Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Chocolade-ijstaart

Chocolade-ijstaart

Dit recept is van: Bakken.nl

  1. Chocolade Ijstaart 3
Item 1 of 1
Chocolade-ijstaart
info
Benodigdheden
Stappen

Deze twee lagen chocolade-ijstaart, gevuld met frisse kersen, afgesmeerd met slagroom en versierd met knapperige kokosrasp brengt je direct in de juiste stemming. Vrolijk en mooi, de perfecte aanvulling op jouw zomer.

15 min.Bereidingstijd
240 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
8Porties
TaartFrambozenChocoladeDessertsIJs

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Melk
    500 ml
    Melk
  • Verse slagroom (onbereid)
    1000 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Dr. Oetker Bourbon-Vanille-Extract
    4 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Bourbon-Vanille-Extract
  • Eidooier
    12 Stuk(s)
    Eidooier
  • Suiker (kristalsuiker)
    160 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Zout
    2 Mespuntje(s)
    Zout
  • Cacaopoeder
    4 el (eetlepels)
    Cacaopoeder
  • Dr. Oetker Chocolate Chips
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Chocolate Chips

 

  • Kokosrasp
    40 g
    Kokosrasp
  • Kersen (uit pot)
    1 Pot(ten)
    Kersen (uit pot)
  • Klop-Fix (Dr. Oetker)
    1 Zakje(s)
    Klop-Fix (Dr. Oetker)
  • Poedersuiker
    2 el (eetlepels)
    Poedersuiker
  • Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
    2 tl (theelepels)
    Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
  • Dr. Oetker Chocofantasie
    Dr. Oetker Chocofantasie
  • Fruit naar keuze
    Fruit naar keuze

Keukenspullen

  • Huishoudfolie
    Huishoudfolie
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Neem je springvorm en bekleed de binnenzijde met huishoudfolie. Probeer om de folie zo glad mogelijk te krijgen.

2. IJstaart bereiden

Breng de melk (250 ml), slagroom (250 ml) en vanille extract (2 tl) aan de kook in een pan en voeg cacaopoeder (2 el) toe. Haal de pan van het vuur en zet opzij om een beetje af te koelen. 

Gebruik ondertussen een garde om het eigeel (6 stuks), de suiker (80 g) en het zout (1 mespuntje) in een kom schuimig te kloppen. Roer het melk-roommengsel erdoor en roer het romig boven een heetwaterbad. Zet dan apart om af te koelen.

Meng met behulp van een spatel de Chocolate Chips (1 zakje) en het verse fruit naar keuze, bijvoorbeeld frambozen of blauwe bessen, door het ijsbeslag en roer er kokosrasp (40 g) doorheen.

Vul het mengsel in een diepvriesbestendige bewaardoos en vries in. Roer het ijs na ongeveer 1 ½ uur krachtig door met een garde en laat nog 1 ½ uur invriezen.  

Open je blik met kersen en giet deze voorzichtig op je bevroren ijstaart. Verdeel de kersen zodat je een mooie laag kersen hebt. Zet je ijstaart 10 minuten in de vriezer terwijl je verder gaat met stap 5. Herhaal stap 2 en giet daarna je tweede kom met ijsmengsel bovenop de kersen. Laat je taart ongeveer 3 uur in de vriezer opstijven.

3. IJstaart decoreren

Klop de slagroom (500 ml) op met Dr. Oetker Klop-Fix (1 zakje), poedersuiker (2 el) en Dr. Oetker Vanille Aroma (2 tl). Je slagroom is goed als deze stevig, maar nog wel zacht is. Haal je ijstaart uit de vriezer. Haal de zijkant van je springvorm er af. Leg een bord ondersteboven op je ijstaart en draai deze voorzichtig om. Verwijder de onderkant van je springvorm en de huishoudfolie. Smeer de slagroom met een spatel of lepel op de zijkanten en bovenkant van je taart. Dit kan heel strak of juist heel grof, wat jij wil! Hou nog wat slagroom over. Pak de resterende kokosrasp en druk deze lichtjes, met de hand, tegen de zijkanten en bovenkant aan tot je hele taart bedekt is. Stop je overgebleven slagroom in een plastic zakje. Knip een klein hoekje uit één van de punten. Spuit een sierlijke rand slagroom bovenop je taart. Decoreer de slagroom met Dr. Oetker Chocofantasie. Je kan ook een bus slagroom gebruiken voor deze stap. Leef je uit, maak het persoonlijk!

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.