Net even wat anders. Bak jouw stroopwafelcake eens met stukjes chocolade. Een kleine variatie met een groots effect!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C).
Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem.
Klop de boter (200 g) met de mixer in een beslagkom zacht en romig.
Voeg in één keer de cakemix (1 pak Koopmans Oud-Hollandse Stroopwafel cake) en de 4 eieren toe.
Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in een ½ minuut tot een glad geheel.
Klop het cakebeslag daarna met de mixer op de hoogste stand 2-3 minuten tot een luchtig cakebeslag.
Snijd twee stroopwafels in stukjes van 1 cm en verdeel deze samen met de chocolate chips door het cakebeslag.
Doe het cakebeslag in de cakevorm en strijk het glad.
Snijd de overige twee stroopwafels in stukjes van 2 cm en verdeel deze over de cake.
Bak de cake in 70-80 minuten gaar en goudbruin.
Zet de cake in het blik op een rooster, leg een theedoek over de cake en laat de cake 30 minuten afkoelen in het blik.
Haal daarna stroopwafelcake uit de vorm en laat deze op een rooster goed afkoelen. Pas als de stroopwafelcake volledig is afgekoeld, kun je deze voorzichtig aansnijden.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.