Lisanne

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Chocolade fudge kerstlollies

Alle kerstbomen op een stokje! Op Kerst steel je helemaal de show met deze heerlijke en bovenal feestelijke kerstlollies van fudgy chocolade.

Bereiden

20 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

12 traktaties

Voorbereiden

Elektrisch °C / Hetelucht °C

 1. Stap 1

  Verdeel de ingevette aluminiumfolie over de bodem van de taart- of quichevorm, zodat de bodem en zijkanten goed zijn bedekt.

Chocolade fudge maken

 1. Stap 2

  • 400 g melkchocolade

  Breek de chocoladerepen in kleine blokjes en smelt de chocolade op laag vuur in de pan. Roer het ondertussen goed door.

 2. Stap 3

  • 400 g gecondenseerde melk (1 blikje)

  • 1 handje pistachenoten (of andere notenmix)

  Haal de pan van het vuur zodra de chocoladeblokjes gesmolten zijn en voeg al roerend de gecondenseerde melk en een handje notenmix toe.

 3. Stap 4

  Giet het mengsel in de taartvorm die bedekt is met aluminiumfolie en verdeel het over de bodem. Strijk het mengsel glad met een spatel zodat een gladde bovenkant ontstaat. Laat het vervolgens minstens 3 uur hard worden in de koelkast.

 4. Stap 5

  Haal de chocoladefudge vervolgens uit de taartvorm, verwijder het aluminiumfolie en snijd het in 12 taartstukken. Druk de lolliestokjes of rietjes (door de helft geknipt) in de onderkant van de stukken chocoladefudge, zodat een lollie ontstaat.

Kerstlollies decoreren

 1. Stap 6

  • 100 g boter

  • Zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème

  Klop de zachte boter op de laagste stand met de mixer met garde in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes. Voeg de melk en de mix voor de botercrème toe. Roer het geheel in ca. ½ minuut op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrème gemengd kan worden.

 2. Stap 7

  • Pak Dr. Oetker Kleurstoffen

  Voeg een aantal druppels blauwe en gele kleurstof toe aan de botercrème zodat een groene kleur ontstaat. Verdeel de groene botercrème in de spuitzak met spuitmondje, of knip een heel klein hoekje van de spuitzak. Spuit door middel van een sierlijke beweging een kerstboom vorm op de chocoladedriehoeken.

 3. Stap 8

  Strooi vervolgens wat discodip over de lollies en laat de kerstboompjes nog even uitharden.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.