Niet bakken, wel lekker smullen. Maak zelf heerlijk romig ijs met mokka boontjes en karamel fudge.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Hak de mokkaboontjes (40 g) en de karamel toffees of fudge (40 g) grof. Zet dit apart. Breng de melk (250 ml), slagroom (250 ml) en vanille extract (2 tl) aan de kook in een pan. Haal de pan van het vuur en zet opzij om een beetje af te koelen.
Gebruik ondertussen een garde om de eidooiers (4 stuks), de suiker (80 g) en het zout (1 mespuntje) in een kom schuimig te kloppen. Roer het melk-roommengsel erdoor en roer het romig boven een heetwaterbad. Zet dan apart om af te koelen.
Spatel de gehakte mokka boontjes en karamel fudge toe.
Doe 1/3 van het mengsel in een aparte kom. Voeg hier de oploskoffie (2 sticks, espresso) aan toe en roer dit zolang als nodig totdat de oploskoffie is opgelost.
Vries de twee soorten beslag apart in en dek het af met huishoudfolie. Roer het ijs de komende 2 uur om het half uur krachtig door. (haal ook het ijs goed van de zijkanten van de schaal. Schep het ijs hierna om en om in een diepvriesbestendige bewaardoos. Dit geeft een marmereffect. Decoreer het beslag met wat losse stukjes chocolade en vries in voor nog 2 uur.
Laat het ijs voor serveren ongeveer 10 minuten bij kamertemperatuur staan. Schep het ijs in leuke schaaltjes en klaar is je zelfgemaakte ijs.