Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Chocolade Stroopwafelcake

Net even wat anders. Bak jouw stroopwafelcake eens met stukjes chocolade. Een kleine variatie met een groots effect!

Bereiden

15 min

Baktijd

70 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

20 plakjes

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 140°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem.

Stroopwafel choco-cakebeslag maken

  1. Stap 3

    • 200 g boter

    Klop 200 g boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig. 

  2. Stap 4

    • 1 pak Koopmans Oud-Hollandse Stroopwafel cake

    • 4 eieren

    Voeg in één keer de cakemix en de eieren toe. 

  3. Stap 5

    Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in een ½ minuut tot een glad geheel. Klop het cakebeslag daarna met de mixer op de hoogste stand 2-3 minuten tot een luchtig cakebeslag.

  4. Stap 6

    • 1 zakje Dr. Oetker Chocolate Chips

    • 2 stroopwafels

    Snijd twee stroopwafels in stukjes van 1 cm en verdeel deze samen met de chocolate chips door het cakebeslag.

Chocolade Stroopwafelcake bakken

  1. Stap 7

    Doe het cakebeslag in de cakevorm en strijk het glad.

  2. Stap 8

    • 2 stroopwafels

    Snijd de overige 2 stroopwafels in stukjes van 2 cm en verdeel deze over de cake.

  3. Stap 9

    Bak de cake in 70-80 minuten gaar en goudbruin.

  4. Stap 10

    Zet de cake in het blik op een rooster, leg een theedoek over de cake en laat de cake 30 minuten afkoelen in het blik.

  5. Stap 11

    Haal daarna stroopwafelcake uit de vorm en laat deze op een rooster goed afkoelen. Pas als de stroopwafelcake volledig is afgekoeld, kun je deze voorzichtig aansnijden.

    Aansnijden

    Voor het aansnijden gebruik je het beste een broodmes. Wanneer je het broodmes vooraf onder de hete kraan verwarmd, snijd deze het makkelijks door de stukjes in de cake, zodat je mooie plakjes krijgt.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.