Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Chocolade Meringue taart met Marshmallow

Chocolade Meringue taart met Marshmallow

Dit recept is van: Karin

  1. Meringue chocoladetaart maken
Item 1 of 1
Chocolade Meringue taart met Marshmallow
info
Benodigdheden
Stappen

Een feestelijke taart op tafel willen zetten maar geen zin om uren in de keuken te staan? Maak dan eens deze chocoladetaart met meringue en marshmallows. Luchtige cake met romige lagen chocoladebotercrème, loopt het water je al in de mond? Gebruik een crème brûlée brander om de meringue te branden en creëer zo een spectaculaire buitenkant.

90 min.Bereidingstijd
50 min.Baktijd
Moeilijkheid
12-16Porties
Koop het bakpakket

Koop hier met korting het bakpakketje voor het maken van deze feestelijke taart! ✨ Weinig moeite én een fantastisch resultaat. Je hoeft alleen nog de verse ingrediënten toe te voegen.

Thema receptenKerstWinterChocoladetaartMeringue

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Wolkencake Choco & Vanillesmaak
    1 Pak
    Dr. Oetker Wolkencake Choco & Vanillesmaak
    Bestel dit product online
  • Ei
    3 Stuk(s)
    Ei
  • Melk
    1 el (eetlepels)
    Melk
  • Slagroom (ongezoet)
    250 ml
    Slagroom (ongezoet)
  • Boter (zacht)
    100 g (gram)
    Boter (zacht)
  • Melk (koud)
    125 ml
    Melk (koud)
  • Dr. Oetker Botercrème
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online

 

  • Melk (smelt)chocolade
    150 g (gram)
    Melk (smelt)chocolade
    Bestel dit product online
  • Meringuepoeder (FunCakes)
    14 g (gram)
    Meringuepoeder (FunCakes)
    Bestel dit product online
  • Water
    125 ml
    Water
  • Poedersuiker
    150 g (gram)
    Poedersuiker
  • Poedersuiker (gezeefd)
    250 g (gram)
    Poedersuiker (gezeefd)
  • Mini marshmallows
    50 g (gram)
    Mini marshmallows
    Bestel dit product online

Keukenspullen

  • Bakvorm Ø 20 x 10 cm (extra diep)
    Bakvorm Ø 20 x 10 cm (extra diep)
    Bestel dit product online
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Pan met hittebestendige schaal  (au bain-marie)
    Pan met hittebestendige schaal (au bain-marie)
  • Mengkom
    2 Stuk(s)
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • (Palet)mes
    (Palet)mes
  •  
    Crème Brûlée brander
  • Broodmes
    Broodmes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Wolken Chocoladecake maken

Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C). Spray de bakvorm in met bakspray.

Doe de mix uit het pak Dr. Oetker Wolken Vanille Choco, het zakje cacaopoeder, het zakje poedersuiker, de eieren (3 stuks), de melk (1 el) en de slagroom (200 ml) in een kom en mix het geheel met de mixer op de laagste stand goed door elkaar. Klop het beslag vervolgens op de hoogste stand in 3 minuten luchtig. Verdeel het beslag over de bakvorm en strijk het glad.

Bak de Wolkencake onderin de oven, op een rooster in 50 - 55 minuten gaar. Prik met een satéprikker in het midden van de cake, als deze er droog en schoon uitkomt, is de cake gaar. Laat de cake afkoelen op een rooster

2. Chocolade botercrème maken

Klop de zachte boter (100 g) op de laagste stand met de mixer met gardes in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.

Voeg de melk (125 ml) en de mix voor de botercrème (1 zakje) toe. Roer het geheel in ca. 1/2 minuut op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt.

Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

Smelt de chocolade (150 g) samen met de slagroom (50 ml) au bain-marie. Doe dit door de chocolade in een vuurvaste kom boven een pan met heet water te hangen. Roer goed door elkaar en laat iets afkoelen.

Zet de mixer op de laagste stand en giet de gesmolten chocolade in een dun straaltje bij de botercrème. Mix tot het goed gemengd is met elkaar. Ga met een spatel over de bodem en de randen van de kom zodat alle botercrème en chocolade goed loskomen en door elkaar gemengd kunnen worden.

3. Meringue maken

Zorg dat de mengkom en garde helemaal vetvrij zijn. Meng het meringuepoeder (14 g) met het water (125 ml) en 125 g poedersuiker.

Mix het mengsel 5 minuten op hoge snelheid tot een vast schuim.

Voeg hier geleidelijk in delen de gezeefde poedersuiker (250 g) aan toe. Mix dit door totdat het schuim stijve pieken trekt.

4. Chocolade meringue taart opbouwen

Snijd de wolkencake met een (brood)mes in 3 gelijke plakken. Leg de bovenste plak cake omgekeerd op bord of taartkarton.

Breng de helft van de chocolade botercrème gelijkmatig aan op de cake en strooi hier de helft van de mini marshmallows over.

Plaats de tweede plak cake hier bovenop.

Breng de resterende chocolade botercrème aan op deze plak cake en bestrooi weer met mini marshmallows. Plaats de laatste plak cake hier bovenop.

Breng een laag meringue aan op de zij- en bovenkant van de taart. Maak met behulp van een lepel of paletmes ‘pieken’. Brand de meringue kort af met een brander.

Eet smakelijk!

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.