Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Chocolade-karamel explosie taart

Chocolade-karamel explosie taart

Dit recept is van: Bakken.nl

  1. Karamel explosietaart
Item 1 of 1
Chocolade-karamel explosie taart
info
Benodigdheden
Stappen

Maak een heerlijke taart: Chocolade-karamel taart. Een gouden smaak combinatie!

40 min.Bereidingstijd
50 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
ChocoladetaartTaartKaramelChocoladeMoederdagThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Gelatine (Dr. Oetker)
    1 blaadje(s)
    Gelatine (Dr. Oetker)
  • Dr. Oetker Wolkentoetje Chocolade
    2 Beker(s)
    Dr. Oetker Wolkentoetje Chocolade
  • Cacaopoeder
    3 el (eetlepels)
    Cacaopoeder
  • Ei
    3 Stuk(s)
    Ei
  • Melk
    30 ml
    Melk
  • Dr. Oetker Wolkencake Choco & Vanillesmaak
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Wolkencake Choco & Vanillesmaak
    Bestel dit product online

 

  • Verse slagroom (onbereid)
    200 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Donkere basterdsuiker
    60 g
    Donkere basterdsuiker
  • Boter (ongezouten roomboter)
    160 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Gecondenseerde melk
    1 Blik(ken)
    Gecondenseerde melk
  • Walnoten (Dr. Oetker)
    1 Zakje(s)
    Walnoten (Dr. Oetker)

Keukenspullen

  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Laat het blaadje gelatine (1 stuks) 5 minuten weken in koud water. Knijp uit en los het volgens de verpakking op in een eetlepel warm water. Meng dit door de inhoud van de bekertjes Wolkentoetje (2 stuks) en laat het opstijven.

Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C).

2. Chocoladetaart bakken

Doe de cakemix (1 pak Dr. Oetker Wolkencake Choco & Vanillesmaak), de eieren (3 stuks), de slagroom (200 ml), de cacao (3 el) en de melk (30 ml) in een kom en mix het met een mixer op de laagste stand goed door elkaar. Laat het zakje cacaomix uit de verpakking achterwege.

Klop het chocoladebeslag daarna in 3 minuten op de hoogste stand goed door elkaar. Verdeel het beslag over een ingevette springvorm en strijk het glad. Bak de chocoladetaart onderin de oven in 50-55 minuten gaar. Prik aan het einde van de baktijd met een prikker in de chocoladetaart. Komt de prikker er schoon en droog uit, dan is de taart gaar. Laat de taart zonder springvormrand afkoelen op een rooster.

3. Karamelvulling maken

Smelt de boter (160 g) op een laag vuur in een steelpannetje. Roer de basterdsuiker (60 g) en de gecondenseerde melk (1 blik) erdoor. Houd het mengsel tegen de kook aan en blijf ongeveer 10 minuten goed roeren tot de karamel de goede dikte heeft. De karamel moet stevig zijn, maar nog wel schenkbaar.

Verdeel de opgesteven Wolkentoetjes over de onderste taarthelft, leg de andere taarthelft erop en schenk de Karamel daarover. Strooi de Walnoten (1 zakje) over de taart.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.