Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Chocolade pizza met pindacrumble

Hoe lekker is dit toetje?! Maak de chocolade pizza extra lekker met een laagje pindacrumble! Die heerlijke pindacrumble maak je met bloem, pinda's en suikers.

Bereiden

5 min

Baktijd

10 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

8-10 pizzapunten

Elektrisch 200°C / Hetelucht 180°C

  1. Stap 1

    Haal het bakrooster uit de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    • 1/4 tl Dr. Oetker Backin

    • 145 g bloem

    Roer de bloem en baking soda door elkaar.

  3. Stap 3

    • 115 g boter

    • 50 g kristalsuiker

    • 110 g rietsuiker

    Mix de boter met de twee soorten suiker in een staande mixer of met een handmixer. Het moet glad en luchtig worden.

  4. Stap 4

    • 1 el cacao

    • 1 ei

    • 1/2 tl zout

    Voeg het zout, de cacao en eieren toe aan de boter. Mix een minuut.

  5. Stap 5

    • 170 g choclait chips

    Roer de chocolate chips erdoor.

  6. Stap 6

    Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep het deeg hierop in de vorm van een cirkel van ongeveer 10 cm in diameter (het deeg loopt uit).

  7. Stap 7

    Bak de koek 8 tot 10 minuten op 175 graden.

  8. Stap 8

    Laat afkoelen op een rooster.

  9. Stap 9

    • 25 g bloem

    • 25 g pinda's

    • 25 g suiker

    • 1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker

    Hak de pinda's fijn. Doe alle ingrediënten voor de crumble in een kom en meng tot een kruimelig deeg.

  10. Stap 10

    Verdeel het kruimeldeeg over de chocolade pizza bodem en bak de pizza in 14 tot 16 minuten gaar.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.