Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Chocolade Stroopwafelcake

Chocolade Stroopwafelcake

Dit recept is van: Koopmans

  1. Chocolade-stroopwafelcake
Item 1 of 1
Chocolade Stroopwafelcake
info
Benodigdheden
Stappen

Net even wat anders. Bak jouw stroopwafelcake eens met stukjes chocolade. Een kleine variatie met een groots effect!

15 min.Bereidingstijd
70 min.Baktijd
Moeilijkheid
20Porties
CakeStroopwafelChocoladeChocolate chipsStroopwafel

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    200 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Koopmans Stroopwafelcake
    1 Pak
    Koopmans Stroopwafelcake
  • Ei
    4 Stuk(s)
    Ei
  • Dr. Oetker Chocolate Chips
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Chocolate Chips

 

  • Stroopwafels
    4 Stuk(s)
    Stroopwafels
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven
  • Boter om in te vetten
    Boter om in te vetten

Keukenspullen

  • Cakevorm 30 cm
    Cakevorm 30 cm
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C).

Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem.

2. Stroopwafel choco-cakebeslag maken

Klop de boter (200 g) met de mixer in een beslagkom zacht en romig.

Voeg in één keer de cakemix (1 pak Koopmans Oud-Hollandse Stroopwafel cake) en de 4 eieren toe. 

Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in een ½ minuut tot een glad geheel.

Klop het cakebeslag daarna met de mixer op de hoogste stand 2-3 minuten tot een luchtig cakebeslag.

Snijd twee stroopwafels in stukjes van 1 cm en verdeel deze samen met de chocolate chips door het cakebeslag.

3. Chocolade Stroopwafelcake bakken

Doe het cakebeslag in de cakevorm en strijk het glad.

Snijd de overige twee stroopwafels in stukjes van 2 cm en verdeel deze over de cake.

Bak de cake in 70-80 minuten gaar en goudbruin.

Zet de cake in het blik op een rooster, leg een theedoek over de cake en laat de cake 30 minuten afkoelen in het blik.

Haal daarna stroopwafelcake uit de vorm en laat deze op een rooster goed afkoelen. Pas als de stroopwafelcake volledig is afgekoeld, kun je deze voorzichtig aansnijden.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.