Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Chocolade ijs met mokka en karamel

Chocolade ijs met mokka en karamel

Dit recept is van: Annet

  1. Chocolade-ijs - Mokka Karamel
Item 1 of 1
Chocolade ijs met mokka en karamel
info
Benodigdheden
Stappen

Niet bakken, wel lekker smullen. Maak zelf heerlijk romig ijs met mokka boontjes en karamel fudge.

5 min.Bereidingstijd
320 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
8Porties
KindertraktatiesIJsMokkaKaramelChocoladeFudgeDessertsThema receptenZomerKoffie

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Volle melk
    250 ml
    Volle melk
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Dr. Oetker Bourbon-Vanille-Extract
    2 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Bourbon-Vanille-Extract
  • Eidooier
    4 Stuk(s)
    Eidooier
  • Suiker (fijne)
    80 g (gram)
    Suiker (fijne)

 

  • Cacaopoeder
    2 tl (theelepels)
    Cacaopoeder
  • Zout
    1 Mespuntje(s)
    Zout
  • Karameltoffees (zacht)
    40 g
    Karameltoffees (zacht)
  • Mokkaboontjes
    40 g
    Mokkaboontjes
  • Oploskoffiepoeder
    2 Stick(s)
    Oploskoffiepoeder

Keukenspullen

  • Maatbeker
    Maatbeker
  • Mengkom
    1 Stuk(s)
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Diepvriesbestendige bewaardoos
    Diepvriesbestendige bewaardoos

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Hak de mokkaboontjes (40 g) en de karamel toffees of fudge (40 g) grof. Zet dit apart. Breng de melk (250 ml), slagroom (250 ml) en vanille extract (2 tl) aan de kook in een pan. Haal de pan van het vuur en zet opzij om een beetje af te koelen. 

Gebruik ondertussen een garde om de eidooiers (4 stuks), de suiker (80 g) en het zout (1 mespuntje) in een kom schuimig te kloppen. Roer het melk-roommengsel erdoor en roer het romig boven een heetwaterbad. Zet dan apart om af te koelen.

Spatel de gehakte mokka boontjes en karamel fudge toe.

Doe 1/3 van het mengsel in een aparte kom. Voeg hier de oploskoffie (2 sticks, espresso) aan toe en roer dit zolang als nodig totdat de oploskoffie is opgelost.

Vries de twee soorten beslag apart in en dek het af met huishoudfolie. Roer het ijs de komende 2 uur om het half uur krachtig door. (haal ook het ijs goed van de zijkanten van de schaal. Schep het ijs hierna om en om in een diepvriesbestendige bewaardoos. Dit geeft een marmereffect. Decoreer het beslag met wat losse stukjes chocolade en vries in voor nog 2 uur. 

Laat het ijs voor serveren ongeveer 10 minuten bij kamertemperatuur staan. Schep het ijs in leuke schaaltjes en klaar is je zelfgemaakte ijs.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.