🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Moederdag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Regenboog
      • Seizoen bakken
        • Seizoen bakken
        • Lente
        • Zomer
        • Herfst
        • Winter
      • Geboorte
      • Verjaardag
      • Reisje door Europa
      • Brunch
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Moederdag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Regenboog
Seizoen bakken
Lente Zomer Herfst Winter
Geboorte Verjaardag Reisje door Europa Brunch Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Chocolade-ijstaart

Chocolade-ijstaart

Dit recept is van: Bakken.nl

Chocolade Ijstaart 3
Chocolade-ijstaart
Info Benodigdheden Stappen

Deze twee lagen chocolade-ijstaart, gevuld met frisse kersen, afgesmeerd met slagroom en versierd met knapperige kokosrasp brengt je direct in de juiste stemming. Vrolijk en mooi, de perfecte aanvulling op jouw zomer.

15 min. Bereidingstijd
240 min. Opstijftijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
8 Porties
Taart Frambozen Chocolade Desserts IJs Zomer

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Melk
    500 ml
    Melk
  • Verse slagroom (onbereid)
    1000 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Dr. Oetker Bourbon-Vanille-Extract
    4 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Bourbon-Vanille-Extract
  • Eidooier
    12 stuk(s)
    Eidooier
  • Suiker (kristalsuiker)
    160 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Zout
    2 Mespuntje(s)
    Zout
  • Cacaopoeder
    4 el (eetlepels)
    Cacaopoeder
  • Dr. Oetker Chocolate Chips
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Chocolate Chips

 

  • Kokosrasp
    40 g
    Kokosrasp
  • Kersen (uit pot)
    1 Pot(ten)
    Kersen (uit pot)
  • Klop-Fix (Dr. Oetker)
    1 Zakje(s)
    Klop-Fix (Dr. Oetker)
  • Poedersuiker
    2 el (eetlepels)
    Poedersuiker
  • Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
    2 tl (theelepels)
    Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
  • Dr. Oetker Chocofantasie
    Dr. Oetker Chocofantasie
  • Fruit naar keuze
    Fruit naar keuze

Keukenspullen

  • Huishoudfolie
    Huishoudfolie
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online

Stappen

1. Voorbereiden

Neem je springvorm en bekleed de binnenzijde met huishoudfolie. Probeer om de folie zo glad mogelijk te krijgen.

2. IJstaart bereiden

Breng de melk (250 ml), slagroom (250 ml) en vanille extract (2 tl) aan de kook in een pan en voeg cacaopoeder (2 el) toe. Haal de pan van het vuur en zet opzij om een beetje af te koelen. 

Gebruik ondertussen een garde om het eigeel (6 stuks), de suiker (80 g) en het zout (1 mespuntje) in een kom schuimig te kloppen. Roer het melk-roommengsel erdoor en roer het romig boven een heetwaterbad. Zet dan apart om af te koelen.

Meng met behulp van een spatel de Chocolate Chips (1 zakje) en het verse fruit naar keuze, bijvoorbeeld frambozen of blauwe bessen, door het ijsbeslag en roer er kokosrasp (40 g) doorheen.

Vul het mengsel in een diepvriesbestendige bewaardoos en vries in. Roer het ijs na ongeveer 1 ½ uur krachtig door met een garde en laat nog 1 ½ uur invriezen.  

Open je blik met kersen en giet deze voorzichtig op je bevroren ijstaart. Verdeel de kersen zodat je een mooie laag kersen hebt. Zet je ijstaart 10 minuten in de vriezer terwijl je verder gaat met stap 5. Herhaal stap 2 en giet daarna je tweede kom met ijsmengsel bovenop de kersen. Laat je taart ongeveer 3 uur in de vriezer opstijven.

3. IJstaart decoreren

Klop de slagroom (500 ml) op met Dr. Oetker Klop-Fix (1 zakje), poedersuiker (2 el) en Dr. Oetker Vanille Aroma (2 tl). Je slagroom is goed als deze stevig, maar nog wel zacht is. Haal je ijstaart uit de vriezer. Haal de zijkant van je springvorm er af. Leg een bord ondersteboven op je ijstaart en draai deze voorzichtig om. Verwijder de onderkant van je springvorm en de huishoudfolie. Smeer de slagroom met een spatel of lepel op de zijkanten en bovenkant van je taart. Dit kan heel strak of juist heel grof, wat jij wil! Hou nog wat slagroom over. Pak de resterende kokosrasp en druk deze lichtjes, met de hand, tegen de zijkanten en bovenkant aan tot je hele taart bedekt is. Stop je overgebleven slagroom in een plastic zakje. Knip een klein hoekje uit één van de punten. Spuit een sierlijke rand slagroom bovenop je taart. Decoreer de slagroom met Dr. Oetker Chocofantasie. Je kan ook een bus slagroom gebruiken voor deze stap. Leef je uit, maak het persoonlijk!

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.