Deze twee lagen chocolade-ijstaart, gevuld met frisse kersen, afgesmeerd met slagroom en versierd met knapperige kokosrasp brengt je direct in de juiste stemming. Vrolijk en mooi, de perfecte aanvulling op jouw zomer.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Neem je springvorm en bekleed de binnenzijde met huishoudfolie. Probeer om de folie zo glad mogelijk te krijgen.
Breng de melk (250 ml), slagroom (250 ml) en vanille extract (2 tl) aan de kook in een pan en voeg cacaopoeder (2 el) toe. Haal de pan van het vuur en zet opzij om een beetje af te koelen.
Gebruik ondertussen een garde om het eigeel (6 stuks), de suiker (80 g) en het zout (1 mespuntje) in een kom schuimig te kloppen. Roer het melk-roommengsel erdoor en roer het romig boven een heetwaterbad. Zet dan apart om af te koelen.
Meng met behulp van een spatel de Chocolate Chips (1 zakje) en het verse fruit naar keuze, bijvoorbeeld frambozen of blauwe bessen, door het ijsbeslag en roer er kokosrasp (40 g) doorheen.
Vul het mengsel in een diepvriesbestendige bewaardoos en vries in. Roer het ijs na ongeveer 1 ½ uur krachtig door met een garde en laat nog 1 ½ uur invriezen.
Open je blik met kersen en giet deze voorzichtig op je bevroren ijstaart. Verdeel de kersen zodat je een mooie laag kersen hebt. Zet je ijstaart 10 minuten in de vriezer terwijl je verder gaat met stap 5. Herhaal stap 2 en giet daarna je tweede kom met ijsmengsel bovenop de kersen. Laat je taart ongeveer 3 uur in de vriezer opstijven.
Klop de slagroom (500 ml) op met Dr. Oetker Klop-Fix (1 zakje), poedersuiker (2 el) en Dr. Oetker Vanille Aroma (2 tl). Je slagroom is goed als deze stevig, maar nog wel zacht is. Haal je ijstaart uit de vriezer. Haal de zijkant van je springvorm er af. Leg een bord ondersteboven op je ijstaart en draai deze voorzichtig om. Verwijder de onderkant van je springvorm en de huishoudfolie. Smeer de slagroom met een spatel of lepel op de zijkanten en bovenkant van je taart. Dit kan heel strak of juist heel grof, wat jij wil! Hou nog wat slagroom over. Pak de resterende kokosrasp en druk deze lichtjes, met de hand, tegen de zijkanten en bovenkant aan tot je hele taart bedekt is. Stop je overgebleven slagroom in een plastic zakje. Knip een klein hoekje uit één van de punten. Spuit een sierlijke rand slagroom bovenop je taart. Decoreer de slagroom met Dr. Oetker Chocofantasie. Je kan ook een bus slagroom gebruiken voor deze stap. Leef je uit, maak het persoonlijk!