengsel.

  2. Stap 4

    • 200 g MonChou (2 wikkels op kamertemperatuur)

    • 3 el schenkstroop

    • 100 ml water (kamertemperatuur)

    Klop in een kom de MonChou in 1 minuut glad, voeg hierna het water, drie eetlepels schenkstroop en de taartmix toe en mix tot een gladde massa.

  3. Stap 5

    • 100 g pure chocolade

    Hak de chocolade grof en spatel voorzichtig door de stroopwafeltaartvulling.

  4. Stap 6

    • 250 ml slagroom

    Voeg de ongeklopte slagroom toe en klop in 1,5 minuut tot een egale massa.

  5. Stap 7

    Giet dit MonChou mengsel over de bodem laat 2 uur opstijven.

Chocolade smelten

  1. Stap 8

    • 100 g pure chocolade

    Smelt de chocolate au bain-marie en garneer de stroopwafel-chocoladetaart speels met chocolade drizzles.

Serveren

  1. Stap 9

    Garneer de taart naar eigen inzicht met twee stroopwafels. Spoel een mes af met warm water, voordat je een taartpunt snijdt.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.