Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Chocolade-karamel explosie taart

Maak een heerlijke taart: Chocolade-karamel explosie. Een gouden smaak combinatie!

Bereiden

40 min

Baktijd

50 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 140°C

  1. Stap 1

    • 1 blaadje Dr. Oetker Gelatine

    • 1 beker Dr. Oetker Wolkentoetje Chocolade

    Laat het blaadje gelatine 5 minuten weken in koud water. Knijp uit en los het volgens de verpakking op in een eetlepel warm water. Meng dit door de inhoud van 2 bekertjes Wolkentoetje en laat het opstijven.

  2. Stap 2

    Verwarm de oven voor.

Chocoladetaart bakken

  1. Stap 3

    • 3 el cacao

    • 3 eieren

    • 30 ml melk

    • 1 pak Dr. Oetker Wolken Vanille

    • 200 ml slagroom

    Doe de cakemix, de eieren, de slagroom, 3 el cacao en 3 el melk in een kom en mix het met een mixer op de laagste stand goed door elkaar.

  2. Stap 4

    Klop het chocoladebeslag daarna in 3 minuten op de hoogste stand goed door elkaar. Verdeel het beslag over een ingevette springvorm en strijk het glad. Bak de chocolade taart onderin de oven in 50-55 minuten gaar. Prik aan het einde van de baktijd met een prikker in de chocoladetaart. Komt de prikker er schoon en droog uit, dan is de taart gaar. Laat de taart zonder springvormrand afkoelen op een rooster.

Karamelvulling maken

  1. Stap 5

    • 60 g bruine basterdsuiker

    • 160 g boter (ongezout)

    • 1 blik melk (gecondenseerde)

    Smelt 160 g ongezouten boter op een laag vuur in een steelpannetje. Roer de basterdsuiker en de gecondenseerde melk erdoor. Houd het mengsel tegen de kook aan en blijf ongeveer 10 minuten goed roeren tot de karamel de goede dikte heeft. De karamel moet stevig zijn, maar nog wel schenkbaar.

  2. Stap 6

    • 1 zakje Dr. Oetker Walnoten

    Verdeel de opgesteven Wolkentoetjes over de onderste taarthelft, leg de andere taarthelft erop en schenk de Karamel daarover. Strooi de Walnoten over de taart.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.