Annet

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Chocolade ijs met mokka en karamel

Niet bakken, wel lekker smullen. Maak zelf heerlijk romig ijs met mokka boontjes en karamel fudge.

Bereiden

5 min

Opstijftijd

320 min

Niveau

Eenvoudig

8 stuks

Voorbereiden

  1. Stap 1

    • 40 g karameltoffee (of fudge)

    • 40 g mokkaboontjes

    Hak de mokka boontjes en de karamel fudge grof. Zet dit apart.

  2. Stap 2

    • 1 zakje Dr. Oetker Basismix voor IJs Chocolade

    • 250 ml melk

    Doe de ijsmix in de mengkom. Voeg de melk toe en mix kort en op de laagste stand. Mix hierna 3 minuten op de hoogste stand tot een romig luchtig massa. Spatel de gehakte mokka boontjes en karamel fudge toe.

  3. Stap 3

    • 2 sticks oploskoffiepoeder (espresso)

    Doe 1/3 van het mengsel in een aparte kom. Voeg hier de oploskoffie aan toe en roer dit zolang als nodig totdat de oploskoffie is opgelost.

  4. Stap 4

    De twee soorten beslag apart in een diepvriesbestendige bewaardoos gieten. Dit geeft een marmereffect. Decoreer het beslag met wat losse stukjes chocolade. Het beslag afdekken en tenminste 4 uur bij -18 graden invriezen.

  5. Stap 5

    Laat het ijs voor serveren ongeveer 10 minuten bij kamertemperatuur laten staan. Schep het ijs in leuke schaaltjes en klaar is je zelfgemaakte ijs.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.