Ontdek de chocolade‑karamel explosie taart: een rijke smaaksensatie van chocolade en zachte karamel die je zelf super makkelijk bakt. Combineer de smeuïge chocolade laag met een rijke karamelvulling en knapperige walnoten voor een heerlijke textuurmix! Deze chocolade-karamel explosie taart is ideaal voor elk moment: van familieverjaardag tot willekeurige zaterdag. Met dit recept kan je niet fout gaan! Proef het zelf en laat je verrassen!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Laat het blaadje gelatine (1 stuks) 5 minuten weken in koud water. Knijp uit en los het volgens de verpakking op in een eetlepel warm water. Meng dit door de inhoud van de bekertjes Wolkentoetje (2 stuks) en laat het opstijven.
Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C).
Doe de cakemix (1 pak Dr. Oetker Wolkencake Choco & Vanillesmaak), de eieren (3 stuks), de slagroom (200 ml), de cacao (3 el) en de melk (30 ml) in een kom en mix het met een mixer op de laagste stand goed door elkaar. Laat het zakje cacaomix uit de verpakking achterwege.
Klop het chocoladebeslag daarna in 3 minuten op de hoogste stand goed door elkaar. Verdeel het beslag over een ingevette springvorm en strijk het glad. Bak de chocoladetaart onderin de oven in 50-55 minuten gaar. Prik aan het einde van de baktijd met een prikker in de chocoladetaart. Komt de prikker er schoon en droog uit, dan is de taart gaar. Laat de taart zonder springvormrand afkoelen op een rooster.
Smelt de boter (160 g) op een laag vuur in een steelpannetje. Roer de basterdsuiker (60 g) en de gecondenseerde melk (1 blik) erdoor. Houd het mengsel tegen de kook aan en blijf ongeveer 10 minuten goed roeren tot de karamel de goede dikte heeft. De karamel moet stevig zijn, maar nog wel schenkbaar.
Verdeel de opgesteven Wolkentoetjes over de onderste taarthelft, leg de andere taarthelft erop en schenk de Karamel daarover. Strooi de Walnoten (1 zakje) over de taart.