Een feestelijke taart op tafel willen zetten maar geen zin om uren in de keuken te staan? Maak dan eens deze chocoladetaart met meringue en marshmallows. Luchtige cake met romige lagen chocoladebotercrème, loopt het water je al in de mond? Gebruik een crème brûlée brander om de meringue te branden en creëer zo een spectaculaire buitenkant.
Koop hier met korting het bakpakketje voor het maken van deze feestelijke taart! ✨ Weinig moeite én een fantastisch resultaat. Je hoeft alleen nog de verse ingrediënten toe te voegen.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C). Spray de bakvorm in met bakspray.
Doe de mix uit het pak Dr. Oetker Wolken Vanille Choco, het zakje cacaopoeder, het zakje poedersuiker, de eieren (3 stuks), de melk (1 el) en de slagroom (200 ml) in een kom en mix het geheel met de mixer op de laagste stand goed door elkaar. Klop het beslag vervolgens op de hoogste stand in 3 minuten luchtig. Verdeel het beslag over de bakvorm en strijk het glad.
Bak de Wolkencake onderin de oven, op een rooster in 50 - 55 minuten gaar. Prik met een satéprikker in het midden van de cake, als deze er droog en schoon uitkomt, is de cake gaar. Laat de cake afkoelen op een rooster
Klop de zachte boter (100 g) op de laagste stand met de mixer met gardes in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.
Voeg de melk (125 ml) en de mix voor de botercrème (1 zakje) toe. Roer het geheel in ca. 1/2 minuut op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt.
Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.
Smelt de chocolade (150 g) samen met de slagroom (50 ml) au bain-marie. Doe dit door de chocolade in een vuurvaste kom boven een pan met heet water te hangen. Roer goed door elkaar en laat iets afkoelen.
Zet de mixer op de laagste stand en giet de gesmolten chocolade in een dun straaltje bij de botercrème. Mix tot het goed gemengd is met elkaar. Ga met een spatel over de bodem en de randen van de kom zodat alle botercrème en chocolade goed loskomen en door elkaar gemengd kunnen worden.
Zorg dat de mengkom en garde helemaal vetvrij zijn. Meng het meringuepoeder (14 g) met het water (125 ml) en 125 g poedersuiker.
Mix het mengsel 5 minuten op hoge snelheid tot een vast schuim.
Voeg hier geleidelijk in delen de gezeefde poedersuiker (250 g) aan toe. Mix dit door totdat het schuim stijve pieken trekt.
Snijd de wolkencake met een (brood)mes in 3 gelijke plakken. Leg de bovenste plak cake omgekeerd op bord of taartkarton.
Breng de helft van de chocolade botercrème gelijkmatig aan op de cake en strooi hier de helft van de mini marshmallows over.
Plaats de tweede plak cake hier bovenop.
Breng de resterende chocolade botercrème aan op deze plak cake en bestrooi weer met mini marshmallows. Plaats de laatste plak cake hier bovenop.
Breng een laag meringue aan op de zij- en bovenkant van de taart. Maak met behulp van een lepel of paletmes ‘pieken’. Brand de meringue kort af met een brander.
Eet smakelijk!